HAR DU VART SNÄLL MOT DIG SJÄLV IDAG?

Att vara snäll mot sig själv är enkelt i teorin och kan vara svårt i praktiken. Vad betyder det ens – att vara snäll mot sig själv?

Vi kan väl fundera på det här en stund. Och om ni känner för det så kan ni till och med skriva ner svar på frågorna nedan, i kommentarsfältet eller i något trevligt block.

Unna dig att reflektera i några minuter.

Frågor om snällhet:

01. När är du snäll mot dig själv?

02. Har du vart snäll mot dig själv idag? Om ja, hur då?

03. Hur vill du vara snäll mot dig själv imorgon?

ptfia

Om jag besvarar frågorna låter det ungefär såhär:

01. När jag skapar förutsättningar för balans. När jag lyssnar in och respekterar min dagsform. När jag är ärlig med hur jag känner mig när någon frågar. När jag tillåter mig att visa mig svag och skör. När jag stannar upp och låter lycka, tacksamhet, glädje och stolthet fylla mig en stund.

02. Jo, men ganska. Men det har varit svårare än vanligt då jag är i en svacka/skitperiod där allt känns grått, trist, tungt, trött osv. Men igår kväll kände jag mig hoppfull igen, det vänder snart!

03. Genom att dra djupa anedtag. Och upprepa stärkande ord i tanken.

Nu är det din tur!

 

 1. mari skriver:

  Viktiga frågor, några frågor som jag ställer mig dagligen faktiskt.. Kram

  1. PT-Fia skriver:

   Fint att höra! Kram!

 2. Usch jag har inte alls varit snäll mot mig själv sista tiden. Var i ett förhållande där jag fick trycka undan hela mig. Mina vänner, mina intressen, min ångest och min värk. Jag slutade helt lyssna på mig själv för att behaga. Nu har jag avsluta och kommit hem men är så trasig och har tappat bort mig själv helt. Vet inte hur jag ska hitta tillbaka. Men borde verkligen vara snäll mot mig själv. Kram

  1. PT-Fia skriver:

   Har du någon att få hjälp av kring dig? Ta hand om dig! Kram!

 3. Sofia skriver:

  Så viktigt!

  1. PT-Fia skriver:

   Ja, så lätt att missa sig själv!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..