EKOLOGISK FISKOLJA

Reklam / Presenteras i samarbete med Ecolomega.

Jag har tidigare berättat om min tveksamhet till kostillskott och även att jag numera har ett något mer öppet sinne till dem om personen vet varför hen äter ett tillskott och om hen märker någon skillnad. Det här slentrainätandet tror jag inte alls är bra.

De senaste månaderna har jag lagt till fiskolja då jag äter allt mer vegetariskt. En riktigt kvalitativ olja är ett bra komplement till maten, kanske främst för den som inte äter så mycket fisk.

När jag fick frågan om ett samarbete med Ecolomega kändes det spännande att tacka ja, speciellt eftersom det är världens första ekologiska fiskolja. Varför har det inte funnits tidigare?

Det jag tycker är mest intressant med den här oljan är innehållet och färskheten. I jämförelse med branchstandard som vanligtvis är högförädlade råfiskoljor som kommer från sardiner och ansjovis – är Ecolomegas fiskolja producerad av timfärsk dansk öring.

Den här bilden tycker jag var intressant ..

fiskolja

Med tanke på att Livsmedels- och jordbruksorganisation inom (FAO) FN anser att 87% av världens fiskbestånd är antingen överexploaterade eller fullt utnyttjande så behöver företagen ta ansvar. Jag uppskattar att min kontaktperson Emil för det här samarbetet verkligen vill berätta om det sociala ansvaret som de tar.

Läs mer om hur Ecolomega tar ansvar och hur hela deras process ser ut här!

ekologisk fiskolja

Ni hittar produkterna i hälsfackhandeln och på nätet.

Läs mer om den ekologiska fiskoljan HÄR!

 

 

(Presenteras i samarbete med Ecolomega)

 1. Hej Pt-fia!

  Jag blir så himla ledsen när jag läser att fiskbestånden är till 87% överexploaterade eller fullt utnyttjade och ändå förespråkar du fiskolja som kosttillskott.

  Fiskens föda består av alger som innehåller höga halter av omega 3. Varför gå omvägen via fisken för att få i sig omega 3 när algolja innehåller lika mycket omega 3 som fiskolja? Jag har inte något som helst vinstintresse i denna diskussion mer än att främja folkhälsa och motverka klimat- och miljöförändringar. Jag vill dock tipsa om att köpa exempelvis algoljekapslar från exempelvis sidan nedan. Simrisalg utvinner sin algolja från alger plockade i Sverige. Och om man vill ha ett annat väldigt prisvärt växtbaserat alternativ som jag själv äter så ofta jag kommer ihåg så köp en flaska linfröolja och ta en sked om dagen. Även linfrön är gott, klimatsmart och omegarikt 🙂

  Mvh Katarina Dujmic

  https://simrisalg.se/vad-vi-gor/

  1. Jessica skriver:

   Hej!
   Tack för ditt tips! Jag funderar allt mer och mer
   Vegetariskt och detta är ett väldigt bra alternativ. Vegetariskt är inte att äta fiskolja gjort på FISK.
   Det är ju verkligen att gå bananas och mot sig själv om man vill tänka vegetariskt.

   Tack! Ha det fint 🙂

  1. Så fantastiskt bra produkt! 🙂

 2. Madde skriver:

  Åh vad glad jag blir! Jag fick nämligen hem en burk Ecolomega i måndags efter intensivt googlande på jakt efter bästa omega 3-tillskottet. Nu känns mitt val ännu bättre 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..