BEHIND THE SCENES

Förra veckan lanserade Kari Traa en viktig kampanj mot näthat. Den har fått oerhört mycket uppmärksamhet i Norge och startat debatt – så viktigt!

Läs mer om kampanjen och se filmen HÄR.

Här är ett gäng bilder behind the scenes från när vi filmade kampanjfilmen. Häng på!

,. något att facineras över är hur många människor och arbetstillfällen som krävs för en inspelning. Det är inte bara de där uppenbara som regissör, modeller och sminköser utan ljusmänniskor, stylister, assistenter, ljudfolk, montera ihop grejer-folk, statister, kunder, byråfolk, assistenter till assistenterna, producenter osv.

På den här lilla två inspelningen över två dagar var vi i runda slängar minst femtio-sjuttio personer.

kari traa
kari traa-4

,. det är inte ofta en blir sminkad av två personer samtidigt som det filmas av tre till.

kari traa-5
kari traa-9
kari traa-10
kari traa-13
kari traa-15

,. är förtrollad av Tinashes skönhet!

kari traa-16
kari traa-21

,. en bild som visar några av alla människor bakom kameran.

kari traa-24

,. stylisten byter inte ut klädesplaggen om de inte passar – hon syr om dem. Lyxigt värre!

kari traa-38

,. jag försöker släcka törsten när jag plötsligt hör någon ropa ”Stå still där! Så bra ljus! Still fia!” Så får helt enkelt dricka mitt vatten framför kameran istället.

kari traa-39
kari traa-40

,. det var så fint med alla speglar, ljus och röken som skapade mystik.

kari traa-41
kari traa-42
kari traa-43
kari traa-44

,. coola Tokyo Diiva som var influgen från LA blir påklädd.

kari traa-47
kari traa-49
kari traa-50
kari traa-53

,. det är så otroligt mycket material som filmas för att sedan klippas bort. Vi filmade i två hela arbetsdagar och det blev nerklippt till knappt två minuter.

kari traa-54

,. jag väntar på att få gå ut på catwalken. Klädd i Kari Traa såklart!

kari traa-55

,. Action!

kari traa-56
kari traa-57
kari traa-59
kari traa-61
kari traa-62
kari traa-69
kari traa-73
kari traa-71

Se resultatet HÄR.

 

 

 

 1. Mari skriver:

  Så himla bra.

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att höra! Kram!

 2. Ja, jag förstår att de var ute efter en bra och viktig poäng. Jag gick för hårt på kan jag tycka nu i efterhand. Budskapet är faktist bra, ”ni försöker kasta er negativitet på mig, men jag stannar fokuserad och tar mig bestämt mot mitt mål”, även om de hemska kommentarerna kan verkligen påverka en vilket är bra att det lyfts fram. Det var en härlig stund i klippet när Tinashe gick ut och öppnade jackan. Glädje. Alla ni var fina faktist… Så förlåt! Och det som kanske är positivt med selfie-kulturen är att om man aldrig lyckas på bild kan man äntligen göra rätt, och ta bilden själv! 😉 Kanske ni var alla så coola att jag blev lite bitter där… haha xD ibland är jag så lat själv! Nej nu ska jag nog ta på mig nåra träningskläder jag med och ta mig ut på en löprunda… Get going – more jogging, less nagging! Så sorry Fia och tack för din trevliga och inspirerande blogg! 🙂 Jag ska ta en selfie idag och vara glad över den. 😉 🙂 ta du en också! Kram!

  1. ptfia skriver:

   Vad fint! Tack för att du skrev igen! Uppskattar det verkligen. Tack för att du läser! Kram!

 3. Tina skriver:

  Ville bara ge tummen upp! 🙂
  Och man kan tolka filmen som fan tolkar bibeln – själv tycker jag att det var ett annorlunda grepp och rolig vinkling.
  Go Kari Traa! Och go PT-Fia!

  1. ptfia skriver:

   Vad fint! Varmt tack! Kram!

 4. Men, vart var DU? Hann knappt se dig alls! 🙁

  1. ptfia skriver:

   Det blev inte så många sekunder efter klippningen tyvärr.

 5. Fia, även om jag inspireras av dig och har ingen vilja att rent av ”put you down”, vill jag ändå säga att jag gillar inte filmen och tror inte att den fixar problemet med nätmobbning. Den var för ytlig och bar för mycket av skryt-känsla, ”I don’t care”, vilket toppades med precis sådan likadan tom Lady Gaga-techno. Är inte hela poängen att ”you care” – och varför inte då ta det hela ner till en mer human nivå? Filmen väcker inte medkänsla och sympati när ”offren” lyfts upp som superstjärnor med en massa smink och catwalk och det trampas fram med skryt-swagger och sjungs ”shove it up your ***”.
  Det som det verkligen talas för lite, in fact, KNAPPT om i dagens samhälle är denna otroliga fokus alla har på sig själva. ”Titta på mig, titta på mig, jag, jag, selfie, selfie, selfie, selfie, selfie, utseende, utseende, utseende”. Det är faktist inte att undra på att människor hoppar på varann när det sprids sådan irriterande självfokus alltifrån kändisar till vanliga instagrammare, bloggare, popstjärnor etc. Det har blivit en infiltrerad norm i vårt samhälle och därför pratas det inte heller om. Alla tävlar om titeln ”störst, bäst och vackrast” (framförallt vackrast).
  Är inte hela poängen att ni vill att nätmobbning ska sluta? Du sa att det påverkade dig starkt och var en faktor som drev dig till utmattning. Hur blir det bättre då om man sjunger ”I don’t care! Shove it up your ***”? Detta leder till en typisk, ändlös West Coast-East Coast dumduelldrama som aldrig slutar. För att ingen kan visa sin sårbarhet påriktigt, omaskerad, utan en catwalk och fotografer som vill ta ens bild för att man är sååå cool. Så sval. Exakt.
  Från vad jag har sett så verkar det som om du Fia är långt ifrån den här typiska utseendefixerade, selfie-selfie-selfie-typen och hypen. Därför gillar jag ju dig också, men säg, när vågar någon som du ta sällning mot samhällets egofixering? Eller är man plötsligt då helt ”out”? No catwalk then? Good. I’d rather not be IN a society like this. I’m glad to stay way OUT.

  1. ptfia skriver:

   Vad tråkigt att du inte gillar filmen! Jag ser din poäng och tar den vidare till Kari Traa. Min utgångspunkt är att de vill göra ett gott projekt för en viktig sak och alla i teamet är glada för resultatet. Det finns såklart mängder med sätt man kan lyfta frågan och jag tror att det viktigaste är att någon lyfter den och att vi börjar göra något för problemet. Vill lägga till för protokollett att näthat och elaka kommentarer inte hade någonting med min utmattning att göra, tror du missförstod. Ha en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..