10 TIPS SOM UNDERLÄTTAR DIN VARDAG

1. Planera livet med hälsan först.

Med detta menar jag att det ger mycket om vi bara bokar upp oss på så mycket som vi faktiskt orkar och vill. Att vi inte säger ja till precis allt och att vi planerar in stunder för oss själva, ger utrymme för spontanitet och vågar planera om när vi inte mäktar med.

2. Gör dig klar först, ät frukost sedan.

Den lilla förändringen gjorde att mina morgnar blev betydligt lugnare och trevligare. Ju snabbare jag gör mig i ordning, desto längre kan jag njuta av frukosten.

3. Sminka av dig direkt du kommer hem.

Det är en sådan befriande känsla att dels få rengöra ansiktet direkt en kommer hem, plus att det är så skönt att slippa göra det precis innan läggdags när en är som tröttast.

frukost

4. Kom ihåg att äta mellanmål.

Många av oss behöver de där mellanmålen för att orka det där lilla extra. Brukar du inte äta mellanmål kan det vara bra att prova och se om du märker någon skillnad.

5. Ring nära och kära när du transporterar dig.

Jag brukar passa på att samtala med familjen i Dalarna och vännerna när jag promenerar eller förflyttar mig.

6. Förena nytta med nöje.

Var effektiv och gör det roligare genom att slå ihop träningen med kompisdejten eller ta mötet på en promenad istället för i konferensrummet.

7. Förbered dig för nästa dag redan på kvällen.

Ytterligare en detalj som gör underverk för morgonen. Packa väskan, ladda kaffebryggaren och förebered så mycket du kan kvällen innan för att minimera stress på morgonen.

ptfia0

8. Prioritera sömnen.

En viktig punkt som gör underverk för båda hälsa och energi. Viktigt är också att ge sig själv utrymme att varva ner på kvällen.

9. Öva på att säga nej.

Genom att använda det magiska ordet nej lär du dig att sätta gränser, värdera dig själv och riskerar inte att köra över dina egna behov.

10. Behandla dig själv med respekt.

Jag vet att detta alltid återkommer men det behöver sägas igen och igen: Ha en snäll utgångspunkt. Behandla din kropp med respekt. Var snäll mot hela dig.

 

 1. Maria skriver:

  Har en förbättring på punkt 3 – strunta i att sminka dig helt. Jag sminkar mig aldrig och jag lovar att vi är så många tjejer som ser precis lika bra ut (om inte ännu böttre) utan smink än med!

 2. Sandra skriver:

  Vilka härliga och enkla tips som ändå gör mycket! T.ex. att preppa kvällen innan och packa väskan.

 3. ISA skriver:

  men jösses! bästa på länge. Alla punkter är saker som skulle passa mig att ta efter, kändes som direkt till mig detta inlägg 😉 haha!

 4. Mikaela skriver:

  Tack för det här inlägget. Jag glömmer alltid bort mig själv, men nu fick jag en påminnelse om att min hälsa faktiskt också är viktig <3

 5. Mari skriver:

  Bra lista där! Trevlig helg fina du=)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..