5 GODA RECEPT TILL JUL

Nu är jag äntligen tillbaka hos mina föräldrar i Hedemora för julledigheten. Inledde den här dagen med sovmorgon, långfrukost och nyss en långpromenad runt stan.

Nu väntar en dag med sådant där lugnt pyssel som en gör såhär dagen innan julafton. Baka något gott, klä granen, slå in julklapparna och mest fisa runt och njuta av att inte behöva göra så mycket.

Julgodis och alla de fantastiska smakerna som kommer julen i all ära, men det kan även vara härligt att bryta av med något helt annat.

Här kommer 5 goda recept på sådant som inte är så juligt, men bara jättegott ändå.

Enjoy!

01. En saftig kladdkaka med smak av citron. Det går även bra att lägga till en påse saffran om du ändå vill ha den lite juligare.

Recept finns HÄR. 

citronkladdkaka recept-3

02. På annandagen kan en redig tårta kännas som det enda rätta. Dels för att fördriva tiden, dels för att det alltid är gott med choklad.

Receptet finns HÄR. 

brownietårta-16

03. För att lyxa till någon av de kommande dagarnas frukostar så rekommenderar jag varmt de här enkla och goda frallorna. Förbered dem på kvällen, låt jäsa över natten och grädda direkt på morgonen. Supergoda!

Receptet hittar du HÄR. 

enkla frallor recept-5

04. Världens godaste hasselnötskakor. Det kan vara den godaste kakan du någonsin kommer att äta. Så len och krispig med en kraftig smak av hasselnötter. Den här ska jag baka i eftermiddag, älskar denna!

Recept finns HÄR. 

pt-fias tio i topp-13

04. Tänk när man kommer in i värmen igen efter att ha vart ute en halv dag, fått frisk luft och gjort någon aktivitet. Tänk då att kliva in i köket, med raggsockor på fötterna och koka ihop en riktigt mörk varm choklad. Det är en nog min ultimata vinterdröm ändå.

Recept finns HÄR.

recept varm choklad-3

Nu ska jag fortsätta titta på Leila bakar och äta något av mammas alla fikabröd.

Hoppas ni får en fantastisk jul med mycket vila!

    1. PT-Fia skriver:

      Tusen tack! God Jul till dig med! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..