FRÅGOR OCH SVAR OM KURSEN

Jag vill börja med att skriva ett enormt TACK för det fantastiska mottagandet av gårdagens lansering av mina inspirationskurser online. Ni är helt underbara!

Blir helt rörd när jag ser hur många ni är som redan startat kursen och börjat fylla i de första uppgifterna. Ja, sitter här och är rörd. Det här kommer bli bra! 

Här nedan är svaren på era frågor:

Hej Fia! 
GRATTIS till lanseringen, det här är något som jag tror många behöver ta del av, jag är en av dem! Jag försökte aktivera koden efter dina anvisningar, men fick felmeddelande om att koden inte fungerade via den sidan. 

Vad roligt, tusen tack!! Är så spänd på detta. Jag har kollat med Coursio och rabattkoden är aktiverad och fungerar. Tryckte du på applicera efter att du skrivit in koden? Om det inte skulle fungera eller du behöver hjälp så maila till: support@coursio.com

Hur länge gäller rabattkoden?

Den gäller till 27 september.

Grattis till din nya lansering! Kan detta vara ett alternativ till mig som senaste åren fått ge upp mer och mer träning pga sjukdom och kronisk värk. Försöker komma tillbaka till lätta övningar och korta promenader men drabbas av bakslag ofta. Har tidigare läst 2 år på universitet om kost, hälsa och träning, tror du att din guide kan hjälpa mig ändå? Har också varit nära den där väggen, besvärlig mage, IBS, ledvärk.. Rutiner och bra mat är dock inte så lätt trots att kunskapen finns. 

Tusen tack! : ) Av det du beskriver är jag övertygad om att det här skulle hjälpa dig. Det är en start där du verkligen får jobba med dig själv över en längre tid. Du får uppgifter, tid för reflektion och får göra allt från att fylla i matdagbok för att lära känna dina rutiner kring maten till att analysera din vardag och fundera på hur du verkligen mår, vill må och hur du bör lägga in hälsosamma val i ditt liv. Det går även att gå tillbaka efter en tid, återvända till materialet och göra det igen eftersom du har tillgång till kursen i 6 månader.

Detta låter intressant och jag skulle vilja veta mer om vad du använder för kost i ditt upplägg. Jag har familj och vill äta ”vanlig” mat, inte det som är inne nu med glutenfritt, lchf m.m. 

Vad roligt! Jag förespråkar aldrig dieter eller bantning. Jobbar mycket med att kunden ska lära känna sin kropp, sina mättnadssignaler och äta mat som ger energi, drar ner sötsug, är hälsosamt och framförallt gott. Vill du se mer konkret vad jag äter och rekommenderar för mat kan du kika på länkarna här nedan:

– Frukost

– Lunch och middag

– Mellanmål

ptfia

,. foto av Erik Dilexit. 

Jag förstår inte riktigt, är det bara ett kompendium med recept m.m? Typ som en bok?

Nej, det är en webbkurs som du går online under ett antal veckor. Du får uppgifter, texter, inspiration och övningar som förhoppningsvis kommer att hjälpa dig att förändra och förbättra din livsstil och ge ett hälsosammare liv.

Spännande! Men jag skulle vilja veta lite mer! Är gravid nu och tänker att det här kan vara bra inspiration fram till förlossning men några större livsstilsförändringar är inte aktuellt förrän efteråt då jag ska komma i form igen. Så hur länge har man tillgång efter att man signat upp? Och får man tillgång till någon stöttning i form av möjlighet att ställa frågor eller dylikt? Kram 

Du har tillgång till kursen i 6 månader och eftersom det inte är en ”PT-kurs” som handlar om att komma snabbt i form eller gå ner mest så kan du börja göra det nu innan förlossningen om du vill och återkoppla efteråt. Det är helt enkelt en guide med inspiration för att förbättra sin livsstil, hälsa och mående i olika steg.

Hur läser man igenom sina svar?

Allt sker online. Du svarar i uppgifternas formulär och har även möjlighet att redigera svaren efteråt om du skulle vilja.

Vart finns information om köpvillkor etc? Står bara direkt betala. Känns lite oseriöst i den meningen. Utveckla gärna!

Vad tråkigt att du upplevde det så. Du hittar köpevillkoren HÄR och mer info här i inlägget.

Hur kommer det fungera lite mer ingående? Har man tillgång till guiden under så lång tid man behöver? Får man personlig feedback eller jobbar man på själv och får förlita sig på sig själv?

Du får tillgång till kursen direkt köpet har genomförts och kan alltså börja direkt. Du har tillgång till kursen i 6 månader. Eftersom priset är så pass lågt ingår det ingen personlig feedback på den här kursen men det kommer framöver. Det här är tänkt som ett första steg i processen med ett innehåll de flesta behöver gå igenom innan man börjar en livsstilsförändring, träningsupplägg eller kostförändring.

Du är alltid så himla inspirerande på bloggen och jag har blivit hjälpt av dig många gånger så därför känns det jättekul att det kommer en hel kurs som man kan ta hjälp av! Jag är jättesugen på att prova detta och tänkte höra om man kan få ett personligt kvitto när man har köpt kursen eftersom vi har friskvårdsbidrag på jobbet. Är detta något som går att ordna?

Det här gör mig så glad! Tack snälla du! Alla kunder får ett kvitto via mail och det ska fungera för friskvårdsbidraget. Titta i skräpboxen om du inte hittar det i inkorgen. Har du frågor är du varmt välkommen att höra av dig till support@coursio.com

Klicka nedan för att komma direkt till kursen:

– PT-Fias hälsoguide!

 

Fortsätt fråga om det finns fler funderingar!

 

 

 

 1. Emma skriver:

  Hej Fia och tack för världens finaste blogg! Seriöst, du är en sådan stor förebild för mig.

