BRÖLLOPSKLÄNNING

Det här med bröllopsklänningen känns ju oerhört viktigt. Jag gissar att den kommer göra halva grejen för att skapa den där speciella känslan som brud.

Jag har fullkomligt marinerat mig själv i sökningar efter vackra brudklänningar och insett följande:

– Många väljer något helt annat än de trodde innan.

– Bemötandet i butikerna för ändamålet verkar variera kraftigt.

– Många väljer att sy upp egna klänningar för att få precis det de önskar.

– En måste prova, prova och prova för att lära känna sin kroppsform, vad en passar i och trivs i.

Efter alla sökningar och inspirationsbilder har jag en ganska klar bild av vad jag tycker om och tror att jag kommer att passa i. Är eventuellt inne på att sy upp en klänning men vill först gå ut och prova många olika modeller i butik för att få en bättre bild.

Som många säger så kan det ju bli något helt annan när man får den på sig.

Här är några vackra klänningar till inspiration:

bröllopsklänningar
bröllopsklänningar-7
bröllopsklänningar-11
bröllopsklänningar-10
bröllopsklänningar

,. samtliga bilder är lånade från pinterest

Har ni några tips kring hur en kan välja sin bröllopsklänning? Jag är tacksam för alla tankar, tips på bra butiker, sömmerskor, om någon har begagnade klänningar att sälja, länkar till bra bröllopsbloggar eller pinterestkonton.

Ja, alltså allt som har med bröllop att göra är jag tacksam för om ni vill tipsa om.

Tusen tack på förhand!

 

Läs mer:

– Han friade!

– Bröllopsplaneringen

 

 

 1. Hannah skriver:

  Jag skulle vilja tipsa dig om Ida Lanto. Hon gör helt fantastiska klänningar och vad jag vet så syr hon även upp efter önskemål. På instagram heter hon Ida_Lanto och där finns det säkerligen kontaktuppgifter! Du kanske hittar lite inspiration i alla fall. Stort grattis till frieriet!

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack! Har spanat in henne :))))

 2. Kattis skriver:

  Jag såg väldigt mycket på alla dessa bröllopsklänningsprogram på TLC och försökte göra upp en plan på vad jag absolut inte ville ha (ärmlöst, puffigt, slät utan spets och applikationer) och det som jag väldigt gärna ville ha (figursytt, djup rygg, helt i spets, gärna långa ärmar). Scannade nätet, såg säkert 5000 olika klänningar, alla fina på sitt sätt, men endast EN som jag inte riktigt kunde sluta tänka på.
  Men vad ändå öppen för förslag och försökte prova flera olika varianter. Men valet föll till slut på den klänningen som jag inte kunde sluta tänka på: http://starkmamma.nu/brollop/lycka/ (modellen heter Dahlia från Maggie Sottero).
  Stort lycka till i jakten på Din klänning! Ha kul med det och njut av varje sekund 🙂

  1. ptfia skriver:

   Superbra tips! Varmt tack! Så fin! Kram!

 3. Jenny W skriver:

  Mitt bästa tips är att se till att NJUTA och HA KUL med klänningsinköpet! Jag hade jättegod tid att planera mitt bröllop (ca 10 månader), men av någon anledning köpte jag den första klänningen jag provade. Älskar den och den är så fin, men önskar ändå att jag tagit mig tid och verkligen Lekt mer, provat en massa massa klänningar för det är ju inte nått man (förhoppningsvis) ska göra så ofta 🙂 Lycka till!

  1. ptfia skriver:

   Bra tips! Tack snälla! 🙂

 4. Du har sikkert sett denne: http://www.norwegianweddingblog.com Helt nydelig! Selv gikk jeg fra selvsydd blå kjole til å få sydd en 100% tradisjonell brudekjole i silke og tyll, hehe, så mitt tips er å ikke sette seg fast i en tanke om hvordan det skal bli, det ble totalomvending da jeg prøvde kjoler i en salong. Anbefaler å prøve masse! Og zetterberg couture om du skal få en kjole sydd til deg 🙂

  1. ptfia skriver:

   Fina tips! Tusen tack! 😀

 5. Emma skriver:

  Ska bli såå kul att följa din bröllops-planering, ska själv gifta mig nästa år så hoppas på massor av inspo 🙂 Håller med om att det känns supersvårt att välja klänning och jag går i samma tankar som sig; prova massor av olika för att få en bättre bild av vad som passar. Tycker klänningarna i det här inlägget var jättefina, älskar själv klänningar med mycket spets. Happy planning! 😀

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att höra! Lycka till! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..