NATURAL CYCLES

Reklam / I samarbete med NaturalCycles

Jag ramlade över ett gammalt klipp från när Karin Adelsköld berättade om sin PMS i programmet ”Malou efter tio”. Det fick mig att fundera på hur mitt eget mönster kring detta. Jag är ofta antingen jätteglad med en positiv livssyn eller helt dränerad med noll energi och helt deppad. Det finns få mellanlägen i mig.

Det handlar till stor del om min personlighet men jag undrar om mina tvära kast mellan högt och lågt även kan ha att göra med min menscykel och PMS.

Som många vet har jag ett samarbete med Natural Cycles som är ett smart verktyg för att lära känna sin kropp bättre. Med hjälpen av appen och termometern kan du bl.a. se när du har ägglossning och hur lång din cykel är även lära känna hur/om du har PMS, hur du påverkas av den och vilka symtom du har. Du kan även föra anteckningar över ditt mående för att på så sätt lära känna din PMS och hur du påverkas av den.

Trots att jag snart är 28 år gammal så är det först de senaste åren som människor börjat prata öppet om sin PMS och som jag själv börjat fundera på mina egna mönster. Det är inte klokt när en tänker på det.

Hur som helst. Jag rekommenderar NC för att som kvinna ge sig själv en chans att lära känna sin kropp, sin cykel och ens mönster. Bara temperaturen lär en så mycket!

naturalcycles

,. jag har termometern precis bredvid sängen.  

Här är en video som visar precis hur du använder termometern:

 

Presenteras i samarbete med Natural Cycles

 

  1. Malin skriver:

    Jag gillade natural cycles tidigare och tänker att det är bra att slippa hormonerna en får vid P-piller osv och får chans att lära känna sin egen kropp. Men NC är så dyrt tycker jag! Det finns en app som heter Glow där man kan föra in sin temp (och lägga in data om massa andra saker som har med menscykeln att göra) och den är GRATIS! Det enda du behöver är en termometer men två decimaler. Jag sprider detta för jag anser att vi kvinnor inte ska behöva betala massor av onödiga pengar på detta! Kram Malin

  2. Astrid skriver:

    Hej,
    Är du bipolär kanske? Då kan man känna så. Är det själv. Kram

  3. Hej fina du! Vi på PMS-podden dyker ner i allt som har med PMS att göra, och vår podd görs i samarbete med PMS-förbundet och Karin Adelsköld! Lyssna gärna! Det blir garv och allvar i en väldigt braig mix. Stor kram!

  4. Men! Måste då fråga! Hur det går till med denna temp! Man ska ju ta den med en gång man vaknar, men det kan ju inte funka då sonen ropar o vill att man kommer o hämtar honom till vår säng!? Då är väl allt förstört redan, då har man ju rört på sig. O om mannen vill smyga över tidigt på morgonen, det går ju inte heller då? ”Men vänta jag ska bara kolla tempen?” Hur funkar det i dessa lägen? // 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..