PRATA MED MIG!

Både igår och idag så bad jag mina följare på instagram att berätta om dem själva. Inser varje gång jag läser kommentarerna hur fint det är att få en snabb inblick i någon annans liv. Hur inspirerande det är att få läsa om någons goda frukost eller att någon tittar in på instagram i väntan på en stor tenta eller att någon har en trött dag.

Och det som gör det så bra är nog det faktum att det är verkligheten ni bjuder på. Det är inte en bloggare som berättar om en tjusig vardag, det är verkligheten.

Det är klart att alla vi bloggare också berättar om vår verklighet (mer eller mindre) men det är så roligt att få prata med er läsare och se vad som försiggår i era vardagar. Det blir på så ofiltrerat och fint. Förstår ni hur jag menar?

Så jag önskar att vi ägnar det här inlägget till er.

Berätta om dig själv! Vad du tänker på, vem du är, vad du gjort idag, dela någon tanke eller bara skriv någon rad om vad som helst. Jag tycker så mycket om att få en liten inblick i vilka ni är och hur era dagar ser ut.

vila-4

Jag bäddar ner mig i soffan med en brasa så länge!

 

 

 1. Åsa skriver:

  Hej härliga Fia! Jag var så uttråkad just den här kvällen och letade febrilt efter något att göra! Och det här passar mig perfekt, jag behöver få ventilera om livet ikväll. Det är jävligt tungt just nu, jag står på väntelista till smärtkliniken i Uppsala.(Uppsala är så långt bort från Leksand! Hur klarar jag en månad inlagd där?!?!) Läkarna vet inte vad som är fel men dom vet att det inte är psykologiskt och att min smärta och övriga problem är verkliga. Så jävla skönt att få höra det, att ett helt team läkare helt plötsligt tror på mig!! Jag har tjafsat med läkare på vårdcentral, läkare på psyk, bytt läkare, försöker avbryta kontakt med psyk (lita inte på psyk dom vet inget alls! )avskedat den värdelösa sjukgymnasten som bara brydde som hockeykillarna från LIF, hade man inget med hockeyn att göra fick man vara hur sjuk som helst, sket han i! Och nu när jag bytte till Gagnefs vårdcentral fick jag träffa en fantastisk läkare som nu håller på att sätta ihop ett team med sjukgymnaster, dietister, psykolog, beroendesköterska som ska hjälpa mig trappa ner på sömnmedicinerna och få ordning på min sömn utan mediciner! Det här ger mig hopp och tro på ett friskt och starkt liv igen om än inte smärtfritt men ett funktionellt liv!

  Och idag var jag för första gången på gymmet här i byn helt ensam, jag hade ingen vän med mig, känner mig så stolt! Ooh jag lyckades hålla fokus på mig och min träning i 30 minuter även fast halva min släkt oväntat dök upp och massa andra människor. Det blir lätt så för mig när jag ska fokusera på mig och det är andra där så tappar jag mig och hittar alla andra och är bara social. Men jag tog på min stenmask och rustning och sprang i 30 minuter fokuserad på MIG! Jag tränar för att bli smärtfri och jag tränar för att komma i kontakt med MIN kropp igen efter en våldtäkt som jag blev bestulen på. Jag och kroppen ska bli ett igen!

  Jag har varit så fångad av min smärta och annat obehag i kroppen att jag faktiskt vaknar varje morgon med att vilja dö för att jag har så ont och min kropp styr över mig. Jag har tappat allt min sociala liv pga den här jävla smärtan, jag tappade kärleken till yoga, stor sorg där, jag verkligen ÄLSKAR yoga men det är så svårt när hela kroppen skriker smärta och kroppen är bara en trött och krossad hög.

  Men med det här teamet jag får och behandling på ELSA enheten i Uppsala så har fått tillbaka lusten till livet!

  Och idag fick jag veta att jag förhoppningsvis ska byta efternamn till min farmors flicknamn 😀

  Tack Fia att du var den första stenen jag hittade för att lägga på min väg bort från ätstörningen! Du förtjänar all kärlek och ljus för det!

