MÅ BRA-TIPS 10

Jag insåg att jag missat att publicera det tiode och sista inlägget på följetongen av små må bra-tips. Här kommer den sista:

10. Lyssna alltid (!) på din magkänsla.

Jag tror att vi alla har gjort det. Fått en känsla av hur vi borde göra i en viss situation, ignorerar den och inser i efterhand att vi borde ha lyssnat. Det är så lätt att låta hjärnan styra våra liv. Det är lättare att se världen och livet med praktiska glasögon och glömma att lyssna till vårt inre.

Den kvinnliga intuitionen är något många av oss behöver bli bättre på att bejaka – även män.

Jag försöker allt oftare att gå på min magkänsla, att verkligen låta den ta plats och lita på den. Det är upprepade gånger som jag gått emot den, inte lyssnat eller bara kört på, bara för att inse att magkänslan hade rätt från början.

Så mitt sista tips i den här lilla må bra-serien är helt enkelt: Lyssna på din magkänsla.

ptfia00

,. några bilder som ger mig må bra-vibbar.

 

Läs de andra må bra tipsen nedan:

1. En aktiv kropp är en glad kropp!

2. Lägg energi på rätt saker.

3. LE när du ser dig i spegeln!

4. Våga vara spontan!

5. Sträck på dig!

6. Kramas mycket!

7. Var snäll mot dig själv!

8. Välj vad du lägger din tid på.

9. Utgå alltid, alltid från dig själv!

 

 

  1. Hej Fia! Vill börja med att skriva att du är en väldigt viktig förebild i dagens så stressiga och hetsiga samhälle. Gillar det lugn du förmedlar genom dina inlägg och tilltalas av ditt ärliga språk och förmåga att lyfta upp viktiga och relevanta saker.
    Jag har ett problem du kanske kan hjälpa mig med. Flyttade till en ny stad för ett år sedan ungefär. Hade varit igång med träning 3-5 gånger/vecka och mådde riktigt bra. Var peppad på att byta stad och livet lekte. Sen flyttade jag, började träna mer och mer oregelbundet då det var så mycket annat jag skulle/ville hinna med. Sedan träffade jag en kille under hösten, vi dejtade nån vecka tills det hände en fruktansvärd sak, han våldtog mig. Efter det gick jag runt som i ett töcken och mådde riktigt uruselt. Jag fick samtalshjälp som fungerade bra. Efter allt det här känner jag mig dock väldigt ensam, har inte så många vänner i den nya staden utan alla vänner bor i staden jag flyttade ifrån förra året. Har helt tappat motivationen till att träna. Jag känner inte igen mig själv längre, jag vet inte vem jag är, vad jag vill eller någonting. Det är som att jag är helt lost och inte vet varken ut eller in längre. Jag vet inte var jag vill bo, vet ingenting. Har dejtat ganska många olika killar efter händelsen förra hösten, men jag dumpar/dissar dem efter några dejter, allt för att slippa släppa in någon. Jag vet att jag borde lägga allt vad heter dejtande på is tills jag landat mer i mig själv. Vet dock att jag skulle känna mig ännu mer ensam om jag inte skulle dejta. Vad ska jag göra för att ta reda på vem jag är och vad jag vill? Känner mig så nere 🙁

  2. Hej!!
    Jag skulle behöva ett råd ich du är en stor förebild för mig så jag tänkte be dig.
    De var ju kanelbullens dag igår ich jag såg fram enormt mycket emot det. Jag skulle äntligen få äta en kaka, har ätstörning sen 3 år tillbaks. Men saker hände och det slutade med att jag satt i soffan ensam på kvällen, när jag hade tänkt äta med min familj. Jag kunde inte då, jag kan inte äta själv. Speciellt inte mindre nyttiga saker. Hur ska jag göra, det känns liksom onödigt att äta själv, som att jag lika gärna kan spara ätandet tills jag e med folk.
    Känner nån likadant??

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..