14 SAKER SOM FÅR MIG ATT MÅ BRA, DEL 2

Här kommer del 2 i temat ”14 saker som får mig att må bra”. Läs första inlägget HÄR

8. Utsikten från vår lägenhet.

Eftersom vi bor i en hörnlägenhet högst upp i huset så har vi lyxen att ha himlen nära oss. Utsikten, solnedgången, terassen och molnen. Jag får så mycket kraft och lyckokänslor av att stanna upp och verkligen se utsikten.

utsikt
utsiktd

,. två minnesbilder av härliga sommarkvällar på terassen. 

9. Raggsockor.

Har alltid raggsockor eller tofflor på fötterna när jag är hemma. Är jag hos vänner eller hemma hos familjen ser jag till att få låna ett par. Vill aldrig vara utan raggsockor!

10. Rörelse.

Jag blir en bättre människa när jag rör på mig regelbundet. Styrkan, lugnet i kroppen och självförtroendet som kommer med regelbunden träning, rörelse och aktiviteter är ovärderlig. Just nu är jag extra kär i yogan och är stolt över att börja hitta tillbaka till styrketräningen igen. Eftersom det snart blir för kallt för att cykla kommer jag istället att börja promenera till och från kontoret. Det tar en bra stund men känns värt att prioritera så ofta det går.

träna pt-fia

,. svettig och nöjd efter ett pass på utegymmet. 

11. Rutiner till vardags.

Jag har insett att jag mår som allra bäst i min vardag när har en ryggrad av rutiner att luta sig på. Alltså ser mina vardagsmorgnar väldigt lika ut och kvällarna avslutas på samma sätt. Just nu är söndagar en favorit! De består ofta av storhandla, laga matlådor och middag, tända en brasa och bädda ner oss framför Solsidan och Bron.

12. Överraskningar.

Oavsett om det är en liten gullig lapp, en oväntad present, ett kärleksfullt sms, omtanke eller det oväntade frieriet så blir jag lyrisk av överraskningar. Det ger sådan glädje och pirr i magen. Älskar överraskningar!

13. Mina närmaste.

Det är en noga utvald skara i kategorin vänner och familj som ger mig trygghet, uppskattning, glädje, närhet, kärlek och förtroende. De är de viktigaste jag har. Hoppas innerligt att de förstår hur viktiga de är!

14. Återigen, sommarstugan.

Det är något magiskt med det stället. Där slappnar jag av, glömmer alla måsten och bara är. Dessutom är jag nära min familj vilket är den där extra och viktiga guldkanten.

humelbo2
hummelbo

,. två bilder från förra sommaren som var helt magisk. Nedersta bilden är tagen av Erik.

 

 

 1. Håller med om så mycket. Raggsockorna. Familjen. Rörelse. Rutiner. Spänning/överraskningar. Vackra bilder därtill!

  Önskar jag kunde säga hej på Hälsomässan, men mannen är där & jobbar & jag orkar nog inte åka ut med barnen. Kram & ha en fin helg!

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt! Tusen tack, Anna! Det vore såklart roligt men förstår. Ha en underbar helg! 🙂 Kram!

 2. Så härliga grejer! Jag är larvigt förtjust i våra lördagspromenader just nu. Outdoor klädsel (såklart), en sväng förbi utegymet för typ tio minuters bus som inte räknas som träning men rörelse, och tid att prata med varandra. Ibland känns det som att vi projektleder livet i veckorna och knappt hinner känna in varandra, barn o business o buss till stan liksom. Det går i vågor. Och söndagskvällen med bron. Sista avsnittet nu ju!!!

  1. ptfia skriver:

   Det låter helt fantastiskt! Älskar lek på utegymmet! Ha en fantastisk helg! (Brons sista avsnitt blir för övrigt sjukt spännande! iih!)

 3. ISA skriver:

  Vad bra att lista saker såhär (älskar listor heh), då ser man att det finns rätt mkt fint i livet ändå <3

  1. ptfia skriver:

   Verkligen! Bra att påminnas 🙂

 4. Lurriis skriver:

  Hej
  Jag skulle verkligen behöva eran hjälp att vina en tävling på instagram där jag just nu ligger 2:a så jag skulle bli super glad om ni kunde gå in och gilla bilden på den här länken. Tack så mycket!! <3
  https://www.instagram.com/p/-JOOlLwwek/

 5. Matilda skriver:

  Tips! Gör introt lite roligare och inte så stelt i podden. Låter som du läser rakt upp och ner från ett manus och väldigt opersonligt. Slappna av, prata från hjärtat och gör det efter ni spelat in. Presentera gästen när ni väl sitter där. (Lyssna på värvet och ta tips från en otroligt rutinerad intervjuare) och fråga lite mer inbäddat och inte bara raka styrda frågor.

  Bra ämnen men känns stelt! (Lyssnar på avsnitt två just nu)

  1. ptfia skriver:

   Hej Matilda,

   tack för din feedback!
   Synd att du uppfattar det som stelt. Har inga frågor som jag går strikt efter utan formulerar det mesta direkt när jag pratar, det skulle jag säga är att prata från hjärtat och ”in the moment” men det kan såklart uppfattas olika. Introt är skrivet i förväg och det behåller vi så. Men tack för att du tog dig tid att skriva tips 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..