FRYST CHEESECAKE MED LIME

Har du lösa eller inga planer för helgen?

Gör den här cheesecaken med lime! Den är så god att det är löjligt. Jag gör den med jämna mellanrum och har hittills aldrig tröttnat.

Hemligheten för att lyckas med en fryst cheesecake tror jag är följande:

– Bunkarna som används behöver vara fettfria, gärna i rostfritt stål.

– Låt ingredienserna ha samma temperatur, gärna rumstemperatur.

– Smält smör som du rör ihop med de krossade digestivekexen, det ger en betydligt godare smak.

– Forma kexdegen som ett pajskal i formen, dvs tryck upp kexen längs med kanterna och låt det vara ett rejält lager i botten.

– Gör inte en cheesecake med tidspress. Du behöver lugn och ro för att göra de olika momenten och hitta rätt smak och konsistens.

Vill lägga till att det inte är svårt på något sätt. Testa!

fryst cheesecake-4

Fryst cheesecake med lime och bär

Du behöver tre olika skålar.

3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker

> Rör ihop i en skål. 

3 äggvitor

> Vispa till hårt skum i en egen skål.

3 äggulor
2 dl strösocker

> Vispa ihop i den tredje skålen.

1 burk philadelphiaost

> Rör ihop med äggulorna och sockret i skål tre.

1 paket digistivekex
1-3 lime eller citron
Färska eller tinade bär

Utgå från min mormors grundrecept här ovan och lägg till 1-3 lime beroende på hur mycket smak du vill ha och addera smör till digistivekexen.

Krossa kexen i en mortel, smält ca 100-120 gram smör till nästan ett paket kex. Rör samman till en smulig massa och tryck ut 3/4-delar i formen. Spar resten för att dekorera med ovanpå.

Gör resten som det står nedan och avsluta det hela med att droppa ner så mycket lime och rivet limeskal du vill ha när hela smeten är hoprörd.

fryst cheesecake

Har skrivit om den här tidigare men det tål att upprepas för den är så förbaskat god. Har du ännu inte provat – lova att du gör det!

 

  1. Ell skriver:

    Hej, jag är halvvägs i bakningen men inser att bilden på en av de handkrivna sidorna försvunnit. Hur gör man är de tre skålarna är redo? Blandas allt?

  2. Helen skriver:

    Ska grädden vispas?

  3. Moa skriver:

    Hej bästa du!

    Skulle inte du vilja skriva ner recept på den omtalade pavlovan som du gjorde så mycket förut. Gärna den med choklad och bär. Eftersom du verkar ha lagat den ganska många gånger har du säkert lärt dig på vägen och vet vilken som blev absolut bäst. Vore så uppskattat! Tänkte göra den som dessert på nyårsafton 🙂

    Kram Moa

    1. PT-Fia skriver:

      Absolut, det ska vi kunna ordna! 🙂 Kram!

  4. susanne skriver:

    I kylskåp eller Fryser du den , hur länge före användning?

    1. PT-Fia skriver:

      Frysen, 3-4 timmar! 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      Ja! Cheesecake till far i julklapp ska ordnas! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..