DAGENS PÅMINNELSE

Såhär sista veckan innan jul kan det mesta kännas som olika verisoner av kaos. Jag röjer med ambitionen om att bli färdig med en del grejer vilket ofta är svårare i verkligheten än i tanken. Hade nyligen en sådan där dag då hjärnan höll på att koka över av belastningen redan före lunch. Dagsformen var helt enkelt aningens matt.

Mailen släpade efter, tekniken blinkade med obesvarade notiser och listorna på grejer att göra växte i samma takt som saker betades av. Ibland blir ju allt på samma gång.

För att hitta någon form av energi klev jag ut och bara lämnade allt. Jag behövde bara komma ut och få andas frisk luft. Redan efter några meter kände jag hur syret, och livet, börjar återvända till skallen.

Det hade inte spelat någon roll vad jag gjorde i den stunden, det viktiga var att jag gjorde något. Att jag gav kroppen någon form av rörelse och ny luft.

Det är verkligen viktigt att ge sig själv pauser när dagarna svämmar över.

Att ta sig tiden att få kliva ut i någon park eller skog eller bara springa av sig. Att få pausa en stund mitt i allt för att få förnyad kraft och nya perspektiv. Att befria sig från arbetet och alla måsten. Att släppa sig fri och ja, andas.

löpa

Nu drömmer jag om att få kliva ut i en blommande Hammarbybacken och dra av intervaller.

 

 1. ISA skriver:

  de små pauserna kan göra sådan skillnad. Idag powernapade jag mitt på dagen (okej, en timme hehe) och jag var som en ny, energisk människa efter 🙂

 2. Underbara dag med en timmes rast så jag hann att springa 3 km innan det var dags att jobba igen. Blev en löptur inne men var sen ute i snön och klara friska luften på eftermiddagen. Inser att jag har det rätt bra på mitt jobb!

  1. PT-Fia skriver:

   Låter fantastiskt!

 3. mari skriver:

  Underbart! De där pauserna kan göra underverk.

  1. PT-Fia skriver:

   Verkligen 🙂

 4. Pauserna är så galet viktiga! Och att sänka kraven. December ska ju vara en mysig månad att njuta av 🙂 Och det gör man ju inte om vardagen plötsligt består av massa stress och krav.

  1. PT-Fia skriver:

   Verkligen viktiga. Helt rätt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..