FLOW I TRÄNINGEN

Utan att jag lagt så mycket planering bakom så har jag hittat ett skönt flow i min träning. Det är så en sådan tillfredsställande känsla när det kommer, suget efter att få röra på sig.

Jag har egentligen bara ett enda strukturerat träningspass i veckan.

Det är med min tränare Robert som jag kör styrketräning med på tisdagar. Där ligger fokus på att bygga tillbaka grundstyrkan och att få kroppen och hjärnan att samarbeta igen efter utbrändheten.

Utöver det så består min träning av skön rörelse. Jag cyklar dagligen till och från jobbet. På morgonen vill jag ofta vakna till genom att göra flödande rörelser på yogamattan. Ofta blir det kanske en kvart eller så och det gör så mycket för att komma igång.

Andra morgnar tar jag en promenad och när jag jobbar hemma försöker jag unna mig båda.

När jag kommer hem från jobbet vill jag bara ut och andas frisk luft. De senaste veckorna har jag ofta hamnat i mina favorittrappor eller i Hammarbybacken där jag varvat mellan att springa intervaller, jogga en sväng eller gått upp till toppen några gånger.

träning

Det är alltså en rätt avslappnad rutin där jag lyssnar på kroppens behov av rörelse och låter det styra. Jag mäter inte träningen med tider eller resultat utan går bara på känslan. Det är ju såhär jag älskar att träna!

 

 1. Hej Fia!

  Hur ”bygger du upp dig” igen efter utbrändheten? Jag har för mig att jag även tidigare har läst ett inlägg om träning (för att få kropp / hjärna att samarbeta igen) … men aldrig riktigt några tips från din sida? 🙂 Dela gärna med dig av dina erfarenheter då jag själv känner att jag inte riktigt har koll just nu. Tack … för en för övrigt grym blog 🙂

 2. Hej! Jag skulle jättegärna vilja ha tips på träningsövningar för axlar, vill bygga upp mina axlar!

 3. Erika skriver:

  Hur ska man göra om man inte känner att man passar in på gymmet? Jag vill gymma, men tröskeln är hög och jag känner mig värdelös. Någon som kan komma med tips annat än ”bara gör det”, för det fungerar tyvärr inte!

  1. PT-Fia skriver:

   Måste du gymma? Det finns ju så många andra träningsformer som erbjuder så mycket mer än ett gym. Vad tycker du är roligt? Vad mår du bra av? Vad inspirerar dig? Kram!

  1. Anna skriver:

   Jag håller med Fia om att träning ska vara roligt. Det är ju då det blir av. För mig blev gymmet roligt när jag började gå på ledda pass i gymmet på Friskis, typ cirkelgym och ”träna med instruktör”/IMT. Kanske finns det något liknande där du tränar?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..