5 TIPS FÖR ROLIGARE MATLAGNING

> 1

Gör matlagningen till en lite härligare stund istället för att stressat springa runt och svära i köket över att det måste lagas mat nu igen. Sätt på en serie i bakgrunden, passa på att prata strunt med en vän eller lyssna på din favoritmusik.

lunch hemma

> 2 

Leta nya recept genom att googla på sådant du aldrig lagat tidigare. Exempelvis ”kyckling basilika”, ”paj med mandelmjöl”, ”vegetarisk gratäng” eller ”pesto recept”. Du kan även skriva in bara ett första ord (t.ex. rödspetta) och göra ett mellanslag så kommer det upp alternativ som kan inspirera.

pt-fias

> 3

Unna dig alltid det där lilla extra. Ät inte direkt ur matlådan, ta en tallrik. Hitta en favoritkopp som du dricker ditt morgonkaffe ur. Toppa maten med någon grönsak. Skaffa några tallrikar och glas som du faktiskt tycker om.

ee960b5055013963d0739aa2cddf9967_980x0_c_85_s_v4

> 4

Ta dig tid att faktiskt leta inspiration. Bläddra i kokböckerna, läsa recept i någon matblogg eller smsa dina vänner och be dem tipsa. Du har igen det när allt annat känns tråkigt och gjort.

pt-fias bok

> 5

Våga prova nya smaker och kryddor. Testa att mixa i valnötter eller avokado i peston istället för det klassiska. Våga höfta istället för att lita blint på receptet. Smaka av med någon ny olja eller upptäck hur gott det blir när du rör ner färska örter i salladen eller grytan.

26c466fa3764604b78a2da518a374287_980x0_c_85_s_v4

> Läs mer:

– 5 saker vi borde göra lite oftare!

– 10 enkla och effektiva må bra tips!

 

  1. Haha ha! Underbart, för ja – det är världens bästa lista och helt bra. Bara typ helt oapplicerbar på mitt liv. Tänk, så olika är det och så mkt förändras när det finns två miniatyrer som är med och bestämmer villkoren mellan typ 16-19 mitt i matlagningsracet. Stor kram!

  2. Johanna skriver:

    En massa bra tips som vanligt 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      Vad roligt att höra! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..