COLOUR YOUR PERIOD

Reklam / Presenteras i samarbete med o.b.®.

Nu får jag äntligen presentera ett nytt samarbete som jag har tillsammans med o.b.®.och The Color Run. 

o.b.®. har dragit igång kampanjen ”Colour your period” för att uppmärksamma kvinnor och tjejer på att det kan vara bra att variera storleken på tampongerna under mensen. Att anpassa storleken efter hur mycket man blöder minskar risken för läckage och är snällare mot slemhinnorna.

Eftersom förpackningar till de olika storlekarna är i olika färger så sätter vi fokus på att välja rätt färg till olika perioder i mensen. Jag upplever att själv att jag blöder olika från månad till månad och även att det ibland kan skilja mycket på t.ex. dag och natt.

ob colourrun-11

Med den här kampanjen vill vi även uppmuntra er till att lyssna inåt. Vad mår du bra av under mensen? Hur känner du dig dagarna innan? Behöver du vara lite extra snäll mot din kropp när du har ägglossning?

Det här med mens är oerhört individuellt och det känns viktigt att lägga en extra tanke på detta då det upptar så oerhört många veckor av våra liv. Det här med att välja ett mensskydd som känns bra är ett sätt, att anpassa sin träning efter hur kroppen mår är ett annat.

ob colourrun-5

En del i kampanjen är att o.b.®. är stolt sponsor till loppet The Color Run som kan vara ett av de roligaste loppen som någon hittat på. Syrran sprang det förra året (se bilden nedan) och kom hem helt indränkt i färg, med världens största flin i fejset.

colourrun

För att dra igång den här kampanjen på riktigt avrundar vi det här inlägget med en tävling.

Priser:

1 person vinner 1 PT-timme med mig och 3 biljetter till The Color Run

4 personer vinner 3 biljetter vardera till The Color Run.

Kul va?!

Gör såhär för att vara med och tävla:

> Beskriv ditt bästa må bra-tips under mensen.

> Svara på den här frågan: Vilken färg har o.b.®. Pro Comfort med minst uppsugningsförmåga?

Ledtråd …

Vinnarna presenteras här på bloggen nästa vecka. Lycka till nu!

Presenteras i samarbete med o.b.®.

 1. Hanna skriver:

  Hej!
  Är vinnarna dragna, så nyfiken 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   De är kontaktade 🙂

 2. Färgen är gul.
  När du får din mens, unna dig då, en chokladbit eller två. Njut av luften på din promenad som gör nytta för kroppen och även gör dig glad. Spela bra musik och dansa loss en sväng till en bra refräng. Läsa böcker, äta nötter, laga god mat och va lat. Sjung en trudelutt, släpp en prutt och skratta, lägg dig på en spikmatta. Hoppas det kan hjälpa dig, så som det hjälpt mig. Men kom ihåg, oavsett mens eller ej, så ta hand om dej!

 3. Mitt bästa menstips är att försöka hålla kalender fri. Då är det lättare att lyssna på kroppen och göra det som känns bäst. Sen finns det få saker som hjälper mer än en skön promenad eller joggingtur, i alla fall för mig 🙂

  Tampongsvaret är gul!

 4. Om man vill ta hand om sin kropp (djur och jord) ska man skippa tamponger och använda menskopp eller annat kropps- och naturvänligt! Att sponsra stora företag som o.b. är kanske inte heller det bästa…

 5. Ida skriver:

  Enligt mig är grunden till ett må -bättre i att fokusera på de positiva bitarna även om de kan kännas få.
  Menstruationerna betyder faktiskt att din kropp fungerar som den skall, vilket är positivt. Se denna jobbiga perioden som en utmanande fas och försök pusha bort allt det negativa som öser över dig.
  Om allt känns överväldigande, vilket är lätt i dagens effektiva samhälle, så kan det vara skönt att göra en klassisk to-do-lisa där du sedan stryker det du fått gjort. Det ger en liten pepp att dagen går fram och saker blir gjorda. Ge dig själv tid till saker som gör dig glad, lugn och trygg.
  Ta en promenad i skogen, lått adrenalinet pumpa på gymmet, spring en lång löprunda, sätt på avslappnande musik och stretcha, snickra, måla eller plantera blommor.

  Ob:s tampong med minst uppsugningsförmåga har färgen gul.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..