DET HÄR DRIVS NI AV

Det var så intressant att läsa era kommentarer i det HÄR inlägget. Tusen tack för att ni delar med er! En läsare föreslog att jag skulle lyfta några av era kommentarer i ett eget inlägg, så bra idé!

Här är några av er och vad ni drivs av:


Elin:

Jag funderade en lång stund innan jag kom på vad som driver mig. Tyvärr, ja faktiskt tyvärr för jag önskar att svaret jag fann var ett annat… Tyvärr blir jag motiverad av att få visa mig duktig inför andra. Jag drivs av att prestera. Jag söker bekräftelsen i att vara fröken duktig i många sammanhang… På jobbet, bland vänner, jag vill vara folk till lags osv.

Det innebär, inser jag här och nu, att jag inte gör något för mig själv och min egen skull. Tack Fia, tack för dina inlägg som ofta får mig att fundera och inse saker, som jag sen kan bygga vidare på och lära mig av. Framöver ska jag leta efter andra saker som driver mig. Och jobba på att fröken duktig inte alltid behöver närvara.

Release_Ptfia-28

Charlotte:

Åh, jag tänker att drivkraft förändras beroende på ens livssituation. Jag är just nu i Kanada och åker skidor en hel vinter, och jag fullkomligt älskar det. Så mycket att min största drivkraft just nu är att flytta någonstans där jag kan jobba och åka skidor mycket (Norge kanske?)

När jag kommer hem i vår har jag bara någon månad kvar tills jag är utbildad civilingenjör, så då kanske min drivkraft ändras till att jag vill göra karriär?
Högst tveksamt dock – få vara utomhus, vandra, tura, springa, bada, åka skidor och känna sol, blåst eller regn mot kinderna är det bästa jag vet, så att anpassa mitt liv efter att få tid att röra mig utomhus får nog bli min drivkraft!

sommarstugan2-8

Sara:

Jag blir helt avtänd av pengar, perfektion,status och människor som dömer ut andra utifrån utseende osv.
Jag drivs av att hjälpa andra, att undervisa ungdomar och att se dem utvecklas och växa som människor.

Jag blir motiverad av att tänka på att jag kommer ta mig ur min utmattningsdepression så småningom och hitta en balans i vardagen mellan ett intensivt och stressigt jobb och en fritid där jag kan koppla bort jobb för att ägna mig åt yoga, dans, naturen och vänner/familj.

hummelbo

Mia:

Jag drivs av frihet – att kunna jobba när, var och med vem jag vill. Det vore verkligen en dröm att kunna jobba i olika delar av världen, men mest av allt ser jag fram emot att jobba hemifrån. Pengar är till viss del av drivkraft eftersom det gör frihet möjligt, däremot drömmer jag inte om att bli ekonomiskt oberoende.

Visst finns det en vis prestige i det också, men den handlar nog snarare om att förverkliga sina drömmar än att visa upp sina framgångar för andra.


Vill ni läsa fler kommentarer så hittar ni inlägget HÄR.

 

 1. Amanda skriver:

  Verkligen intressant att läsa!

 2. Hej Fia! Tack så HIMLA mkt (!!) för att du är så ärlig med din blogg, jag får alltid andas när jag läser för jag blir verkligen boostad. Jag vill fråga dig en sak bara – vilka är dina tips för att bli av med hjärnspöken kring hur man ser ut osv? Jag är en tjej som både varit överviktig, haft ätstörningar och är nu egentligen i ganska lagom hälsosam form men jag bli liksom inte nöjd, jag letar fel o blir ledsen både på min kropp o mig själv för att det är så.
  Kram!

  1. ptfia skriver:

   Tack för dina helt fantastiskt värmande ord! <3 Jag spar din fråga och dina funderingar och lyfter till ett eget inlägg. Så kan vi tillsammans ta hjälp av alla kloka läsare. Varma kramar så länge!

 3. Tycker så himla mycket om din blogg 💕

 4. Mia skriver:

  Kul att du lyfte mina tankar! Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..