SÅ TAR DU HAND OM DINA FÖTTER

Reklam / I samarbete med Scholl.

Jag blev glatt överraskad över hur många fler som är rädd om sina fötter! Det brukar annars vara en kroppsdel som är lätt att glömma bort och ta lite för given.

Eftersom det var så uppskattat så vill jag ägna mitt andra inlägg i samarbetet med Scholl till att tipsa om hur vi bäst kan ta hand om våra fötter.

Välj skor som i rätt storlek och var uppmärksam på att den storleken som du brukar ha faktiskt passar i en ny sko. Jag brukar behöva välja 39-41 i skor beroende på vilken modell det är, om den har klack, är hård eller mindre än vanligt i modellen. Nu verkar det även som att 39 har blivit för litet och att jag faktiskt måste ha 40 för jämnan.

Ge dina fötter fotgymnastik som stärker dina fötter, ger ett bättre löpsteg och minskar skaderisken. Genom att skapa styrka i fot och vrist klarar du dig bättre i vardagen och är bättre rustad för plötsliga rörelser och olyckor.

Här är två enkla övningar:

vårda dina fötter

Bilden ovan: Sitt på huk och lyft upp hälarna. Utmanar vristen, balansen, vaderna och de små musklerna i tårna och foten.

Bilden nedan: Stå och balansera på ett ben lite då och då i vardagen, gärna i strumpor eller barfota. Och var lekfull! Lyft benet högt eller lågt, sträck det bakom dig, åt sidan, framför dig eller lägg foten mot ståbenet.

liggande, Balansera på ett ben.

Unna dig sköna sulor. Ni var många som berättade att ni behöver bättre skor och stöd på jobbet. Jag har provat Scholls nya sulor Gel Activ Sport i flera veckor och fast jag har provat sulan ”Sport” som har ett fokus på just träning så har jag ändå inte kunnat hålla mig ifrån att stoppa ner dem i vardagsskorna också.

Jag går, cyklar och står mycket i vardagen, på kontoret osv att det är skönt att få stöd även där. Och nu när jag bär dem så gott som dagligen i båda vardagsskor och träningsskor så undrar jag varför jag inte tänkt på bra sulor tidigare? Det är ju ett så enkelt sätt att göra sina skor lite skönare och betydligt snällare mot fötterna.

scholl

Läs mer om sulorna HÄR!

 

I samarbete med Scholl.

 

 1. Hej!
  Vill bara ge en annan syn på saken angående sköna och ”bra” sulor/skor. 🙂
  Vår fot är gjord för att användas barfota i varierande terräng. Detta efter hundratusentals år av evolution. Genom att stoppa ner foten i en ”stabil och stödjande sko” tar vi bort fotens naturliga rörelsemönster. Den blir stel, otränad och klarar inte av sin uppgift. Samma sak när det gäller sulor. Foten behöver variation och belastning för att fungera som den ska. En dåligt tränad fot ger problem högre upp i kroppen. Knän, höfter och rygg tar mer stryk när foten inte hänger med.
  Har man ont i fötterna är inte mer stöd och dämpning lösningen, utan ta istället successivt bort stödet så foten stärker upp sig! 🙂
  Foten är precis som resten av kroppens delar. Används den inte, blir den svag.

 2. Jag har mer problem med nagel svamp o ständiga oömma blåsor på vissa tår! Antagligen efter många timmar i fuktiga löparskor, långa promenader osv… Tips? Förutom att vädra fötterna mer? 😩

 3. Sofia skriver:

  Grymt bra tips! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..