HEJ JULGYMPA!

Jag är en som ofta sträcker på mig. Stretchar för sällan men sträcker på mig dagligen. Det kan vara allt från att dra loss ryggraden genom att försiktigt vrida på mig i diverse riktningar, att rulla runt på pilatesbollen på kontoret eller sträcka på mig som en lång katt innan jag kliver upp från sängen.

Det är något med det där. Att få dra ut kroppen, bli längre och frigöra sig från stela positioner som gör mig harmonisk.

Jag känner mig genast piggare, rörligare och härligare. Det behöver inte vara regelrätt riktigt eller avancerade positioner. Att böja sig ner mot tårna och släppa ut nacken kan vara tillräckligt för stunden.

Så, har du inte gjort din morgongymnastik, gjort ett ljuvligt yogapass eller gjort något aktivt ännu?

Sträck ut någon kroppsdel där du är. Lyft benen i cirklar om du sitter, vrid runt så du ser bakom dig, massera nacken eller dra loss skulderbladen.

Gör något enkelt som får din kropp att vakna till. Något som ökar blodflödet och ger ny energi även i den härliga juldvalan.

stretch

Nu möter vi den här dagen! Uppåt sträck och hoppas ni har en härlig jul!

 

,. foto av Erik Dilexit.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..