PLANERA BRÖLLOP

Sedan Kim friade till mig för strax över en månad sedan har jag gått rakt in i någon form av bröllopsbubbla. Det enda jag tänker på är hur man bäst planerar ett bröllop utan att förlora glädjen i det. B

röllopsplanering alltså .. det finns ju tusentals sätt och internet fullkomligt svämmar över av tips, planeringsguider och rubriker med ”10 misstag du inte vill göra när du planerar bröllop”.

Man kan alltså bli fullkomligt darrig i knäna.

Jag letar inspiration rätt sparsamt och försöker att inte påverkas för mycket av alla råd.

Såhär har vi gjort hittills:

Redan på kvällen när Kim friat så pratade vi igenom vad vi såg framför oss. Fantiserade typ. Sedan bestämde vi en dag några veckor fram då vi skulle sätta oss ner och gå igenom allt mer noggrant.

Eftersom jag är så taggad för detta så gick jag all in och ställde till med en lyxdukning för att komma i stämning. Det dukades med vitt lakan, snittblommor och linneservetter. Köpte dyr rökt regnbåge och laddade med listor. Kvällens viktigaste punkter var NÄR och VAR.

När Kim kom hem möttes han av den här synen..

planera bröllop
planera bröllop-4
planera bröllop-7
planera bröllop-6

,. jag serverade rökt regnbåge, ugnsrostad färskpotatis och en sås på majonäs, citron och yoghurt. 

planera bröllop-9
planera bröllop-10

,. efter maten blev det te och choklad ..

planera bröllop-14

,. vi bjöds på ännu en rosa himmel. 

planera bröllop-15

,. jag plockade fram min bridezilla-bok .. den har redan fyllts med diverse innehåll som provisorisk gästlista, inspiration, skiss på klänning, telefonnummer till folk, förslag på upplägg osv. Ja, alltså, sa ju att detta är det enda min hjärna tänker på … när jag inte jobbar såklart. 

planera bröllop-17

Så gick vi igenom det mesta punkt för punkt. Jag hade skrivit en lista med ”Vill ha” som hade punkter med sådant som jag tycker är viktigt och en lista med ”Vill inte ha” för att få en tydlig bild av vad vi inte gillar. Så gick vi igenom den så fick Kim ge sina åsikter.

På så sätt fick vi snabbt en tydlig vision och kunde se vad vi tycker om och vad vi tycker är viktigt att lägga kraft och pengar på.

Exempel från ”Vill inte ha” -listan är pasteller, kandelabrar, traditionsenligt och bröllopstårta.

När vi gått igenom listorna och gått igenom alla punkter enades vi om de två viktigaste punkterna – Var och När.

Plats och datum håller vi för oss själva tills vi skickat ut Save the Date men jag kan berätta att det blir bröllop nästa år!

Fy fasen så roligt det ska bli!!

 

Vill du läsa om frieriet klicka HÄR!

 

 

 1. belle skriver:

  Hej,

  Vad roligt. Jag gifter mig om knappt två veckor och jag längtar typ ihjäl mig.
  Mitt bästa tips är att bocka av de stora puckarna så fort som möjligt dvs lokal, vigselplats, mat, fotograf och att man i alla fall har en plan för klänning. Boka gärna i god tid för att få det exakt som du vill.
  När de delarna sitter så vet man vilka förutsättningar man har att utgå från vad gäller dekorationer, pyssel, transport och ev spex och kan fnula på dessa bitar i lugn och ro och drömma och planera. Det är ju de bitarna som är de roligaste och det är också lite begränsat hur mycket man kan göra långt i förväg så om det stora sitter tidigt så behöver man inte stressa med resten. Välj ut bra folk till brudföljet + toastmasters som du kan lita på i alla väder, då är man inte ensam i processen.

  Njut av året du har framför dig, det kommer bli en magisk resa och ett minne för livet. För det behöver inte vara stress och skrik ock panik att planera bröllop, det kan vara den roligaste, mysigaste och härligaste tiden någonsin. Sen smyger sig nerverna ändå på mot slutet men då är det härligt pirr och inte panik. 🙂

  Stor kram

  1. ptfia skriver:

   Åh förstår att du längtar! Har hört Julia berätta 😀 Tusen tack för alla bra tips!! Hoppas att ni får en fantastisk dag och att det blir precis som ni önskat <3 Var rädda om er och många kramar! Hälsa familjen!

 2. Kattis skriver:

  Åhh så kul! Vi var också väldigt måna om att inte bli stressade av all planering. Jag vill gärna vara ute i god tid för det är ändå mycket små detaljer som man inte kan förbereda ett år innan och då vill man ha så mycket som möjligt gjort så inte stressen tar över totalt de sista 2-3 veckorna.
  Jag kände mig väldigt lugn och harmonisk och det mesta blev precis så som vi föreställt och önskat oss 🙂

  1. ptfia skriver:

   Klokt! Håller med om att det känns bäst att vara ute i god tid 🙂 Trevlig kväll!

 3. C skriver:

  Hej Fia!

  Jag blev fru i lördags. Jag har varit väldigt sjuk i utmattning och det finns fortfarande kvar som du nog själv vet om att den då och då hälsar på. Ett tips, se till att var ledig veckan efter och åk inte på honeymoon direkt. Du fylls av så ofantligt mycket känslor och även om det bara är glädje så tar energiglädjen mycket. Jag befinner mig som i ett koma-tillstånd fortfarande och försöker prestera i skolan och ska ut i praktik nästa vecka. Det är verkligen mitt enda råd. Ha tid för återhämtning och sedan bara NJUT. Det är den häftigaste dagen i mitt liv än så länge!

  Tack för fantastisk blogg som alltid och STORT grattis till er.

  1. ptfia skriver:

   Stort stort grattis!! Vad roligt 🙂
   Tack för tipsen! De ska jag ta med mig. Var rädd om dig! Hoppas du får tillbaka energin snart.
   Många kramar!

 4. Marina skriver:

  Det är verkligen magiskt att planera bröllop, ni har många fantastiska kvällar framför er. Jag planerade vårt minutiöst och det mesta blev som vi ville förutom att jag trodde att det där med bilder från festen och gästerna, det löser sig, det gjorde det inte. Jag borde ha gett någon i uppdrag att fota med en lista på måsten. Jag önskar också att jag hade haft alla fina tal nedskrivna. Stort lycka till!

  1. ptfia skriver:

   Låter underbart! SEr så mycket fram emot detta 🙂 Tusen tack!

 5. sofia skriver:

  Vad roligt!!! Jag befinner mig i precis samma fas, jag och min sambo ska gifta oss nästa vår/sommar och det är så himla kul att planera och fantisera!!

  1. ptfia skriver:

   Underbart! Hoppas att allt blir fantastiskt! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..