1 ÅR SEDAN IDAG

Idag är det prick 1 år sedan Kim friade till mig, vilket gör att en tillbakablick kan passa bra!
Frieriet i ord och bild:

Många ville höra hur Kim friade och här kommer historien. Bered er på ett lååångt inlägg!

Sedan vi träffades för sex år sedan har vi som tradition att tillbringa en vecka i Halmstad hos Kims föräldrar under sommaren. Nästan varje år har vi gått Prins Bertil stigen och jag uppskattar det lika mycket varje gång.

Den här gången frågade Kim om vi kunde göra tvärtom mot vad vi brukar och gå från stan och ut istället för från Tylösand och in till stan. Så vi började promenaden direkt efter frukost och allt var som vanligt.

… Frukosten blev äggröra, kaffe och fil med diverse grejer.

På begäran- frieriet
På begäran- frieriet-4

,. vi startade vandringen och njöt av solen som faktiskt visade sig. Jag drog fram de HÄR 36 frågorna som jag hittat i någon tidning. De ska visst leda till förälskelse och det måste en ju prova! Rolig underhållning även för oss i förhållande.

På begäran- frieriet-8
På begäran- frieriet-5
På begäran- frieriet-7
På begäran- frieriet-9

,. vill för övrigt rekommendera att ni tar en vandring längs leden om ni hälsar på i Halmstad. Packa fika och börja gå! Börja i stan och traska ut mot Tylösand längs vattnet och avrunda med bad typ.

På begäran- frieriet-10
På begäran- frieriet-11

,. jag trivdes!

På begäran- frieriet-12
På begäran- frieriet-14

,. sedan hände något. När vi hade gått nästan hela vägen och precis kommit fram till det öppna havet, vackra klippor och en fantastisk utsikt så ser vi en bänk .. med ett bord som är uppdukat med rosor, duk och kristallglas.

Innan jag hinner förstå mer än att ”den där kylväskan känner jag igen ..” så kliver Kim fram, plockar fram en ask ur kylväskan och ställer sig på knä.

Allt går så fort att jag knappt hinner uppfatta vad som händer. Han säger vackra saker som ingen av oss minns ordagrant idag, jag har händerna i ansiktet, vi gråter, kramas, jag säger ”JA” och det kramas igen.

Han friade. Vid havet, när jag har träningskläder, på en promenad, med vackra blommor, vid en träbänk, med mat i väskorna. I hans Halmstad.

Fy fan vad fint.

Hur mycket jag än fantiserat om detta så blev det bättre. Han lyckades pricka in så mycket som jag tycker om.

På begäran- frieriet-18
På begäran- frieriet-19
På begäran- frieriet-22

,. när vi sliter oss från varandra är jag helt överväldigad så förstår knappt vad som hänt. Får på mig ringen, stirrar på den, tar bilder, kan vara tänka”måste ta bilder så jag minns detta ögonblick jämt”.

På begäran- frieriet-26

Kim plockar fram något form av snittar deluxe med pålägg jag klassar som favoriter. Han säger åt mig att äta men jag är för upptagen av att njuta av känslorna som springer runt i kroppen. Folk joggar förbi och ropar grattis. Sedan kommer det ..

På begäran- frieriet-24
På begäran- frieriet-27
På begäran- frieriet-29

,. han börjar rota i kylväskan igen, jag känner hur känslorna håller på att ta över och när han tar fram fruktsalladen brister det. Han plockar fram blåbär och riven choklad i en liten burk. Och grädde. Jag grinar och utbrister ”ååh, fruktsallad också huhuhu”. Det är alltså fruktsalladen som får mig över kanten.

Jag kan eventuellt vara lite sjuk i huvudet men just detta är så mycket kärlek. Han lyckades pricka in precis allt som jag älskar i livet och hade till och med vart noga med att grapefrukten ska vara med i fruktsalladen.

På begäran- frieriet-33
På begäran- frieriet-34
På begäran- frieriet-35

,. Efter en stund säger han att det är dags att packa ihop för vi har saker som väntar. ”Vadå, är det mer” tänker jag, jag har ju fått precis allt. Så vi packar ihop och jag tar en bild på bänken som nu är den bästa bänken min bakdel mött.

På begäran- frieriet-38

,. Jag får instruktioner om att köra ut på motorvägen söderut och vi hamnar en bit utanför Båstad. Blir tillsagd att parkera i en skog och vi kommer fram till det här:

På begäran- frieriet-40

,. vi ska rida islandshästar!!!

En suddig bild på mitt fånflin. Det här kan vara världens bästa dag.

På begäran- frieriet-41

,. så vi rider genom fälten, in i skogen, töltar och galopperar.

Efter ridturen får jag ytterligare instruktioner att köra vidare till Torekov och där checkar vi in på Torekov Hotell. Vi avrundar alltså den här magiska dagen i morgonrockar på SPA. Där glömmer jag kameran totalt så det blir inte mer än några matbilder.

Desserten ..

På begäran- frieriet-42

,. frukosten.

På begäran- frieriet-43

,. den tillfälliga ringen som Kim friade med. Vi har nu hittat min ring och Kim provar ut sin, snart ska vi äntligen beställa. Längtar så enormt tills jag får bära den på fingret!

På begäran- frieriet-44

Är så enormt tacksam för allt det här. Tacksam för Kim och att han gav mig en så minnesvärd dag som innehöll allt jag älskar. Tacksam för världens bästa svärföräldrar som ville vara med och vara delaktiga och hjälpa Kim att rodda allt. Tacksam för alla gratulationer, pepp och stöd.

Tack, tack, tack livet för detta.

 1. Ester skriver:

  Så vackert att ögonen tåras! Viöken fantastisk man (!) du har. Att han snappat upp vad som är Du och bjuder på en dag fylld av just det. Grattis till er!

 2. m skriver:

  Mnåååh blir ju alldeles rörd! Så gulligt och fint så jag tror att jag blir knäpp!

 3. Wow vilket frieri! Förstår att det blev ett minne för livet! Så himla fint gjort 🙂 Ser fram emot att följa er resa mot bröllopet!

 4. Jenny skriver:

  Vad underbart! Helt i min smak.

 5. Frida skriver:

  Åh så vackert. Så himla, himla fint. Stort grattis!! ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..