VÄRLDENS GODASTE KLADDKAKA

Världens godaste kladdkaka, finns den ens?

Jag vill ha min kladdkaka riktigt kladdig. Inte bara mjuk i mitten utan så kladdig att den bara precis har gått från ett första stadie från att vara smet. Och så ska den ätas kall så det där kladdiga blir segt och kletigt. Jädrar så fint det passar smaklöken då.

Efter att ha provat alldeles för många recept genom åren, och stundtals tröttnat på hela bakverket, så har jag nu hittat en vinnare. Har använt det här receptet varje gång jag gjort en kladdkaka de senaste åren och det blir alltid lika gott.

Receptet kommer ursprungligen från Roy Fares men jag har gjort två saker för att den ska bli ultimat (enligt mina mått mätt). Det första är att dubbla receptet så det blir en lite tjockare kaka och det andra är att skippa marshmallows och jordnötter som är i grundreceptet.

Och hemligheten i all bakning är att använda en köksvåg. Det ger ett betydligt bättre resultat eftersom det alltid blir exakta mängder. Det är så lätt att det blir alldeles för mycket mjöl när man använder ett decilitermått och då blir resultatet torrt och tråkigt.

Nåväl, här är alltså världens godaste kladdkaka! OBS! Receptet nedan är justerat såsom jag skrev ovan så det är bara att följa anvisningarna.

Recept:

240 g smör
420 g strösocker (5 dl)
220 g ägg (4), rumstempererade
8 g vaniljsocker (2 tsk)
60 g kakao (1,5 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
6 g salt (1 tsk)

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Smält smöret i en kastrull. Rör ner strösocker, ägg och vaniljsocker med hjälp av en slickepott. Vispa EJ. Blanda ihop kakao, vetemjöl och salt och vänd ner det i smeten.

Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter, tiden beror på din ugn. Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den. Den brukar vara färdig när den börjar torka i kanterna men fortfarande är lös i mitten. Ställ kallt och låt helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering.

Hoppas ni gillar!

 

 1. Naima skriver:

  Jag bakade den här kladdkakan till min födelsedag och tog med mig på jobbet, det blev en stor hit! Jag gjorde dubbel sats och tog även bort 2 dl socker (1 dl från original receptet) och jag tycker det var gott med lite mindre socker! Och vill även berätta att jag märkte att du glömt skriva att en ska blanda i smöret! Jag la märke till det så som tur var glömde jag inte det. Men det är lätt glömt om det inte står i receptet. Annars super god kaka! 😊😍

 2. Jessan skriver:

  Denna ska testas, en riktigt bra kladdkaka är SÅ god!

 3. Och det här var verkligen den bästa kladdkakan också!!! Har även jag testat många och aldrig blivit riktigt nöjd… Men den här: perfekt avvägning mellan sött och salt och bara supergod. Jag bakade den tillsammans med min dotter så kanske inte blev exaktexakta mängder men ändå den bästa jag varit med och bakat. Så tack:)

 4. Lotta skriver:

  Känner mig taskig som skriver den här kommentaren på inlägget om kladdkaka (älskar kladdkaka! :D) men känner att jag måste kommentera en annons som jag såg här nu på din blogg. Med tanke på ditt senaste inlägg om matångest känner jag att det känns något osmakligt att ”betakaroten.se” med en supersnygg, brunbränd kropp (med thigh-gap) ploppar upp och sätter sig på näthinnan. Jag vet att du inte brukar ha sådana kroppsbilder på dig själv, vilket jag alltid uppskattat. Det finns tillräckligt med bilder på hur en ”perfekt” (enligt samhällsnormer) kropp ska vara, jag skippar helst dem när jag kommer till din blogg, som annars är en oas från hets och stress. Kanske något annat företag kan få ta den platsen?

  1. ptfia skriver:

   Tack för delade tankar och feedback! Annonserna som syns på bloggen styrs av läsarens egna google-sökningar, så tyvärr går det inte att påverka att just den annonsen syns i flödet. Men som sagt – tusen tack för att du tog dig tid och skriva, är med på dina tankar och ditt resonemang! Kram!

   1. Lotta skriver:

    Åh, jag förstår! Vad lurigt. Tack för att du tog dig tid att svara! Kram och keep up the good work! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..