JOBBA HEMIFRÅN

God morgon onsdag!

Idag har jag en jobba hemifrån-dag, vilket ofta betyder att jag är lite ångestriden och kämpar mot känslan av att inte ha gjort något. Det finns ju en drömmig bild av att jobba hemma. Det är väl något med det här att kunna smyga runt i mjuka kläder, slippa göra sig i ordning, äta frukost lite extra länge och att det är härligt att vara hemma, för det är det ju.

Jag har en något komplicerad relation till att jobba hemifrån. De bra dagarna så är det kanske ungefär som ovan och det känns extra bra att spara in tiden att ta sig till och från jobbet och jag kan gå in i ett ”köttar”-mode och riva av massor med jobb.

De dåliga dagarna får jag prestationsångest och känner att allt är på väg utför. Jag går runt i någon trött dimma som kommit som en effekt av att jag sovit alldeles för länge och blivit sömnbakis. Jag kanske kollar en serie till frukosten, smygkollar lite när jag inte orkar fokusera, tittar igen till lunch och smygkollar lite till på eftermiddagen. Och helt plötsligt så känns det som att jag vart hemma och tittat på serier en hel dag och inte fått ett skit gjort.

Det är ett lotteri det där. Idag behöver jag vara effektiv då det finns en deadline att följa. Hoppas ni får en glad och effektiv dag!

Dagens frukost består av havregrynsgröt (med havregryn och chiafrön som stått i blöt över natten) med pumpakärnor, kanel, kokosflakes, kiwi, rårörda lingon och mjölk.

 

 1. Usch… jag förstår precis vad du menar. Jag ÖNSKAR att jag hade varit en person som hade klarat att kolla serier i två timmar och sen sätta mig och komma i köttar-mode… men jag blir så himla slö och halvdeppig om jag påbörjar dagen med att sova lite för länge eller göra något ”icke-presterande”. Skulle behöva mycket mer harmoni på den fronten.. Trivs alltid bäst med att jobba från kontoret tillsammans med mina kollegor, fast jag är egenföretagare och skulle kunna jobba hemifrån lite då och då… Kram 🙂

 2. Sofia skriver:

  Känner mig också väldigt kluven till hemmajobb… :/

  1. ptfia skriver:

   Verkligen dubbelt! 🙂

 3. Lotta skriver:

  Vilken underbart fin tallrik, var är den ifrån?
  Hoppas att din dag till slut resulterar i en härlig känsla, för livet är fint!

  Massa kramar

  1. ptfia skriver:

   Den är från House Doctor! Tack och detsamma till dig, kram!

 4. Karin skriver:

  Fina du <3

  Jag känner igen mig så. Jag försöker att se livet likt en båt som färdas på havet. Man tuffar på och girar båten för att ändra riktning. Ibland är det stormigt och ibland är det lite lugnare. Ibland vet man inte riktigt i vilken riktning man är på väg och ibland kanske det inte går så fort men det spelar nog egentligen ingen roll. Under lugnare dagar kanske man kan njuta av solen och utsikten istället för att ha siktet inställt på att tuffa på i allra högsta takten. Kanske är det så dina hemmadagar kan få vara? Att det är okej om det inte går så himla fort framåt men att du ändå tuffar på din lilla båt, även om det inte känns så just där och då. Under tiden kanske du hittar en annan riktning eller någonting du vill förändra och girar båten dit istället. Livet är oftast väldigt väldigt fint. Jag upplever att när man försöker att gira sin båt i storm och prestera med motorn i högsta växel varje dag så känns det inte fullt så lika fint längre.

  Ha en fin dag. Du är värdefull oavsett vad du presterar idag <3

  1. ptfia skriver:

   Vilket snällt tankesätt! Det tar jag med mig! Tack för att du delar med dig. Kram!

 5. Å vad jag kan känna igen den där känslan av att inte få något gjort..
  Den där känslan av att en kikat serier hela dagen istället för å gjort det en ska..
  I mitt fall är det plugget som blir lidande..
  Såå enkelt att bara kika ett avsnitt till innan en sätter sig med plugget..
  Sen tar det emot nånstans en stund in i pluggandet och serien blir förstahandsvalet…
  Ahhhh! Kan bli tokig på mig själv!
  Min strategi är att göra det jag ska först, sen blir serietittande belöningen efter 😂👍

  Ha en fin dag och hoppas du får det gjort som du behöver få gjort ❤

  1. ptfia skriver:

   Smart strategi! 🙂 Tack och detsamma till dig! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..