ORDBAJS

Jag känner mig trött. Ramlade ner i en klassisk eftermiddagsdipp och försöker bena ut i vilken ordning jag ska prioritera arbetsuppgifterna. Funderar på om jag ska byta ut det planerade träningspasset mot något annat eller låta det bestå.

Tänker på att när en känner sig stressad eller bara har fullt upp kan det vara snällt mot kroppen att inte spä på med mer högintensiv träning utan att ge kroppen annan typ av träning då.

Alltså känner du dig stressad och överhettad i huvudet efter en lång dag så kan det vara klokt att hoppa det där intervallpasset och istället göra något som stärker en trött och stressad kropp. Jag tänker yoga, tung styrketräning, rörelseträning, promenader, simning och liknande.

Ja, nej. Så får det bli! Får helt enkelt boka om det planerade passet med militärträning och istället gå ner till utegymmet med gummiband. Det viktigaste är att jag får frisk luft och reder ut dagen i tankarna.

Drömmer mig bort till sommarstugan och det rofyllda i att måla en grind i flipflops och fleecetröja …

ptfia2
ptfia1
ptfia3

,. är oerhört sugen på att planera in en helg i stugan med några vänner. Tänk att njuta av att gå promenader i skogen, sitta vid brasan, äta goda saker, prata djupt, gå längs åkrarna, spela monopol och hänga. Det finns nog inget härligare än det där. 

 

 

  1. Mia skriver:

    Hej Fia! Har en liten fråga även om det inte är frågestund. Jag älskar träning och framförallt löpning, och springer ca 5 mil i veckan,sen en hel del promenader och yogapass utöver det. Har som mål att följa ett marathonprogram under hösten/vintern för att utvecklas och bli en bättre löpare. Mitt problem är lite det här med maten och hur man ska äta och att äta ordentligt när man tränar, har svårt och tycker inte om den riktiga mättnadskänslan. Jag är 175,5 och väger 52kg och vill ändå bli lite smalare… Har du några tips kring detta?
    Kram Mia

  2. Det är så jag gör på vardagarna just nu – tränar, men utan prestationspress. För jag tror som du att det är bra att lyssna på kroppen och inte gå stenhårt efter en träningsplan.

    Den där militärträningen – var kör du den? Jag möter ofta ett gäng när jag springer på morgonen. Ska spana efter dig nästa gång 🙂

    KRAM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..