PODCASTEN OFILTRERAT AVSNITT #5

Nu är avsnitt 5 av min podcast Ofiltrerat ute! Den här gången gästas jag av det gulliga yrvädret Petra Tungården. 

Petra är en av bloggvärldens mest kända namn och har länge vart en av de största. Hon berättar att hon på riktigt tror att hon har en diagnos, hur hennes energi gör att hon hinner med dubbelt så mycket som alla andra och att hon ska börja gå i terapi.

Vi pratar om hur hon påverkats av att vara känd för sin kropp, hur det är att pendla i vikt och varför hon kallat sig för supersingel. Hon berättar även hur hon redigerar sina bilder och hur stressen höll på att äta upp henne.

petra tungården podcast

Lyssna på avsnittet i itunes, Acast, podcast-appen eller direkt här nedanför:

 

 
Jag vill även tacka poddens huvudsponsor Valio och avsnittets sponsor NaturalCycles!

 1. Hej Sofia! Jag hoppas verkligen att du läser detta eftersom jag vill tacka dig så otroligt jävla mycket!

  Felicia heter jag, 16 år gammal och ibland dum i huvudet. Jag har alltid varit en sporttjej som hållit på med ridning, innebandy och styrketräning. Låt mig definera ordet ”dum i huvudet” – jag påverkades för mycket av media. Jag såg hur alla dessa tjejer och kvinnor såg ut med sina smala midjor och platta magar. Jag har en atletisk kropp och relativt mycket muskler. Men jag ville också se ut som dem, så jag började räkna kalorier. Dag ut och dag in räknade jag i ungefär 2 månader. Jag ryckte dock upp mig och slutade med det, men mina små portioner fanns fortfarande kvar i mitt mattänk. Jag fick ångest när jag ätit godis, en bulle eller ätit något oplanerat.
  Idag står jag här, 16 år gammal, 170 cm lång och endast 59 kilo. Det var aldrig tänkt att det skulle bli så här, men så blev det. Nu har jag börjat äta mer igen och jag orkar träna ordentligt igen. Jag har fortfarande lite matångest kvar, men det börjar avta. Jag har framför allt glädje i livet igen.

  Det är därför jag vill tacka dig Sofia! Jag har gått in på din blogg varje dag och alltid mått lite bättre efteråt. Här kan jag gå in och läsa kloka inlägg om helheten, balans, sunt förnuft och back to basic. Jag läser din bok om och om igen, som om jag aldrig läser klart den eftersom den är så bra! Jag har inte gett dig något, men jag har fått ovärderligt mycket tillbaka! Jag har fått en sund livsstil tillbaka! Jag kan aldrig med ord tacka dig för det. Mina föräldrar är så glada att din blogg finns, för dem ser hur hälsosam den är. Inga krav, bara glädje och lycka.

  Sofia Sjöström – du är min största inspiration i livet!

  1. PT-Fia skriver:

   Men hjälp. Det här gick rakt in i hjärtat. TACK! för att du delar med dig och tog dig tiden att skriva detta. Tack tack tack för de värmande orden. Blir helt rörd! <3 <3 <3 Det glädjer mig att du börjar hitta rätt igen. Matångest och ätstörningar är fruktansvärda. Var rädd om dig! Kom ihåg att din kropp vill du väl. Kramar! Och tack igen! <3

 2. Johanna skriver:

  Hej Fia,
  Jag vill bara säta ett stort jäkla TACK för en otroligt bra podd. Du är sååå duktig på att intervjua, ställer så bra frågor & tar upp så bra saker. Jag längtar verkligen till varje avsnitt & jag är så glad över att du gör din podd. Det är verkligen lärorikt att få höra kvinnor berätta om ups and downs i livet, om tankar, mående, familj, stress, kroppsideal osv. Det är så välbehövligt för en 22-årig tjej i dagens samhälle att få lyssna på detta. Du gör verkliget gott, iaf i mig. Så tack för det & tack för att du är du. Jag vet inte om du kanske redan har/ska/har andra planer..men det vore verkligen kul om att lyssna på Isabella Löwengrip och Michaela Forni om dom vill medverka. Dom är två inspirerande kvinnor som jag tror många ser upp till och det vore kul att lyssna på. Stor kram på dig. Tack igen!

  1. PT-Fia skriver:

   Wow. Johanna, jag hoppas förstår hur glad jag blir av dina ord. De värmer så oerhört mycket! <3 Psst, Forni kommer i sista avsnittet 🙂 Och tack igen! Vad rädd om dig! Kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..