LÄSARFRÅGAN

Johanna frågar:

Sjukstuga och hållit mig sysselsatt med din podd eftersom tiden aldrig räcker till annars. Tack för en bra podd! En fråga som dök upp är – hur kom du på poddens inriktning? Det är ju verkligen en podd som saknats och den är komersiell så den har ett hål att fylla och har säkert massa lyssnare..men hur kommer det sig att just du gjorde den? Vad är din tanke med podden? Finns det ett annat syfte än att folk ska veta mer om kändisar? Du är ju PT-Fia menar jag och det finns andra poddinriktningar som skulle varit mer väntade. Dock är jag ju glad att du gjort den podd du gjort!! Bara nyfiken.

Svar:

Vad roligt att du tycker om den! Det hela började med att Nathalie Desmond som jobbar med creative sales på Metro ville göra ett nytt projekt tillsammans med mig. Vi spånade fram idén och tänkte först föreslå det som ett webb-TV format, men vår chef inom området trodde att det skulle göra sig bättre som en podcast för att göra det intimare.

Nathalie har jobbat hårt bakom kulisserna med gäster, sälj och produktionen medan jag gjort research, skrivit intro, marknadsfört och programleder.

Det viktigaste syftet med podden är att få visa att det finns så mycket mer bakom alla vackra bilder i sociala medier.Att låta dagens största profiler och influencers berätta sina historier, prata om den verklighet de annars kanske inte pratar så mycket om och framförallt få dem att visa sin mänskliga sida.

Många av mina läsare har efterfrågat en podcast  i flera år och jag har verkligen velat göra en, men inte göra ”bara för att”.

Just i det här fallet så upplever jag att det här ämnet och formatet är så intressant att det vore synd att låsa sig vid ämnet hälsa och träning. Sedan pratar vi ändå en hel del om hälsa i och med att vi pratar om välmående, psykisk ohälsa, stress, magproblem osv.

Det är en riktigt utmaning och ger mig möjligheten att prova något nytt vilket är fantastiskt roligt och lärorikt. Och det finaste med hela projektet är att många verkar uppskatta just det mänskliga i det hela.

Är så oerhört tacksam för att Nathalie, Metro, Metro Mode och vår huvudsponsor Valio gav mig möjlighten att göra detta. Och när jag ändå pratar tacksamhet vill jag passa på att rikta ett stort tack till alla er som lyssnar! Det åttonde och sista avsnittet på säsong ett kommer att spelas in den 4 januari och sändas strax efter.

Vi har precis börjat arbetet för att få ihop en säsong två vilket är så spännande!

podcasten ofiltrerat-2

Hur som helst. Världens längsta svar! Blir väl så när en tycker det är så jädra roligt, hehe!

 

Läs mer:

> Lyssna på alla avsnitten HÄR!

 

 

 1. Hej Fia! 🙂 Om jag får önska en gäst så skulle jag gärna vilja höra dig och Nellie Berntsson i samma avsnitt! Jag tror ni skulle ha mycket att prata om och det skulle vara väldigt intressant att lyssna på 🙂

 2. Hej Fia! 🙂 Om jag får önska en gäst så skulle jag gärna vilja höra dig och Nellie Berntsson i samma avsnitt! Jag tror ni skulle ha mycket att prata om och det skulle vara väldigt intressant att lyssna på 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Jättebra tips! Ska verkligen försöka få med henne i nästa säsong 🙂 Kram!

 3. Emelie skriver:

  Hej Fia! Först och främst vill jag bara ge dig lite beröm 🙂 Har följt dig i ett par år men aldrig kommenterat något alls så kände att det var dags… Är så himla glad att du finns! Du är verkligen ett andningshål bland alla bloggar och i alla sociala medier. Jag är tyvärr inte en sådan som blir inspirerad av alla fina bilder och perfekta människor, jag blir bara stressad och sänkt. Det har drivit mig till en enorm kroppsnoja och ältande över hur folk uppfattar mig. Och för det har jag skämts väldigt mycket, man känner sig som en missunnsam och och dålig människa. Det är supersvårt att hantera, så jag tänker varje dag på att dels försöka värja mig från att slå ner på mig själv, och dels att acceptera att jag inte mår bra och att det är okej. Det är ju ganska skämmigt att säga högt att man inte klarar av att se lyckade människor för att man mår dåligt av det, så det är svårt att komma runt tycker jag. Även om man kan förstå att det är galet att jämföra sig med andra så är det inte alltid så lätt att tänka/känns så. Men jag tror ändå att jag börjar få någorlunda ordning på hur jag ska hantera all tankar, och det är faktiskt delvis tack vare dig. Det är så fint att det finns någon som förespråkar accepterande av dåliga dagar, stress, jobbiga känslor och som dessutom svarar hela den här galna och ganska hårda världen med så många snälla ord och fina, ärliga texter. Att du är så öppen och ärlig och dessutom så förbannat go och förlåtande är inspirerande (på ett bra sätt haha!) för mig och många andra. Jag tycker att det genomsyrar allt du gör, både blogg, instagram, din bok och nu också podden. Så keep going! Du är bäst!

  Och så till något jag tänkte på idag när jag lyssnade på podden var att jag gärna skulle vilja höra dig intervjua/prata med Hanapee (Hanna Persson). Hon är en av mina andra favvisar och har så himla vettiga + trevliga tankar (särskilt kring just sociala medier och unga tjejer) och är dessutom ofta väldigt ofiltrerad i sin blogg osv. Det är inte riktigt i linje med dina andra gäster, men tror att det skulle kunna bli en väldigt intressant avsnitt! Så tips tips 🙂

  KRAM!

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, skärmdumpade din kommentar för att spara. Det här betyder mycket för mig. Tack snälla för att du skrev detta! <3 <3 <3 Jag hoppas verkligen att du hittar hem i dig själv så du blir din vän. Det gör mig ledsen att du skämts. Du förtjänar att må bra och känna dig trygg. Tack för tipset om Hanna! Mycket bra. Var rädd om dig nu! Lova att du säger snälla saker till dig själv. Kramar!

   1. Emelie skriver:

    Åh. Och jag skärmdumpar ditt svar… Tack så himla mycket och detsamma <3

 4. Louise skriver:

  Hej! Tycker också mycket om din podd:):) En helt annan fråga, kan du dra en uppdatering hur du tycker Natural Cycles fungerar? Kram

  1. PT-Fia skriver:

   Vad roligt, tack!! 🙂 Jamen absolut! Det kommer snart! Kram!

 5. Erika skriver:

  Podden är verkligen superbra Fia! Du är otroligt duktig på att intervjua, och jag tycker extra mycket om att du delar med dig av dina egna tankar och känslor under tiden du intervjuar (utan att ”ta fokus” från gästen). Jag ser verkligen framemot ännu en säsong 😀

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, men tack gulliga du!! Blir jätteglad! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..