UTVECKLINGSSAMTAL I RELATIONEN

Jag och Kim längtar så oerhört mycket till bröllopet, och även till tiden efteråt. Tror det är viktigt att inte glömma bort att vad som kommer efter, när vardagen tar vid igen.

Ser så mycket fram emot att få dela livet som gifta! Föreslog att vi ska hitta två nya rutiner som jag tror är viktiga för en välmående relation.

frieriet pt-fia

– Dejtkväll.

Förslagsvis att vi har varannan torsdag och turas om att bestämma upplägget. Det finns inget krav på att vi måste gå ut och spendera pengar varje gång utan det kan vara alltifrån en extra go hemmakväll till någon aktivitet eller picknick osv.

Eftersom vi båda tenderar att jobba mycket är det viktigt att vi bokar in just dejtkvällar där det bara är vi.

IMG_6972

– Utvecklingssamtal.

Det där med utvecklingssamtal låter inte så sexigt men med det menas en kväll, var sjätte månad, där vi äter något gott (såklart) och pratar om vår relation, vad som är bra, vad vi behöver jobba på och vad vi vill göra framöver.

En kväll som är öronmärkt till att reflektera, kommunicera, utvärdera, drömma tillsammans och se vad vi vill styra mot i framtiden.

Tror att det kommer vara både nyttigt och inspirerande för relationen. Och viktigt att våga prata om vart vi vill ta oss. Vad vill vi spara pengar till, vart vill vi bo, finns det någon dröm som vi kan blåsa liv i osv?

Vad gör ni för att vårda era förhållanden eller äktenskap? Tipsa gärna!

 1. Ester skriver:

  Två förslag jag definitivt ska lägga fram här hemma! Så fina idéer.

 2. Alltså alla dina tips är guldvärda! Är så lätt hänt att man tar varandra för givet, så känner iallafall jag nu när jag och min pojkvän varit tillsammans så länge. Men när ni har era utvecklingssamtal, utgå ni från några frågor då? Eller hur fungerar det? Även om jag och min pojkvän har väldigt bra kommunikation så skulle jag vilja prova på ett utvecklingssamtal fär att verkligen få reflektera över vårt förhållande.

  Tack för, seriöst – världens bästa blogg! <3

  1. PT-Fia skriver:

   Åh, vad glad jag blir! Dina ord värmer så! Tusen tack! <3
   Vi har precis bestämt att vi vill sätta den här rutinen och har tänkt köra det första någon gång efter bröllopet. Tänker att vi kanske ska sätta några frågor som vi utgår från och sedan helt enkelt lätta hjärtat och lyfta sådant som kan bli bättre, sådant vi trivs med, sådant vi uppskattar, sådant vi drömmer om framöver och sådant vi vill göra mer av. På ett ungefär. Kram till dig!

 3. Jag och min blivande man (vi ska gifta oss under 2017) har dejtkväll varje månad på vår månadsdag och har haft det sen vi blev tillsammans. Vi får bestämma varannan gång vad vi ska göra och det kan vara allt ifrån att packa en picknickkorg till att boka in en natt på ett hotell. Jag älskar den traditionen! När vår dag närmar oss så blir jag sådär härligt pirrig i kroppen, oavsett om det är jag som fixar eller han. 🙂 Ett tillfälle varje månad då vi pratar om allt och ingenting och bara är med varandra.

 4. Jenny skriver:

  Utvecklingssamtal känns för mig väldigt främmande. Jag vet inte om jag tycker att man behöver utvärdera relationen så mycket och sådana samtalsämnen du nämner, pratar vi mycket om i vardagen och sätter oss och diskuterar ordentligare när vi känner behov av det.
  Kvalitetstid för oss kan vara att köpa med oss picknick och göra en utflykt till havet eller ett fint naturreservat, eller åka ut i skymningen och spana djur. Eller en tur med båten.

  1. PT-Fia skriver:

   Intressanta tankar! Just utvecklingssamtal låter som sagt lite hårt, kanske borda kalla det ”reflektionstid”. För oss känns det viktigt att märka ut en kväll som är öronmärkt åt det jag skrev, just för att det ofta inte hinns med på samma sätt i vår vardag. Viktigast är nog att man kommunicerar, på det sätt som passar var och en. En tur med båten lät väldigt härligt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..