BRÖLLOPSBUDGET

Elin frågar:

Stort grattis till frieriet och bröllopet! Det verkar så mysigt! Hur gör ni kring budget och liknande inför bröllopet? Några tips?

Svaret:

Tusen tack! :))

Vi har räknat på ett ungefär vad bröllopet kommer att kosta, beräknat vad vi har på våra sparkonton, hur mycket vi planerar att spara under året och pratat igenom vad vi vill prioritera.

Vi kommer att försöka sprida ut kostnaderna, undvika att köpa nytt, låna mycket, göra en del själv och inte ta lån.

Vi tänker ungefär såhär:

> Vi tar hjälp av vänner och bekantas kunskaper och kontakter. 

> Vi siktar på att baka en del eget och här kommer min mamma ha en uppskattad roll.

> Vi kommer antagligen försöka låna ihop lyktor, dukar, tygservetter osv. Samlar även glasburkar som används på olika sätt.

> Till hår, smink och blommor tar vi hjälp av familjens vänner, naturen och säsong vilket gör att vi kan få ner priserna en aning.

> Genom att sprida ut kostnaderna under året kommer det inte bli så maffigt på samma gång. Vi undviker fakturor och betalar direkt.

> Vi köpte min förlovningsring och vigselring samtidigt så de är redan fixade och betalda. Även Kim har sin ring och kommer ha samma som vigselring.

bröllopsbudget-

,. inspirationsbilder från pinterest.

> Min snälla svärmor har tagit sig an att sy vimplar av tyger som jag köpte på loppis och letat fram i sommarstugan. Hon har även fått mängder med fina flaskor av en vän som vi ska få till dekoration och servering.

> Vi undviker smågrejer som lätt kan dra iväg. Kommer inte att köpa någon speciell bröllopsparfym, fixa naglarna i salong och undviker att gå loss i bröllopsbutiker med ”bröllopsgrejer” osv.

> Det viktigaste för oss är att skapa ett personligt bröllop vilket gör att vi skippar en hel del av de klassiska grejerna och ersätter med annat som känns fint för oss. Det blir tex. ingen vanlig bröllopstårta, inget mousserande vid brudskålen, ingen vanlig tre rätters osv.

> Vi är aktiva och försöker haffa bra erbjudanden. Jag klickade t.ex. hem små blockljus från Ikea för flera månader sedan när de var på rea för 9:- förpackningen. Har köpt massor med meter av ljusslingor på blocket och håller koll på reorna för att fynda sådant vi behöver.

> Vi försöker att göra saker själva istället för att köpa massor med specialgrejer. Tex. hitta vanliga såpbubblor till bra pris och pimpa dem istället för att specialbeställa, göra egna inbjudningskort och trycksaker på nätet och använda saker vi har eller hittar och ge nya användningsområden. Jag kikar även mycket på loppisar.

Det vi främst kommer att prioritera att lägga en rejälare slant på är maten, musik, fotograf, dryck, transport och videograf.

Har ni några tips eller erfarenheter är det guld värt om ni vill dela med er!

 1. Hanna skriver:

  Vi hade foodtruck till bröllopsmiddag! Sjukt gott, prisvärt och kul:) Man slipper serveringspersonal, porslin till varmrätten och alla blir mätta och glada. Kram

 2. Cathy skriver:

  Om ni inte bokat bröllopsfotografen till mingel o fest – fråga några vänner om de kan tänka sig att fota lite. Guld värt efteråt.

  Dubbelkolla att ni får ha tända ljus i lokalen. Enkel lösning att annars gå loss med ljusslingor (lagerhaus) och spetsgardin från Ikea (2pack för 29) för att det ska kännas mysigt och ombonat.

  Skippa efterrätten och kör direkt på tårta. Eller tvärtom.

  Välj toastmaster/madame med omsorg och delegera arbetsuppgifter, framförallt bröllopsveckan. Glöm inte ge serveringsansvarig körschemat.

  Boka städning av lokalen med städfirma. Ovärt att åka för att dubbelkolla städningen dagen efter.

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack för bra tips! 😀

 3. Julia skriver:

  Ett tips är att ha engångskameror på gästernas bord! 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Toppen ju! 😀

 4. Jättegrattis!
  Måste dock meddela att vanliga såpbubblor lätt ger fläckar – been there Done that 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, smart! Tack för varningen! 🙂

 5. Mari skriver:

  Spännande =)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..