ATT VÄLJA FÖRLOVNINGSRING

Att välja förlovningsring var allt annat än enkelt men här är den, det finaste smycket jag någonsin kommer att ha. Min förlovningsring!

välja förlovningsring

Kim friade med en attrapp (imitation) som såg precis ut som ringar jag ”råkat” spana på tidigare. Vid första anblicken var det precis en sådan jag ville ha. Men eftersom det är ett smycke en ska bära varje dag så kändes det viktigt att ändå prova flera olika alternativ och känna hur andra modeller kändes när det väl gällde.

Så jag började googla, prova och leta efter olika förlovningsringar. Jag kikade på enkla, pråligare och olika kvalitéer. Provade hela Halmstads utbud av ringar när vi var där och ja, tog mig verkligen tid att fundera. Det som förvånade mig mest var hur många det var som inte kändes rätt.

Jag trodde att det svåra skulle vara att välja mellan alla olika som finns men jag kände precis tvärtom, det var svårare att hitta de där guldkornen som kändes fina, kvalitativa, var i vår prisklass och ”rätt” för en själv.

När jag trodde att jag ändå bestämt mig för den modellen Kim friade med så hittade jag drömmen.

Så det blev den här från det svenska företaget Vanbruun. Den har 16 små diamanter på sidorna och en större diamant i mitten på 0,65 carat. Är så kär!

förlovningsring

Hur valde ni er förlovningsring?

 

Läs mer:

– Frieriet i ord och bild

– Tankar om bröllopsklänning

– Tankar kring att planera bröllop

 

 

 1. Hej! Jättefin ring! Vad valde ni för kvalité gällande färg och klarhet på mittenstenen? Ex H Si1 osv
  Tack på förhand!

 2. Din ring är så otroligt lik min!!! Min kille friade till mig på min födelsedag i somras :).
  Jag undrar hur bred själva ringen är? Min är ca 2 mm.

 3. Jag testade också väldigt många ringar men bestämde mig för den ring min fästman valde från första början. Har alltid tänkt att jag vill ha en sån. Det fanns ju en uppsjö av ringar men försökte att inte bli förblindad av allt och tänkte på vad jag alltid velat ha och stod fast vid det. Det blev en ganska tjock och hög ring i vitt guld med diamanter längs ena sidan av ringen. jag gillar inte så mycket bling så att de sitter på sidan av ringen blir perfekt då syns de inte på en gång.

 4. Min husband to be (friade på alla hjärtans dag i år) och jag körde på ett lite enklare stuk som nästintill är likadana. Vit guld och rött guld som varvar var och varannat. Min vigselringen kommer bli lite prådigare, antingen en allians ring eller något liknande som du valt, blir till att testa och känna. Finns dessa vanbruun modellerna i Halmstad tro?

 5. Fin! Jag valde en helt slät (i guld) för att kunna ha en vigselring med någon sten eller bling på. Det känns helt rätt när jag nu har båda, ganska diskreta, men jag erkänner att förlovningsringen var lite tråkig där i sin ensamhet i början. Vigselringen är nog mitt käraste smycke idag. Har du bestämt hur din ska se ut?

 6. Vacker! Letat också efter förlovningsringar, har hört att man fastnar lätt med en sådan ring i håret, koftan osv hur upplever du det? Har därför kollat på ring med insprängd diamant

  1. Tack! Har inte upplevt det hittills. Tar av mig den när jag sover, duschar och grejar mycket i köket. Har ännu inte fastnat 🙂

 7. Jag har min farmors gamla ring så valet var solklart. Det är en enkel guldring men den betyder otroligt mycket för mig då jag aldrig hann träffa min farmor och fick ärva hennes ring efter att min far gick bort. Din ring är helt fantastisk!

 8. vacker! Hur gick det till, köpte ni över nätet och testade och skickade tillbaka eller hittade ni en återförsäljare? Fick ni den graverad? Kan du tipsa om andra märken som du var intresserad utav?

  Många frågor men som nyförlovad snurrar det i huvudet av allt som ska falla på plats. 🙂

  1. Mätte storleken i en fysisk butik och beställde sedan. Det är öppet köp rätt länge om de inte skulle kännas rätt och graveringen ingår. Har för mig att de även justerar storleken gratis om den inte skulle passa. Jag provade de flest ringar i liknande stil (solitär) och även en del andra i butiker som Guldfynd, Hallbergs guld, Smycka, Mårtenssons och testade märken som Engelbert, Schalins och fler jag inte minns namnet på. Hoppas det hjälpte lite 🙂

 9. Så otroligt fin ring! Jag och min man valde förlovningsringar tillsammans. Och precis som du säger var det otroligt många som kändes så himla fel. Men efter en bra stund hittade man den som passade helt perfekt. Vi valde en varsin ring, helt olika modeller som inte matchar. Men vi tyckte det var viktigare att båda fick en ring som man verkligen älskade istället för att försöka hitta matchande ringar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..