DAGENS PÅMINNELSE

Vi känner nog alla igen stunder då vi inte riktigt vet vart vi ska fokusera. Stunder då det känns som att en inte orkar göra något alls.

Jag hade flera sådana dagar förra veckan. Huvudet var rätt lamt och jag kände mig mest trött och oinspirerad. Försökte skriva något blogginlägg men raderade orden upprepade gånger.

De här stunderna är det lätt att snöa in och fastna i att man bara ska.lyckas.göra.det.där.en.tänkt.i.allafall ..  Istället för att vara så förbaskat envis och enkelspårig kan det vara bra att prioritera om. Envisas jag med att fortsätta så får jag ändå inget gjort.

Då är det bättre att ändra fokus och göra sådant som inte kräver kreativitet eller skärpa.

För mig kan det betyda att jag redigerar bilder, letar inspiration till en artikel, rensar mailen, tidsinställer något för Facebook eller sparar rubriker till kommande blogginlägg i utkast. Det är sådant jag kan göra utan att behöva vara superkreativ eller välformulerad men ändå få något gjort.

vila

Så nästa gång du känner dig lite sliten i kanterna eller helt enkelt bara trött. Fokusera på något som inte kräver ditt absolut bästa, prioritera om och var glad över att få något gjort trots att du är lite låg.

 

 1. Lisa skriver:

  Läste det här inlägget precis när jag behövde det som mest. Perfekt tajming 🙂 Men jag undrar om du har några tips på hur man kan tänka om man inte har möjlighet att skjuta upp vissa saker. Man kanske har en deadline dagen efter, till exempel. Hur kan man tänka just där och då om man nu måste bita ihop och göra den där uppgiften ändå?
  Läste ditt svar om universitet och förstår att man kanske måste tänka mer förebyggande för att inte hamna i sådana känslor av att det är tungt. Svårt, det där…
  Lisa

  1. PT-Fia skriver:

   Vad roligt att höra! Ibland hamnar en ju i de där situationerna oavsett och då brukar jag försöka att bara bita ihop och kötta. Och motivera mig med något härligt när jag är klar så det finns något att se fram emot. Kram!

 2. Nea skriver:

  Din blogg är super Fia, men en liten sak; skriv ”man” istället för ”en” när du hänvisar till obestämd person – du översätter antagligen från engelskans ”one”.

  1. Lotta skriver:

   Jag tror Fia vill vara könsneutral 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Tusen tack! Precis som Lotta skriver så är tanken med ”en” istället för ”man” att skriva könsneutralt, det är inte alltid jag gör det men så ofta jag kommer ihåg 🙂

 3. ISA skriver:

  låter väldigt klokt, tror det är lätt att låsa sig också och bli stressad att ”nu mååååste jag komma på nått bra”, så blire ännu värre :O

  1. PT-Fia skriver:

   Ibland är det bra att bara vara också 🙂

 4. Johanna skriver:

  Fy, har en såm skitdag idag men hoppas att det är en snabbt övergående fas 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Hoppas du mår bättre idag! <3

 5. Therese skriver:

  Känner mig inte heller i form… Vissa dagar alltså… Täcket över huvudet. Over and out.

  1. PT-Fia skriver:

   Hoppas den här dagen känns bättre! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..