VÄRLDENS GODASTE NÖTKAKOR

Jag har en favoritkaka i livet, det är nötkakorna som är med i min första bok.

Har tänkt baka dem i kanske två månader nu men det har inte blivit av. Kvällarna har ägnats åt andra och lagom till läggdags kommer jag på det igen. Hur svårt ska det vara att baka världens godaste nötkakor?

Ni har fått receptet förut och jag tänker att fler borde få upptäcka dessa godingar så här kommer det igen. De är frasiga, sega och nötaktiga på samma gång …

1. Börja med att plocka fram ingredienserna och diverse redskap.

2. Rör ihop ägg och kokossocker och följ sedan anvisningarna i receptet. Jag körde med hasselnötsmjöl den här gången vilket gick precis lika bra. Annars brukar jag köra mandlar i en kvarn men detta gick betydligt snabbare.

3. Rör ihop degen och rulla små bollar. Tryck ner en hasselnöt i varje boll. Jag strösslade även med krossat flingsalt, något som jag älskar och min kille tyckte var sådär.

4. Rädda i max 10 min så de blir gyllenbruna men fortfarande mjuka och sega inuti. Lägg direkt upp på galler så de får svalna.

5. Doppa undersidan av kakorna i smält choklad,  lägg upp och ner på en tallrik och ställ sedan in dem i frysen i några minuter. Klart!

pt-fias tio i topp_
pt-fias tio i topp

Förvaras frysta och kan plockas fram ca 5 min innan servering.
Är delikata som del av lyxigt mellanmål eller fika.

Receptet är från min bok PT-Fias tio i topp som ni hittar HÄR!

 

 

  1. Frida skriver:

    Har provat göra dessa från din bok tidigare och de är verkligen supergoda! Mums!

    1. Vad roligt att du gillar dem!

  2. Andrea skriver:

    De ser supergoda ut! Är dock äggallergiker och undrar om det finns något alternativ till ägg i receptet? 🙂 Gissar att de behövs för att ”hålla ihop” degen. Kram!

    1. PT-Fia skriver:

      Kanske mixade chiafrön eller psylliumfröskal kan fungera? 🙂 Kram!

  3. Mari skriver:

    Dom ser ljuvliga ut 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      Prova! Du kommer inte bli besviken 🙂

  4. Paula skriver:

    Dom här kakorna är SÅ goda! Extra goda om man gör dom lite tunnare och större och sedan smetar på glass och gör en egen glassandwich, det blir helt magiskt!!

    1. PT-Fia skriver:

      Men guuuuud vilken genialisk idé!! Tack för tipset, Paula!! 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..