DEJTKVÄLL MED TACOFEST

Reklam / I samarbete med ICA.

Jag och Kim har ju en stående dejtkväll varannan torsdag. Vi turas om att styra upp innehållet och har hittills gjort en hemmakväll med soppa och titta på bröllopsfilmen, en spontan middag på Brillo med en lång promenad hem, fotbollskväll och nu senast en tacofest.

Det får kallas för tacofest för att vi åt så många goda saker. ICA lanserar ett utökat Taco sortiment och jag hade lyxen att få prova den redan nu.

dejtkväll med tacofest-2

Överlag så gillar jag och Kim att ibland göra vardagsdejter där vi lagar extra god mat och anstränger oss lite extra med ljus och grejer trots att det är vardag.

Och egentligen så är ju tacos bra vardagsmat eftersom det går fort att göra, det ofta blir över och är gott även dagen efter. Plus att det går att variera innehållet på många olika sätt och de flesta tycker om det.

Den här gången provade vi en hel del nytt som konkurrerade med den klassiska tacomiddagen. Vi hade pulled chicken och lax istället för köttfärs och provade en del nya grönsaker och såser. Varför har jag inte haft lax eller kyckling i tacos förut? Så gott!

dejtkväll med tacofest-3
dejtkväll med tacofest-6
dejtkväll med tacofest-11

Chiatortillan nedan är en bra nyhet. Sådana här produkter gör det enklare för många att upptäcka och göra hälsosammare val. En vän antog att ”tacos måste ju vara onyttigt eftersom det är så gott”.

Det är synd att den föreställningen fortfarande lever kvar. Det finns ju så många saker som både är helt delikata, hälsosamma och mättande. Och tacos kan ju vara en god representant för en balanserad middag med mycket grönsaker, någon god sås eller salsa, knapriga chips och goda detaljer.

dejtkväll med tacofest-15
dejtkväll med tacofest-18

Alla har för övrigt sitt sätt att äta tacos. Kim vill alltid ha mjuka bröd medan jag föredrar hårda skal eller helst bara tacochipsen. Jag tar ofta lite av allt direkt på tallriken, blandar ihop det och äter sedan som pålägg på chipsen.

Och det godaste är väl ändå gräddfilen och avokadon. Och fetaost! Det viktigaste är att chipsen är riktigt salta och har en bra form att lägga allt gott på. Kan för övrigt rekommendera att pressa över lime och toppa med frön. Supergott!

I samarbete med ICA.

  1. PT-Fia skriver:

   Roligt att du uppskattar! 🙂

 1. Creme fraiche med pressad vitlök i istället för gräddfil!

  1. PT-Fia skriver:

   Vilken rolig extra touch, kan tänka mig att det höjer alla smaker ytterligare! 🙂

 2. Alva skriver:

  Tacos är det bästa som finns! :))

  Något som är väldigt gott som ett alternativ till chipsen (om man vill kunna använda dem som ”skopor” att lägga resten på) är:

  Ta valfri sorts mjuka tacobröd, skär i tårtbitar och vänd lite lätt i olja. Krydda dem därefter med salt och peppar samt antingen paprikakrydda, chilipulver eller cayennepeppar och sätt sedan in i ugnen och låt dem vara inne tills de blivit krispiga och fått lite färg. De blir som stora chips 🙂 Hur gott som helst!!

  (OBS, de bränns snabbt i ugnen efter att de börjat fått färg)

  1. PT-Fia skriver:

   Taco-skopor ska testas! Tack för det supertipset! 🙂

 3. Cherie skriver:

  Åh tacos är bland det godaste som finns, just eftersom det går att variera i all oändlighet. Stående på menyn här hemma varannan vecka när dottern är här 🙂

  1. PT-Fia skriver:

   Så gott! 🙂

 4. Tacos alltså! Tokälskar’t 🙂
  Vi äter det minst en gång i veckan (gissa vilken dag ;)) och alltsomoftast två.. 😉
  Många tycker nog vi är lite tokiga (!?) för vi åt det på julafton förra året ( och kommer göra det i år igen! ), likaså på påskafton och midsommarafton 🙂
  Jag äter quornfärs, grabben min köttfärs = smidigt att kunna äta ”samma” mat!
  Älskar mogen avocado, mango, vitlöksfrästa champinjoner och paprika/chili-créme fraiche till 🙂
  Tacos är perfekta maten och att det skulle vara onyttigt..? Blir ju precis det man gör det till 🙂
  Nu blev jag tacosugen..trots att vi åt det igår 😉

  1. PT-Fia skriver:

   Fantastiskt ju! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..