  Det var allt för mig! Kärlek och enhörningar och kanelbullar till alla!

  Helt enkelt TACK!

 2. Anonym skriver:

  Hej Fia! Jag tycker din blogg är inspirerande och gillar vad du gör! Jag älskar din avslappnade syn på hälsa, det är precis det som behövs i den här utseendefixerade och prestationsbaserade världen vi lever i. Det är roligt att läsa alla kommentarer här också.

  Jag sitter uppkrupen i skolan efter en dag bestående av plugg på högskolan där jag läser till hälsopedagog och ett träningspass på det. Blev helt slut efter passet, så efter en dusch och lite enkel kvällsmat kröp jag upp i soffan och fastnade framför din blogg och det här inlägget. Jag är väldigt nöjd med mitt liv och har den senaste tiden tänk väldigt mycket på alla i världen som inte har ett hem, en familj eller en framtid. Vad lycklig jag är för allt jag har, alla möjligheter och all kärlek, och vad jag önskar att jag kunde göra något för att hjälpa de som inte har någonting.

  Visst, jag oroar mig för framtiden ibland. Tänk om jag inte hittar något arbete efter att jag tagit examen i sommar? Och när ska jag hinna resa när man hela tiden måste plugga eller jobba, kommer jag någonsin iväg dit jag vill? Det kommer att lösa sig, det vet jag. Det är ingen idé att stressa. Jag fokuserar på att avsluta min utbildning nu, kika på jobb mellan varven, träna och se till att varva ner så ofta jag kan, då jag insett att jag inte kan ha hur många bollar i luften som helst och att återhämtning är väldigt viktigt för mig.

  Jag älskar mat. Jag äter, som jag skulle säga, ”bra” under vardagarna och tränar varje vardag. På helgerna tycker jag om att ta det lugnt, umgås med min pojkvän, vänner och äta massor av kladdkaka 😉 balans i livet var det, ja!

  Tack för att jag fick skriva av mig lite. Du är en inspiration Fia, verkligen en vettig och sund förebild! Kram.

 3. Carro skriver:

  Åh, jag är lite ”sen” med att kommentera kanske, men jag kände att jag ändå vill dela med mig lite om vem jag är, då jag läst din blogg sedan du var PT åt Blondinbella – ett ganska bra tag med andra ord. IDAG börjar jag äntligen ett nytt jobb! Efter 4,5 år i skolbänken så ska jag ge mig ut i arbetslivet och börjar jobba som hälsocoach och PT. Har jobbat som PT vid sidan av studierna i två år, men vill komma vidare från att enbart jobba med träning. Du har alltid varit en stor inspiration för mig och det ska bli kul att själv få jobba med att hjälpa människor till en bättre hälsa. Ahhh, är helt pirrig i kroppen – MAGIC MONDAY!

 4. Rebecca skriver:

  Jag är en tjej på 22 vårar som för tillfället pluggar på ett universitet i Los Angeles. Det var något jag sett fram emot oerhört länge och många tror att det är ett ”drömliv” här, men det blir vardag av det också. Visst har jag fått se och uppleva häftiga saker, men jag har också spenderat mer tid än någonsin förr ensam och saknar i perioder min familj och vänner där hemma i Sverige galet mycket! Framför allt när många bekantskaper här visar sig vara personer av den typ som ger mig negativ energi och jag egentligen inte vill ha i mitt liv. Men det är en viktig erfarenhet och jag har lärt mig mycket om mig själv och mina egna värderingar. Nu försöker jag ta vara så mycket som möjligt av dessa sista månader, men sedan känns det faktiskt bra att flytta hem igen. Kram!

 5. Cajsa skriver:

  Just nu sitter jag hos några kompisar i deras lägenhet i Belleville i Paris, vi inledde dagen med en ordentlig pannkaksbrunch och nu har vi satt på Björnbröder tills vi kommer ur matkoman. Ikv blir det en härlig barrunda, och det är så härligt att vi har skapat vår egna lilla vardag här i ett helt annat land och trivs så bra med varandra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..