TANKAR FRÅN JUST NU

Det är första dagen på ”Veckans Utmaning – att göra en sak i taget och sluta multitaska. Jag har precis kommit till kontoret och börjat greja. Insikter såhär långt?

Åt frukost och laddade samtidigt upp en bild på instagram och lyssnade på nyheterna och skrev med syrran.

Åkte till jobbet och lyssnade på podcasten ”Allt du velat veta” och smsade och uppdaterade mig på mina aktier.

Kom till jobbet och gjorde då faktiskt en sak i taget. Gjorde klart ett avtal för posten och gick direkt med det till brevlådan istället för att låta det ligga till sista minuten. Har nu loggat in på mailen och bloggen samtidigt av ren rutin och är i tankarna fokuserad på att jag ska skriva rent veckans arbetsuppgifter.

Alltså gled jag snabbt in i multitaskingen igen.

Det är verkligen ett skadat beteende jag/många håller på med. Att vi ska göra så jädra mycket på en och samma gång. Det gör ju att jag känner mig lite jäktad och har svårt att fokusera. Får hela tiden impulser om det där och det där och juste DET DÄR måste jag ju göra nu direkt också, samtidigt.

Åhja. Nu ska jag publicera det här inlägget, logga ut från bloggen, göra klart mailen och logga ut från den. En sak i taget. Öva öva öva.

multitasking-quote
gör en sak i taget

Hur går det för er?
Några tankar såhär direkt?

För er som missat Veckans Utmaning – läs om den HÄR och hoppa gärna på!

 1. Therese skriver:

  Åh, det är svårt det där. När jag tänker efter så har jag nog blivit tvingad att börja göra en sak i taget.. sedan jag fick en utmattningsdepression så klarar jag helt enkelt inte av att göra flera saker samtidigt alls…det blir bara pannkaka om jag försöker. Tidigare så kunde jag däremot titta på film samtidigt som jag satt med datorn i knät och skrollade igenom bloggar, instagram och chattade med syrran plus försökte komma på vad vi skulle fixa till middag. (eller kunde och kunde, det var väl just det jag inte kunde..) Nu orkar jag däremot sällan tex titta klart på en hel film i ett sträck så det blir ju kortare tid till varje sak jag gör.
  Jag tror det här är en väldigt viktig sak för dom flesta att tänka på, för mig så var det antagligen en stor anledning till varför jag blev utmattad.

 2. Mari skriver:

  ja det är svårt, lätt att man faller dit. Men jag har faktiskt tänkt på det idag, flera gånger. Bra att påminnas!

 3. Sofie skriver:

  Det är en otrolig utmaning!! Ätit mat på restaurang, ensam.. kunde varit i lugn och ro, njutningsfullt men istället har 1000 tankar och infall pockat på min uppmärksamhet. Fått kämpa för att inte plocka upp telefonen för att ”bara”.. och nu sitter jag här.. 🙈 Detta med ‘multitasking’ är något jag brottats med en lång tid, även prokrastinering och att ”brusa” mina öron med diverse podcasts. Det är svåra saker att bita i!!

 4. Vårt beteende mönster är verkligen hårt inrotat. Att multitaska bränner hjärnceller på samma sätt som när man använder kokain enligt en relativt ny studie från Storbritannien. Skrämmande! Trots att jag är hemma för utmattningssyndrom klarar jag verkligen inte av att låta bli multitasking. Svårast är att inte kolla sociala medier samtidigt som jag gör annat. Jag håller precis på att kämpa med att vila medvetet, vila medvetet för att återhämta mig. När jag vilar medvetet kan jag tack och lov inte göra något annat samtidigt. Skriver idag om min vila på min blogg.

  http://www.evasvard.com/2016/12/07/medveten-vila-för-återhämtning-34436210

  Kram och lycka till med utmaningen, jag är självklart med!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..