EN LISTA OM TID

1. Vad är ditt förhållande till tid?

Har blivit bra på att vara i nuet. Oroar mig sällan och tar inte ut saker i förskott. Är allra oftast i det som händer här och nu. Jag tycker om att planera samtidigt som jag planerar in dagar som ska vara fria från planering. Inser ofta att man hinner betydligt mer än vad man tror på kort tid. Är tidspessimist så är ofta ut i lite för god tid och får vänta. Det positiva med detta är att jag sällan kommer sent.

2.Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Morgon och kväll. Tycker så mycket om att vakna tidigt och få uppleva morgonen, helst genom att gå ut någon stund. Och morgon betyder ju dagens bästa måltid (läs: frukost). Kvällarna är också härliga eftersom de bjuder på lugn och ro, vänner, egentid eller hemmatid. Och häng på balkongen under sommaren.

3. Vilken är den bästa veckodagen?

Söndag, måndag och fredag.

4. När går tiden som snabbast?

När jag är på jobbet. Tiden räcker aldrig till och det är standard att plötsligt titta på klockan och utropa något i stil med ”men gud är den redan xxx”. Det är ju verkligen en lyx eftersom jag tidigare haft jobb då jag tittade på klockan var tredje minut och tiden gick sååå lååångsamt.

5. När går tiden som långsammast?

När jag väntar på något eller någon. Det är helt orimligt hur långsamt det går då. Och väntar jag på en buss eller bil så kommer den aldrig om man tittar åt det hållet den kommer från. Eller när man står i en längre kö. När jag var i LA i slutet på januari så köade vi i tre timmar för att komma in i landet, tiden har nog aldrig gått så långsamt.

ptfia2

Semesterselfie.

6. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig?

Själva sminkandet tar inte mer än fem-sex minuter max. Men min morgonrutin med kallt vatten i ögonen, promenad eller yoga, dusch, smörja kroppen, göra frukost, sminka, välja kläder, äta frukost, packa väskan etc tar strax väl 1 1/2 till 2 timmar. Försöker undvika att skynda mig på morgonen.

7. Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

Förutom den som är här och nu så skulle jag vilja kika in på början av 1900-talet

8. Äter du snabbt eller långsamt?

Är jag för hungrig så händer det att jag kastar i mig maten. Har nog även en tendens att äta fortare när det är mycket folk och stökigt runt omkring. Sitter jag ensam eller är det lugn och ro går det betydligt långsammare.

9. Vad gillar du mest att lägga ner tid på?

Mina relationer till vänner och familj (även om det sällan känns som att tiden räcker till för alla). Även blogginlägg (har ofta 8-10 varianter på ett blogginlägg innan det blir publicerat), jobbet, rörelse och att vara utomhus. Även läsning, mat och frukost får gärna ta tid.

10. Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Lunch (tycker det är den tråkigaste måltiden).

11. När vaknar och lägger du dig på vardagar?

Vaknar och kliver i regel upp kl. 06. Börjar min ”nu ska jag strax lägga mig”-rutin vid ca 21.40, ligger nerbäddad strax efter 22 och läser nog till kl. 23.

12. Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Att vara utomhus och naturen. Och att få lära mig mer om odling, växter och allt det där som har med min dröm om att bli trädgårdsmästare och florist att göra.

ptfia2

13. Vad gjorde du för tre timmar sen?

Halvsov. Vaknade några gånger på grund av lite jetlag och gick till slut upp för att göra frukost.

14. Vad händer de kommande tre timmarna?

Ska ta en promenad runt årstaviken, göra några övningar med kettlebellen och städa här hemma.

15. Var ser du dig själv om 10 år?

Förhoppningsvis så är jag och mina nära friska. Jag spenderar mycket tid utomhus, trivs på jobbet och i vardagen och stressar så lite som möjligt. Och det vore ju roligt om vi hade en egen trädgård, alltså att vi bor i något hus eller radhus. Och har fått barn. Och att livet känns snällt.

 

Hittade listan här

  1. Mari skriver:

    Härlig lista 🙂

  2. Sofia skriver:

    Vilken rolig lista! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..