VECKANS UPPMUNTRAN

Jag strävar efter att ibland släppa en aning på rutinerna och inte alltid vara så ordentlig. Jag är väl medveten om att jag mår allra bäst i min vardag när jag har matlådor förberedda, har några kvällar att bara vila och är ganska inrutad i rutiner – men ibland så känns det oerhört viktigt att släppa allt det där.

Att faktiskt tillåta sig att göra det där lilla extra som gör att en känner att en lever.

Det är alldeles för enkelt att bara kliva på i någon slags vardagsstress. Att alltid vara på väg, alltid vara inom ramarna för ”korrekt” och att alltid göra alla måsten först.

Då och då känns det viktigt att prioritera annorlunda. Att göra de där små sakerna som får en känna att dagen blir lite härligare.

Det kan vara så enkelt som att avboka träningspasset på gymmet, dra på sig sköna skor och ta sig ut i skogen. Eller att skita i att en ska upp tidigt i morgon och ta ett spontant glas vin med sin sambo och prata tills efter midnatt.

Eller ringa sin bästis och dra med hen på en spontan kvällsbio.

Ibland behöver vi bara pausa vårt ordentliga jag och vara lite friare. Helt enkelt glömma tvätthögen som väntar och göra något som fyller på energikontot.

Därför uppmuntrar jag er och mig själv att våga pausa från alla måsten då och då. Det kommer ge massor med ny kraft!

dejt7
dejt

 

,. en av mina favoriter är att boka en frukost- eller lunchdejt med en vän och låta den bli lite för lång för att en helt enkelt inte kan sluta prata. Att sitta kvar en timme till trots att matlagningen väntar, det är en sen kväll eller en ”borde” gå hem och göra måsten. 

 

 

 1. Hannah skriver:

  ”Eftersom jag inte lanserar projektet idag som utlovat kommer jag istället att avslöja vad det är. Kika in här i morgon så får ni en tjuvkik!”

  Hittar inte detta du skrev att du skulle avslöja!???

  1. Manda skriver:

   Inte jag heller! Och är grymt nyfiken nu haha

   1. ptfia skriver:

    Hehe vad gulliga ni är! Har dessvärre inte hunnit med bloggen som jag vill de senaste dagarna och ligger helt enkelt rejält efter. Återkommer! 🙂

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att du vill veta vad det är! Har dessvärre inte hunnit med bloggen som jag vill de senaste dagarna och ligger helt enkelt rejält efter. Återkommer så snart jag bara kan! 🙂

  1. ptfia skriver:

   Kram! 🙂

 2. ISA skriver:

  tror det är sååå viktigt för livskvaliteten ju! tack för påminnelsen fina du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..