DAGENS PÅMINNELSE

Vi står inför en en helg som är extra lång i och med måndagens röda dag. En helg som kan bli fullsmetad av planer och aktiviteter eller alldeles lugn och social. Känn in vad just du behöver just nu.

Här är fem tankar att ta med sig in i helgen:

”Det är snällt att strunta i orden ”jag borde” och byta till ”det här skulle jag må bra av just precis nu”.”

”Jag behöver inte köra på lika hårt under helgen som i vardagen.”

”Just precis nu så är det värt att spara tid genom att ta den här genvägen så jag får en timme till att varva ner istället.”

”Jag måste inte träffa precis alla jag känner just den här helgen. Jag behöver inte säga ja när någon frågar om jag vill hänga med på det där eller det där. Det är också okej att boka av något i sista stund för att ens kropp eller hälsa behöver det.”

”Jag hade tänkt göra allt det där, men nu skiter jag i det för det här är så förbaskat härligt.”

Puss!

 

 1. Såå bra inlägg! Nu läste jag det här efter helgen, men kände ändå JA! Så rätt! Hade lite saker inplanerade i helgen, men det slutade med att jag ägnade hela helgen åt att vara ensam och åt att vila – för det är det jag behöver just nu. Hoppas att du har haft en bra långhelg och att du mår bra just nu 🙂

  1. ptfia skriver:

   Tack och detsamma till dig! 🙂

 2. C skriver:

  Oj vad skönt att läsa. Kom precis hem från lång resa och har bara 5 veckor hemma innan jag åker iväg flera månader igen för jobb, har bara 5 veckor hemma och har tagit på mig alldeles för mycket jobb, 5-6 dagar i veckan där vi står upp i platta skor 13 (!) timmar om dagen. Inser att jag ju behöver dessa 5 veckor för mig själv, hinna/orka träffa kompisar och familj, gå ut och springa och äta avokadomackor på verandan och gå på bio!!! Tycker det är läskigt att säga till chefen att jag inte orkar när jag nu har tagit på mig detta men ryggen är paj. Ska läsa massa av dina gamla viktigt att säga nej ibland- inlägg nu, kram!!

 3. Linn skriver:

  Bra påminnelse inför helgen, tack. Stort grattis till graviditeten förresten! Jag har läst din blogg länge och ser verkligen fram emot att få följa med på detta äventyr 🙂 Vore intressant att höra vad du har för tankar kring graviditet och utmattning, påverkar det hur du ser på graviditeten eller livet med barn sen? Jag kämpar själv med att ta mig ur en utmattning i kombination med en IVF-behanding (som vi fick pausa ett halvår när jag mådde som sämst) och har funderat mycket kring vad jag bör utsätta kroppen för, om den ens är mottaglig för att bli gravid och hur en graviditet kan påverka min återhämtning osv. Samtidigt längtar jag verkligen efter att bilda familj. Önskar dig stort lycka till, och grattis igen <3

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack! 🙂 Och tack för delade tankar, ska absolut ta upp det ämnet! <3

 4. Mari skriver:

  Värsta bästa 🙂

 5. L skriver:

  Denne helgen skulle jeg gjerne takket nei til noen invitasjoner, for da hadde jeg fått noen. Det er ganske labert på vennefronten for tiden :/ MEN jeg skal ha det fint sammen med min mann og det er jeg takknemlig for at jeg kan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..