5 SAKER VI BORDE GÖRA LITE OFTARE

Här är del två. Läs första delen HÄR. 


6. Äta fruktsallader.

Frukt, bär och grönsaker gör mycket för det faktum att vi äter med ögonen. Lägg till de där gröna bladen, smaksätt med örter, lägg till frukt till frukosten och unna dig mer av grönt så kommer dina måltider kännas roligare och smaka ännu godare.

7. Spegla sig med kärlek.

Hur många gånger har vi inte stått framför spegeln med säckig hållning och knappt vågat möta vår egen blick. Hur många gånger har vi inte mött vår spegelbild med kritiska tankar och uppläxning. Lova dig själv att byta fokus. Spegla dig med kärlek och snälla ögon. Uppmuntra, var vänlig och behandla dig själv och din kropp med respekt.

pt-fia 8

,. utdrag från min bok och bild av Sara Holmberg

8. Laga egen mat.

Ett första steg till att laga mer egen mat är att börja laga det du brukar köpa färdigt själv. Testa att koka sylt istället för att köpa den (och upptäck hur enkelt det är) och prova att laga den där pasta såsen själv istället för att köpa på burk. Googla efter recepten så kommer du hitta ett för din nivå.

9. Hemmaspa.

Att unna sig egentid i badrummet är att ta hand om sig själv. Lägg den där stunden på att skrubba kroppen, ta hand om fötterna, göra inpackning, smörja in huden, lägga mask osv.

10. Skapa fredagskänsla.

Det är ju ändå härligt att försöka skapa den här fredagskänslan. Hitta på något som ger dig ny energi för helgen. Det kan vara alltifrån att köpa de där färgstarka blommorna, boka in en lunchdejt, spela favoritmusiken, ha favorittröjan, äta en speciell frukost eller lägga upp arbetsdagen lite annorlunda.

 

 1. Helena skriver:

  Underbara påminnelser!
  Av en slump tittar jag bland dina gamla inlägg från 2011-isch. Ser att du även då inspirerade till hälsa på samma härliga sätt, men att det var mycket frågor till dig i kommentarsfältena om tex. ”hur får jag bort mina celluliter” och ”kan jag punktträna bort fett på magen” etc. Får du även sådana frågor idag eller ligger människans fokus någon annanstans nu för träning och hälsa?

 2. Sandra skriver:

  Du är så bra! Jag tror inte du förstår hur inspirerande du är! Jag tittar in här flera gånger om dagen, men är dålig på att kommentera. Jag tror vi är lika gamla (född -88), och vi lever så galet olika liv. Men ändå kan jag inte låta bli att tänka hur lika vi är. Blir så glad att en så officiell person som du inspirerar med så sunda ideal. Heja dig!
  Men hur som helst, så har jag en fråga. Fick en råsaftcentrifug i födelsedagspresent, älskar den men får kasta i galet mycket frukt, och får ändå bara ut nån halv liter juice. Går det mycket frukt, eller är det min det är fel på?
  Kram!

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, vad glad jag blir!! Tusen tack för de värmande orden! <3 <3 <3 Tack!!! Hm, det går generellt mycket frukt men det låter kanske som att den inte är så effektiv? Svårt att säga, jag gissar bara 🙂 Kram!

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack! <3

  1. PT-Fia skriver:

   Yeyy! Do it! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..