16 SAKER SOM LINDRAR MIN ÅNGEST

Förra veckan skrev jag ett inlägg med 16 saker som jag inte är förmögen att göra när ångesten fyller mig. Tack för alla värmande ord kring det!

Och för att spinna vidare på tema ångest. Här är 16 saker som faktiskt ofta kan lindra min ångest. Inte alltid och jämt, men ibland.

01. Att tända en brasa och bara sitta och betrakta den, och känna värmen mot kinderna.

02. Ta en varm dusch i tystnad.

03. Frisk luft. Det är nog den enda som nästan precis alltid fungerar. Att gå ut och andas.

04. Att sätta ord på tankar och känslor. I text, telefonsamtal med en vän eller att prata.

05. Bädda ner sig med en lättsam serie som är tillräckligt intressant för att slippa tänka.

06. Att ha sex och få orgasm.

07. Träffa vänner och be dem berätta om sitt.

08. Yoga.

09. Att ge sig utrymmet att faktiskt få älta, sura, deppa och vara ledsen.

10. Boka av något eller prick allt.

11. Beröring.

12. Att läsa om någon som känner ungefär samma.

13. Promenader.

14. Att lyfta något tungt och vråla. Jag brukar lyfta Kim några gånger i veckan. Det gör oss (läs: mig) alltid glada och det är befriande att få ta i.

15. Att lägga sig tidigt.

16. Att skriva ner allt som tynger en och se det på papper.

IMG_3754

Att ta selfies botar inte ångest.

 

 1. Kim skriver:

  Tack för bra tips! Dock är de flesta sådana för man behöver tid och möjlighet att vara hemma. Hur har du gjort när du haft ångest och behövt jobba/storhandla/ mm?
  Jag är sjukskriven för utmattningssyndrom vilket jag ännu inte lyckats acceptera, skäms och får mer och mer ångest. Har två småbarn vilket gör att jag känner väldig stress för att jag måste bli ” mig själv” fort. För deras skull vill jag orka… Har du någongång medicinerat? Är rädd för biverkningar osv men fått förskrivet. Tack för en fin blogg!

 2. Sofie skriver:

  Så himla viktigt ämne <3

 3. Spot on! I alla fall i de flesta punkter… Använder min blogg som en form av dagbok… vilket är bra för min egen skull att kunna gå tillbaka för att se mönster.
  Det är inte alltid så lätt att se sånt som efter någon dag är så självklart, när man fått distans… Å i mitt läge, precis i början av ett utmattningssyndrom med ångest, så har jag galet dåligt minne… så distans till saker är alltid skönt.

  Jag har åxå bestämt mig för att alltid svara ärligt på folks frågor om hur jag mår… det hjälper åxå.

  Krya kram till dig.
  // Pernilla

  1. PT-Fia skriver:

   Kram tillbaka till dig!

  1. PT-Fia skriver:

   Vad roligt att höra att du uppskattar! 🙂

 4. Anonym skriver:

  Jag ligger i min säng och börjar fundera och känner att jag måste dela med mig…
  ibland känner jag mig så himla ensam som 18 åring tjej, känns inte som jag passar in och att jag är så himla annorlunda. Vilket inte behöver vara dåligt. Men, måste man vara en viss typ för att klassas som något? Måste man dricka nocco/Celsius, käka vissa typer av livsmedlen och då givetvis inte fika och träna många timmar på gymmet så man får de resultaten man drömmer om. Visa upp sina nakna kroppar och de resultat man har uppnått. Jag är inte den tjejen och kommer nog aldrig bli det heller. Jag är samtidigt den som älskar träning och rörelse men måste man då göra allt det där för att man ska vara sån då. Är det som innebär att gilla träning och fysisk aktivitet. Men räcker det inte att man gillar att gå promenader, vistas utomhus, träna lite styrketräning och äta lite av allt? Det känns som om man måste antingen vara den som tränar eller en soffpotatis. Men jag älskar att göra sånt som sätter guldkorn i vardag så som fika, vandringar, löprundor, hemmaspa, gruppass eller en filmkväll. Det jag vill få fram är att det är så tråkigt att det alltid måste vara svart eller vitt och att vi hela tiden ska kategoriseras. Suck.

  1. PT-Fia skriver:

   Jag tar med mig din kommentar, dina tankar och ditt resonemang! Ska se om jag kan göra ett inlägg om det för att lyfta frågeställningen. Kram till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..