ATT VÄLJA FÖRLOVNINGSRING

Att välja förlovningsring var allt annat än enkelt men här är den, det finaste smycket jag någonsin kommer att ha. Min förlovningsring!

välja förlovningsring

Kim friade med en attrapp (imitation) som såg precis ut som ringar jag ”råkat” spana på tidigare. Vid första anblicken var det precis en sådan jag ville ha. Men eftersom det är ett smycke en ska bära varje dag så kändes det viktigt att ändå prova flera olika alternativ och känna hur andra modeller kändes när det väl gällde.

Så jag började googla, prova och leta efter olika förlovningsringar. Jag kikade på enkla, pråligare och olika kvalitéer. Provade hela Halmstads utbud av ringar när vi var där och ja, tog mig verkligen tid att fundera. Det som förvånade mig mest var hur många det var som inte kändes rätt.

Jag trodde att det svåra skulle vara att välja mellan alla olika som finns men jag kände precis tvärtom, det var svårare att hitta de där guldkornen som kändes fina, kvalitativa, var i vår prisklass och ”rätt” för en själv.

När jag trodde att jag ändå bestämt mig för den modellen Kim friade med så hittade jag drömmen.

Så det blev den här från det svenska företaget Vanbruun. Den har 16 små diamanter på sidorna och en större diamant i mitten på 0,65 carat. Är så kär!

förlovningsring

Hur valde ni er förlovningsring?

 

Läs mer:

– Frieriet i ord och bild

– Tankar om bröllopsklänning

– Tankar kring att planera bröllop

 

 

 1. Julia skriver:

  Åh va vacker! Får man fråga va den kostade?

 2. Hej! Jättefin ring! Vad valde ni för kvalité gällande färg och klarhet på mittenstenen? Ex H Si1 osv
  Tack på förhand!

 3. Lisa skriver:

  Hej 🙂 så himla fin ring, undrar över storleken på diamanten? Perfekt storlek på din 🙂 kram

  1. PT-Fia skriver:

   0,Vad roligt att du gillar den! Diamanten är excellent cut och 0,65 carat stor i platina. Kram! 😀

 4. Alba skriver:

  Din ring är så otroligt lik min!!! Min kille friade till mig på min födelsedag i somras :).
  Jag undrar hur bred själva ringen är? Min är ca 2 mm.

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, vad roligt! Stort grattis!! Min är bara 1,5 mm bred. Ha en fin helg! 🙂

 5. linnea skriver:

  Jag testade också väldigt många ringar men bestämde mig för den ring min fästman valde från första början. Har alltid tänkt att jag vill ha en sån. Det fanns ju en uppsjö av ringar men försökte att inte bli förblindad av allt och tänkte på vad jag alltid velat ha och stod fast vid det. Det blev en ganska tjock och hög ring i vitt guld med diamanter längs ena sidan av ringen. jag gillar inte så mycket bling så att de sitter på sidan av ringen blir perfekt då syns de inte på en gång.

  1. ptfia skriver:

   Helt rätt att välja den som kändes bäst för dig! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..