SÅDANT JAG ÄTIT SEDAN SIST

Som den matförtjusta personen jag är så tycker jag mycket om att se vad andra äter och lagar. Tänkte att det kanske finns fler som är lika förtjusta som jag, och testar därför ett sådant här inlägg.

Här kommer sådant jag ätit sedan sist i ord och bild!

01. En bulle med någon hallon och vaniljkräm på någon klippa till vänster om Salt i Tylösand. Det var en kväll förra veckan, vi hade hängt på stranden hela dagen och svärföräldrarna gjorde oss sällskap med thaimat och bullar.

pt-fia-3

02. Jag har längtat efter våfflor sedan midsommar då suget anlände. Bristen på våffeljärn hemma gjorde att det var först nu som jag fick min efterlängtade våffellunch. Klassiska frasvåfflor med hallon från mammas trädgård, blåbär och vispad grädde.

pt-fia-11

03. Första frukosten i sommarstugan i lördags. Det var smoothies med hallon, banan, mango, lime och havremjölk. Persika, kokta ägg, knäckebröd, kaffe och croissant som jag fått med från syrran som grillades i våffeljärnet.

pt-fia-9

04. Jag och Kim lagade middag åt hans föräldrar i Halmstad förra veckan. Det blev den goda asiatiska fisken som inte går att tröttna på. Den här gången med vanlig färsk lax istället för salmalax eftersom det inte fanns salmalax på en enda butik i hela Halmstad. Det blev lika gott för det!

pt-fia

05. En av flera grillkvällar den här veckan. Grillen var oväntat het vilket gav en något bränd yta att jobba med. Halloumi, kött, ugnsbakad potatis, marinerade tomater, grillade majskolvar och grönsaker.

pt-fia2

Receptet på den asiatiska fisken finns HÄR. 

 

 1. mari skriver:

  Åh vad gott. Ser ljuvligt ut alltihop 🙂

 2. ISA skriver:

  Bullen alltså!! vilken perfektion. Åh, kom på att jag har gifflar här hemma också, lycka!

 3. E skriver:

  På tal om mat.. Hur mycket brukar du/läsarna äta på en dag? Och hur ofta? Många delar av min familj tycker att jag äter orimligt ofta och mycket mängder mat. Jag tränar rätt ofta, mycket löpning bland annat flera gånger i veckan om det har med saken att göra…

  Jag vet att en inte ska jämföra sig med andra, men på dom låter det som att jag äter på en osund nivå när jag vill/behöver äta helst typ var 3dje timme.. Hur ser ni på saken? det är fasen lätt att börja tänkta i ätstörningstankar pga detta känner jag.. Och att en inte ”ska äta så mycket som tjej”…

  1. Frida skriver:

   Men åh, herregud!! Ingen annan ska säga åt dig att du äter för mycket! Och absolut inte ”för att du är tjej”! Jag tycker du gör helt rätt som lyssnar på kroppen och äter regelbundet, det är superbra! Dessutom så behöver du ju äta för att orka träna. Jag äter också var tredje timme ungefär. Det är så himla dumt att folk ska tycka till om hur, vad, hur mycket, hur ofta osv. man äter, så himla tröttsamt. Och precis som du säger så kan det ju faktiskt sätta igång ätstörningstankar, jag har själv anorexia och blir så fruktansvärt trött på när folk kommenterar vad och när jag äter. Det är ingen annans ensak än min, mina föräldrars och min läkares! Men som sagt, jag tycker att det låter helt normalt att äta var tredje timme! Många kramar

  1. Du ska äta precis så mycket du behöver för att orka! Jag äter också mycket och det måste jag för att träna. Frukost, lunch, mellanmål, middag och sen kvällsfika som tallrik fil, macka, riskakor, fruktsallad eller något sånt. Och kolhydrater till varje måltid. Annars hade jag blivit hungrig efter 5 minuter och helt galen……

  1. m skriver:

   Det är klart att du ska äta så ofta och så mycket som du själv känner att du behöver! Det är så orimligt att lägga sig i andras matvanor på det sättet som du beskriver, eftersom det är så otroligt individuellt hur mycket/ofta man behöver äta. Och som du säger blir man ju hungrigare om man tränar – det märker jag på mig själv också, om det går en period när jag inte tränar blir jag inte hungrig lika fort alls som i perioder när jag tränar mer. Det är så himla viktigt att lyssna till sina egna behov och inte låta någon annan bestämma dem. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..