EN ARBETSVECKA I ORD OCH BILD

Det är roligt att ni uppskattar den här typen av inlägg! Här kommer ytterligare en arbetsvecka i ord och bild, något försenad men ändå.

Måndag:

Cyklade till kontoret och betade av mail och blogginlägg. Stämde av veckans planering, samarbeten och tidsinställde några blogginlägg. Köpte en smoothie och tog en taxi till studion där de spelar in Vardagspuls. Se min medverkan HÄR. Min kollega Nathalie var med och filmade så ska klippa ihop en liten ”behind the scenes”-video så snart jag får en stund över.

pt-fias6-2
pt-fias1-4

Tisdag:

Gick en morgonpromenad, käkade frukost och förberedde dagens jobb. Dagens arbetsplats var hemma vid köksbordet. Hade telefonmöte om mina webbkurser och nästa som förhoppningsvis släpps i December. Tog bilen till Sollentuna och kikade på kakel till vår hall. Kom hem lagom till lunch och skulle spelat in podden Blog Business men Linda var sjuk så vi bokade om. Fortsatte beta av mail, blogg och samarbeten. Fick ett fint blombud av Valio.

pt-fias

Onsdag:

Gick upp alldeles för tidigt för att åka till Arlanda. Flög till London för att närvara på pressträffen för Asics nya löparsko. Bodde på hotell, fick Asics högsta VD till bordet på middagen och fick prova skorna på en löprunda. Avrundade med att se några avsnitt på Gossip Girl i sängen .. den serien alltså!

pt-fias5-2

Torsdag:

Käkade frukost, packade och flög hem efter lunch. Kom hem, packade upp och landade i soffan efter att ha rensat mailen.

pt-fias4-2

,. en redig frukostbuffé kan vara livets godaste!

Fredag:

Jobbade hemifrån även den här dagen och gjorde research inför kommande poddavsnitt. Började med innehållet för min nästa webbkurs och skissade på något för ett projekt som släpps efter sommaren. Promenerade till produktionsbolaget vi gör podden hos för att spela in sponsorhälsningar och avrundade kvällen med en middag med med några vänner.

pt-fias3

,. desserten med kolagrejer, chokladmousse och kex och såser. 

Lördag:

Sov ut vilket innebar en sovmorgon till lunch, käkade frukost och tillbringade dagen med dammsugaren och städgrejerna. Städade i flera timmar och tänkte på hur oerhört avkopplande det kan vara när en är på rätt humör. På kvällen kom syrran med sambo över och vi käkade faijtas och bara hängde i soffan.

pt-fias2-2
pt-fias3-3

Söndag:

Klev upp tidigt och körde till Skepparholmen Spa där jag höll ett träningspass på Mamas träningshelg. Körde direkt vidare för att storhandla och gjorde vanliga söndagsgrejer som laga matlådor, vila i soffan och promenera.

 

Läs mer:

> Mer vardaglig läsning!

 

 

 1. ISA skriver:

  dessa inlägg är SÅ uppskattade, dina dagar verkar väldigt varierade.. så vill jag också ha det 🙂 blir så uttråkad annars, haha

 2. Bella skriver:

  Hej Sofia! Jag måste bara få skriva av mig och samtidigt fråga dig om några saker, eller kanske snarare få råd… Har i princip alltid hamnat i en vinterdepression som har lett till ätstörningar eller bara utmattningar. Jag älskar att träna, vara ute och vara aktiv men under den här tiden av året så måste jag plugga med alla skolarbeten mellan 8-16 men går upp 5.30 för att kunna plugga medan jag äter frukost. Min aptit på morgonen är bra så får i mig bra med mat då medan det oftast blir bara sallad och typ lite vegetariskt (typ några falaflar), kött (typ 5 köttbullar) och vitlökssås till lunch. Sen på eftermiddagen blir det kaffe med mjölk och något mellanmål som typ 1/2 frukt och keso då jag inte har någon aptit alls. Blir dessutom så himla trött så min energi under träningen finns knappt. Vissa dagar måste jag hoppa över den för att jag känner mig mentalt utmattad och de dagar jag orkar träna på gymmet eller dra ut och springa så blir jag trött så snabbt, orkar inte lika mycket och då känner jag hungerskänslorna efter bara en stund på passet. Därför så får jag i mig ganska mycket oftast till middag. Sen på kvällen kan jag antingen vara så trött att jag somnar vid 8 eller ha så mycket i huvudet så att jag somnar vid midnatt och får då knappt 6h sömn… Jag VILL ju vara glad och positiv. Jag VILL ju orka träna och känna den där träningsglädjen som jag brukar göra. Jag VILL ju ha motivationen till skolan. Jag VILL ju vara ute i naturen. Jag VILL ju må bra. Men jag är inne i någon ond cirkel som jag inte vet hur jag ska lyckas bryta just nu…

  Kramar från Bella

 3. Evelina skriver:

  hej! Jag vet att detta är fel forum men jag fick en känsla av panik och helt plötsligt befann jag mig på din blogg för att försöka få rätsida på allting. Jag har alltid varit en normalt aktiv tjej som älskat livet ock inte tänkt så mycket mer på hälsa och vikt. Men nu sedan jag flyttat hemifrån och därmed gått upp lite i vikt så känner jag en besatthet komma över mig, jag försöker skippa måltider och äta så lite som möjligt samtidigt som jag fikar utan dåligt samvete och kan äta mackor till middag utan att ägna en tanke åt ”alla kolhydrater”. Det kommer i perioder och när det är som värst sköljer paniken över mig, för även om jag aldrig kommer våga sluta äta så dyker tanken upp att ‘tänk hur lätt åtgärd det är’. Jag vill springa varje dag, men gör aldrig det, för jag vet inte vad det skulle göra med mig psykiskt.

  Jag har liksom hamnat i någon slags limbo där jag vill göra massa saker för att gå ner i vikt, men samtidigt klarar jag inte av att göra dem. Det tröttar ut mig så mycket att jag tillslut bara ligger i sängen och har dåligt samvete för att jag egentligen borde börja träna riktigt hårt (tränar ca två gånger i veckan nu) men inte kan.

  Vad ska jag göra? Måste jag söka hjälp, eller går sånt här över?

  1. ptfia skriver:

   Ja, du behöver söka hjälp. Du kan inte vända detta själv och dina tankar är farliga. Berätta för någon som står dig nära och be att få hjälp. Börja med att läsa här: http://www.friskfri.se/fa-hjalp/

   Var rädd om dig! Många kramar!

 4. Tycker denna typen av inlägg är roligt, och det är intressant att se hur en vecka kan se ut!

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt att de uppskattas! 🙂

 5. så kul att läsa om andras veckor tycker jag, och särskilt din!! gillar den här typen av inslag nu och då!! 😀

  1. ptfia skriver:

   Kul att höra, Sara! Många kramar! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..