ISTÄLLET FÖR BRÖLLOPSTÅRTA

När vi började planera vårt bröllop enades vi ganska snabbt i att vi inte ville ha någon bröllopstårta. Och om man inte vill ha bröllopstårta vad har man istället?

Det finns såklart massor med goda alternativ, men för mig fanns det egentligen bara ett – och Kim var inte sen med att hoppa på mitt förslag om pavlova.

Jag älskar ju pavlova och vill i princip alltid äta det till dessert. Det är något med den där krispiga men samtidigt sega marängen som gör en sned i knäna.

Så, istället för en bröllopstårta blev det åtta pavlovor. Lite för många såhär i efterhand men det är så svårt att uppskatta hur mycket folk äter.

Istället för vanliga tårtfat hade vi stockar som min farbror sågade till från virke som låg vid sommarstugan.

Vill för övrigt rekommendera den här fantastiska desserten som nyårsdessert!

Receptet finns HÄR  

Ett tips är att byta ut kakaon mot 100 gram smält choklad som du droppar ner i marängsmeten och sedan vänder ihop EN gång så blir det swirlat och fint. Men då får man inte blanda ihop det för då blandar man ut swirlen.

Vår första tugga pavlova som man och fruga ♥

Alla bilder är tagna av vår bröllopsfotograf Sara Holmberg, Sarasblick.

  1. Emilie skriver:

    Jag ser tyvärr inte bilderna på Dina pavlovor😔. Vet Du om de är borttagna eller om det bara är jag som inte kan se dem? Med vänlig hälsning Emilie

    1. ptfia skriver:

      Nu är det fixat! Tack för att du sade till 🙂 Kram!

  2. Sara skriver:

    Hej,

    Superkul att du delar med sig så mycket! 😀 Jag funderar över lite praktiska saker då jag själv eventuellt ska ha bröllopsfest i smedjan.

    Hur gjorde ni med mat? Caterade ni den? Ingick då även serveringspersonal?

    Bord och stolar, hyrde ni det från något annat ställe?

    Tack 🙂

  3. Anna skriver:

    Ser så gott ut! Är det lemoncurd och grädde ni har på? I receptet du länkar till står väl inget om lemoncurd men tycker det ser ut som det? 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      På bröllopet var det lemoncurd och grödde. Jag brukar inte ha det hemma, men ska börja med det eftersom det var så gott. Du kan bvara lägga till det i receptet 🙂

      1. Anna skriver:

        Toppen, tack! Får kanske testa på nyår 😃

  4. Johanna skriver:

    Bra val! Det är vackert med bröllopstårtor men ofta väääldigt mycket mousse och grädde och annat bös, haha! Det där ser så gott ut! 🙂

    1. PT-Fia skriver:

      Verkligen! Är inte så förtjust i det alls. Det var så gott med pavlova 🙂

  5. Men så smarrigt!! Bra tips till nyår 😃👍😋

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..