SYRRAN DELAR MED SIG AV SIN HEMLIGHET

Ända sedan jag började blogga om träning, hälsa och mat för 7 1/2 år sedan så har jag fått frågor om ätstörningar. Först kom det anklagelser om att jag skulle ha det i smyg, eller att jag skulle haft det tidigare, och med tiden övergick frågorna till hur jag kunnat klara mig från att själv bli sjuk när jag jobbar med hälsa, upplever press och får kommentarer om kropp och utseende.

Jag har svarat svävande om att det kanske beror på att jag verkligen försöker vara en sund motpol eller att tack vare mitt jobb så får jag hela tiden lära mig mer om balans och hur man kan bygga en sund livsstil. Typ.

Det riktiga svaret är att jag har levt med en ätstörning så nära inpå. Det har satt någon typ av försvar eller intensivt arbete mot allt det där. Jag mixtrar aldrig med maten. Jag är uppmärksam på mina egna tankar, väljer bort sådant som inte känns sunt och är så oerhört noga med att ta hand om det där friska, för jag och familjen såg på när det sjuka tog över vår syster och dotter.

Under alla dessa år så har det var omöjligt att svara ärligt kring det här. Linnea har inte velat att någon ska veta. Hon har inte velat att människor ska se på henne utifrån sjukdomen och hon har velat glömma. Nu har kommit till en punkt då hon är redo att berätta sin historia och förhoppningsvis så kan det hjälpa andra.

Hon skriver verkligen öppet och ärligt och jag är så stolt över henne och att hon vågar ta det här steget. Älskade syster! ♥

pt-fia
IMG_2960

Läs nedan:

Linneas berättelse! ←

Börja med introduktionen som finns länkat högst upp i de senaste inläggen. 

 

 1. Lisa skriver:

  Så fantastiskt starkt av Linnea att våga berätta – TACK! <3

 2. Jania skriver:

  Fint att du hon delar med sig. Det hjälper oss som själva kämpar med våra demoner!

 3. Heja Linnea!!! 💕💕
  Grymma dig! 👍
  Det är såå viktigt att vi pratar om ätstörningar och visar att det går att bli frisk!!
  Jag har själv varit sjuk i 20 år, men idag är jag frisk och fri 😃
  Helt otroligt hur livet kan få en annan innebörd!!
  Idag är livet värt att leva, under sjukdomstiden var det så kallade livet ett fängelse…
  Livet är underbart när en lever utan att vara fast i ätstörningsträsket!
  Skriver en del om min resa från botten i min blogg och försöker att motivera till ett liv utan tanketroll 👊
  Blir bara så ledsen varje gång jag ser personer som är fast i träsket och vill hjälpa 💕

  Så bra att du berättar Linnea, det visar att det går att bli frisk och att det är sååå värt det 💕

 4. HEJAHEJAHEJA HENNE! Ge henne en stor kram från mig nästa gång ni ses och berätta hur himla stark hon är! Jag ville heller inte berätta om min resa med ortorexin som ovälkommen medresenär, men tids nog gjorde jag det. Desto fler som vågar prata öppet om det desto fler människor får också upp ögonen för den typen av psykisk ohälsa. Din syster är en kämpe och jag är stolt över hennes beslut att våga prata om det.

  1. ptfia skriver:

   Det lovar jag att göra! Tack för dina fina ord och att du delar med dig! <3

 5. ISA skriver:

  Så så viktigt ämne! Ätstörningar är närvarande på något sätt i nästan allas liv idag, tyvärr.. men det är svårt det där, att inte få ”sjukt offer” stämpel och att folk beter sig annorlunda efter att man berättar. Hursomhelst, modigt och starkt av Linnea!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..