  Men till saken: Jag behöver en förändring i mitt liv. För ett år sen gjorde min stora kärlek slut, vilket krossade mig totalt. Jag började tröstäta, mycket. Jobbade dessutom väldigt oregelbundna tider som gjorde det svårt att få någon rutin på kosten. I korta perioder försökte jag banta, men det gick aldrig bra. Sedan åkte jag på en långresa med några vänner, och det var en fantastisk upplevelse på många sätt. Men när jag kom hem stod jag där på Arlanda och hade på ett år blivit 10 kg tyngre och mådde inte alls bra. Att tillägga har jag diagnosen PCO, och min gynekolog har sagt att det är väldigt viktigt att jag inte går upp i vikt för då kan mensen utebli och andra problem kan uppstå. Nu väger jag kanske 83 kg, och är 170 cm lång och är 10 kg från vikten som är min ”normala”. Jag behöver alltså gå ner i vikt. Just nu håller jag på med ett kostprogram på 6 veckor som är jättetufft, och jag klarade mig i åtta dagar innan jag kollapsade helt och åkte till mataffären och köpte allt gott jag kunde hitta. Jag åt lite av det, mådde illa och gick ut och slängde allt i soporna. Du kanske förstår att jag har en väldigt komplicerad relation till mat och ätande, ibland undrar jag om jag har någon slags ätstörning/fixering. Jag är trött på kurser, program och dylikt som aldrig hjälper, som inte fungerar för mig. Det jag undrar är, om du tror att ditt hälsoprogram är något för mig? Visst att jag behöver gå ner i vikt, men jag måste också ändra min relation till ätande. Jag mår så himla dåligt av detta och behöver verkligen hjälp, men vet inte av vem och vet inte hur. Är jättetacksam för svar! Kram <3

  PS. Träningsmotivationen är till skillnad från det jag skrivit om ovan på topp, jag älskar att träna och vill göra det hela tiden, varje dag typ. Inte på ett kompenserande sätt, jag tycker helt enkelt att det är så förbannat kul.

  Hälsningar Emma

  1. ptfia skriver:

   Hej Emma, tack för att du delar med dig! Jag vill börja med att rekommendera dig att söka hjälpa hos en professionell terapeut. Du kan få det genom remiss från din husläkare eller en samtalsterapeut privat. Av det du berättar är jag övertygad om att du behöver få hjälp av någon utomstående. Om du bor i Stockholm rekommenderar jag min kollega Anna på http://www.halsopartners.se , hon är helt fantastisk och kan säkert rekommendera dig vidare om du inte har möjlighet att gå till henne. Eftersom min hälsoguide inte är ett program som fokuserar på viktminskning eller strikt träning utan är en möjlighet att komma närmare sig själv, lära sig hur en kan bygga hälsa inifrån och ut en möjlighet att få en bättre start och förhållningssätt till sin hälsa och livsstil så kan du såklart även gå den om du skulle önska. Men det viktigaste är att du börjar med att söka hjälpen jag nämnde först. Det är det finaste du kan ge dig själv. Kram!

 2. Sofia skriver:

  Hej Fia! Vilken härlig kurs jag hittade hos dig ikväll. Passar mig väldigt bra i livet just nu så slog till direkt. Tack <3
  En fråga, jag gjorde första frågorna "hur mår du" och sparade svaren på knappen. Men sen på sista reflekteringen så skulle jag läsa igenom svaren igen och tänka igenom vad jag skrivit. Men var hittar jag svaren efter att jag sparat dom? Försvann ju från själva rutan. Sen står det även 0 av 7 uppgifter gjorda under denna flik?
  Blev något knas tro? Kram Sofia

  1. ptfia skriver:

   Vad glad jag blir, tack snälla! Har gett din mail till supporten så du får strax hjälp 🙂 Kram!

  1. ptfia skriver:

   Här är svar från support:
   Så fort du uppdaterar sidan/går tillbaka till samma sida så kommer du se alla dina svar och det kommer även stå ”7 av 7” uppgifter i översikten till höger.
   Maila oss på support@coursio.com om det mot förmodan skulle vara något! 🙂

   Best regards,

   Coursio Support

 3. Rebecca skriver:

  Hejsan Fia !
  Jag undrar om kursen innehåller ett strikt schema man ska följa ? Med tanke på att jag har en och annan festlighet inbokad framöver vill man ju inte känna att man inte följer schemat och tappar motivationen om man unnar sig . Hoppas du förstår hur jag menar med min fråga ! Lycka till med allt 🙂

  1. ptfia skriver:

   Det är inte på något sätt ett strikt schema. Det handlar inte om att få snabba resultat eller vara strikt utan det är en guide i hur du kan bygga upp din hälsa på ett bättre sätt, lära känna dig själv, din kropp och dess signaler och bygga en rutin och vardag som får dig att må bra. Så du kan verkligen gå kursen fast du har festligheter inbokade också 🙂 Bara att fråga om du undrar något mer. kram!

 4. Julia skriver:

  Hej och tack för en inspirerande kurs! Jag har påbörjat och tycker att det verkar väldigt bra. Du har så sunda och fina sätt att se på hälsa och välmående 🙂
  En fråga bara, vem kan se mina svar? Är dom bara tillgängliga för en själv? Kram

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack för de gulliga orden! Vad roligt att du tycker om den! Det är bara du och jag som admin som kan se dina svar, ingen annan. Och jag jobbar alltid med tystnadsplikt så det du skriver stannar där. Kram!

 5. Sara skriver:

  Så blev det för mig också nu. Men jag har mailat dem.

  1. ptfia skriver:

   Märkligt! Så ska det inte vara. Ska kolla med dem vad som kan ha hänt. Tack för att ni säger till! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..