ETT DYGN I SOMMARSTUGAN

I torsdags kväll tog vi bilen till Dalarna och sommarstugan för att inleda påskledigheten med ett dygn i skogen. Direkt vi kom fram startade den obligatoriska processen i att bli varm: På med underställ, de största sockorna och låta braskaminen arbeta.

Det finns få saker som är så avkopplande som att sitta vid en brasa och bara finnas till. Pulsen går ner, värmen bränner mot kinderna och lugnet flyter fram genom kroppen.

Nästa morgon käkade vi frukost (som jag glömde att ta bild på?) och klev direkt ut på en vårig promenad i skogen. Aprilvädret hade ballat ur under natten och gav snö och minusgrader. Inga kläder kändes tillräckligt varma så vi älgade fram för att få upp värmen.

Det var riktigt grått och tungt ute. Maj känns overkligt långt borta när man tittar på dessa bilder.

pask-i-dalarna-2

Efter promenad och några rundor Ticket to ride (två) så gjorde vi frasvåfflor efter ett grundrecept som mamma alltid gjort. Med iskallt vatten och inga ägg. De toppades med skivad banan, vispad grädde, blåbär från skogarna vid stugan, jordnötssmör och någon sylt.

Sedan fortsatte vi spela (mest jag och syrran) spelet som aldrig går att tröttna på. Vi avverkade nog tio-femton rundor innan påsken var över.

Efter ett dygn i sommarstugan packade jag ihop mig och körde hem till mor och far där jag spenderade resterande dagar. Så vilsamt och välbehövligt på alla plan.

 

 

 1. Sofia skriver:

  Älskar dina sommarstugeinlägg. Man känner verkligen kärleken och värmen du har till den platsen i dina inlägg! 🙂

  1. ptfia skriver:

   Hurra vad fint att höra att det känns hela vägen ut i texten! 🙂

 2. Mia skriver:

  Ja en eld inomhus alltså. Och utomhus också för den delen, gärna med korvgrillning 🙂 Det är höjden av avkoppling och ledig känsla!

  1. ptfia skriver:

   Det är verkligen något visst med det! 🙂

 3. Ticket to rail, kan vara bland de bästa spelen jag spelat! Finns inget bättre när man samlar hela familjen och sätter sig ner för någon timmas underhållning.

  Kan även tippsa om Catan, ett måste om du gillar sällskapsspel!

  1. ptfia skriver:

   Ja! Verkligen det absolut bästa! Och tack för tips, det ska kollas upp! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..