SÅ TA HAND OM DINA HÄNDER

Reklam / I samarbete med CCS Healthcare.

Förra veckan lyfte jag vikten av att träna sina fötter. När vi ändå är inne på kroppsdelar som förtjänar mer uppmärksamhet så är det dags för händerna. Det är så lustigt hur händer och fötter som ändå är några av våra viktigaste och mest användbara kroppsdelar är så lätta att glömma.

Jag märker själv hur dåligt mina fingrar mår av att arbeta på tangentbordet hela dagarna. Jag har aldrig lärt mig att skriva korrekt på tangetbordet utan utvecklade någon egen variant tidigt.

En dålig variant eftersom det innebär att mina lillfingrar mest åker med som stela pinnar. Och höger hand är all over the place medan vänstern är begränsad.

Detta påverkar rörligheten i fingrarna och jag märker hur stela lillfingarna blivit. Det kan inte vara bra. Måste lära mig att skriva korrekt.

ta hand om dina händer-5

Här är några punkter för dig som vill ta hand om dina händer:

> Låt naglarna vila från nagellack med jämna mellanrum.

> Smörj händer och nagelband med en bra handkräm. Min favorit är att blanda handkrämen med en droppe kokosolja.

> Stärk handleder och händer genom att klämma på en boll, belasta handlederna på olika sätt eller googla fram konkreta övningar som stärker.

> Massera händer och fingrar med jämna mellanrum. Tryck på partiet mellan tummen och pekfingret så hittar du säkert någon öm punkt att massera.

> Gör små rörelser för händerna och fingrarna, som gymnastisk. Gör cirklar, vicka på fingrarna i olika mönster, stretcha och aktivera dem på nya sätt.

ta hand om dina händer-8
ta hand om dina händer-12

Som ambassadör för CCS Healthcare rekommenderar jag såklart deras klassiska handkräm. Den är parfymfri och rekommenderas av Astma och Allergiförbundet. Vi har nu två tuber på kontoret som jag gissar kommer att gå åt ganska snabbt.

Nu ska jag ta en paus från tangentbordet och ge händerna 3 minuters handgymnastik. Gör det du med!

 

I samarbete med CCS Healthcare.

 

  1. Minns att när jag gick på lågstadiet (8-10 år sedan) fick alla elever i min klass en lektion i vad man skulle ha för fingersättning på tangentbordet. Minns att jag tyckte det var supertöntigt då, ”alla vet väl hur man skriver på en dator?”, men märker nu hur värdefullt det faktiskt var. (Speciellt när jag ser min pappa som enbart skriver med pekfingrarna…)

    1. PT-Fia skriver:

      Vad roligt att ni fick ha en lektion i just det! 🙂 Så himla svårt att lära om sig på nytt nu på senare år!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..