FREDAGSLISTAN V. 17

Veckans bästa:

Såklart att få berätta om graviditeten och den enorma kärleken som kom med det. Är fortfarande överväldigad av responsen!

Veckans känsla:

Lättnad. Saker och ting börjar falla på plats, min energi börjar komma tillbaka, flera saker har blivit klara i jobbet och jag börjar så smått känna igen mig själv igen.

Veckans sämsta:

Snön som återigen avbröt våren. Till och med jag som inte är så förtjust i våren börjar känna att det får räcka med snö och kyla. Vi behöver vår, värme och sol nu.

Veckans mat:

Har insett att jag behöver äta ännu mer för att bli mätt. Den lille verkar växa extra mycket för det är svårt att bli tillfredsställd. Har ätit mycket fisk, fått sug efter fruktsallad, blir panikhungrig på kvällarna och behöver äta oftare och oftare. Har ätit allt från min vanliga grötfrukost, världens godaste dubbelmacka (surdegsbröd, ost, paprika, någon frasig sallad och mycket smör), rester (halloumi med potatisgratäng, inte så gott), en pizza med alldeles för mycket ost, någon matlåda, många frukter osv osv osv.

Veckans nyhet:

Jag släpper snart en ny podcast! HURRA!! Den här gången är det tillsammans med en vän som är aktiv i hälsobranschen och jag skulle nästan kunna säga att det är som en förlängning av Ofiltrerat, fast 2.0. Berättar mer snart!

Veckans träning:

Ett pass styrketräning med min tränare Robert med fokus på att stärka kroppen i graviditeten och behålla det vi byggt upp. Ett par långpromenader hem från jobbet, cykel till och från jobbet resterande dagar och i helgen blir det ett eller två pass med fokus på styrka och mammamage-appen.

Just nu:

Jobbar hemma och lyckades inte ta mig upp när jag hade tänkt i morse. Är trött i huvudet och behöver gå ut och få luft. Har en någorlunda lång lista som ska betas av innan jag kan runda av för helgen. Ska göra ett ”min helg i bilder”-inlägg så försöker komma ihåg att fota mycket.

I helgen:

Insåg nyligen att det är ledigt på måndag igen och blev helt pirrig. Det är något speciellt med att vara ledig över en måndag. Det enda som är bokat just nu är middag hos två vänner imorgon kväll.

I övrigt så vill jag shoppa blommor, växter och några nya krukor till balkongen och inreda den (äntligen!), plantera om mina blommor som bor inne, rensa garderoben och flytta kläder som inte magen inte får plats i, träna två pass och vila. Att greja hemma alltså, det bästa som finns.

Och appropå balkongen … här är några bilder som från våra senaste somrar där ute.

sofia sjöström-7en kväll på balkongen-6grillkväll-3sofia sjöström-5ptfia-3sofia sjöström-10semester hemma-3semester hemma-5grillkväll

pt-fia-16

Veckans fråga:

Vilka gravidjeans är bäst? Har provat flera modeller på HM men har inte hittat några som känns sköna och sitter bra. Vart köper ni gravidkläder? Vi ska på flera bröllop i sommar så har beställt några klänningar från Asos som var riktigt fina, i övrigt har jag inte utforskat gravidutbudet än.

Önskar er en snäll långledighet!

 

 1. Hej!
  Jag köpte mina gravidjeans på HM och jag är nöjd med dom. Annars är mitt bästa tips: en pennkjol!! Den används flitigt.
  Och gravid-tshirts/linnen. Har köpt från HM, jättebra att dom täcker magen.

 2. Tycker också det är svårt med gravidjeansen. Har två par från hm men stör mig mest på dem 😛 Är ganska nätt i figuren och alla jeans jag provat är alldeles för breda över höfterna och mudden blir påsig upptill. Något som man med största sannolikhet kommer att växa i allteftersom magen och bäckenbet växer och vidgas. Men som nu i v17-18 då man är i det där läget då vanliga jeans är obekväma och mammajeansen bara hasar ned så hamnar man i ett mellanting! Fick tipset att köpa de jeansen där inte mudden går hela vägen upp, utan bara är som en remsa nedtill – Finns bl. a. på Lindex! Jag har precis beställt samma modell från Asos och hoppas att de sitter uppe 🙂 Lycka till!

 3. Jag tycker att HMs byxor är jättebra, men mitt bästa tips är att köpa vanliga klänningar/tunikor som går att växa i, och sen strumpbyxor/leggings på mammaavdelningen. Börja hålla utkik efter kläder som går att amma i, det är supersvårt att hitta snygga amningskläder ( om du tänker amma)

 4. Först och främst stort grattis till graviditeten!! Mitt tips är att köpa vanliga kläder i någon storlek större. Iaf när det kommer till klänningar, t-shirts, linnen, träningskläder etc, då kan du även ha dom tiden efter förlossningen. Byxor är jobbigare men man kommer långt med ett eller två par gravidjeans/shorts om man har en del toppar att variera med 😊

 5. Stort grattis till er! Så roligt! Har precis som många andra följt din fantastiska blogg länge. 2017 är verkligen babyboom både bland bloggare och många av mina vänner.
  Är själv i v37 nu, har iofs en liten mage som ligger lite högre, men tycker att cubus mjuka stretchjeans med låg midja har funkat bra under hela tiden. Även typ mjuka chinos i lite stretch är bra. Mycket skönare faktiskt än t.ex hm gravidjeans som jag tycker klämmer överallt. Mitt tips, gör dessutom att man kan ha dem sen i vanliga garderoben. Lycka till!

 6. Stort grattis till bebisen. Vilken kärleksbomb. Jag är en vecka före dig i min graviditet. Jag har följt dig sen tre år tillbaka VARJE dag. Nu känns det att vi verkligen delar på samma känsla. Jag är också gift och det skiljde sig bara några månader mellan oss. Jag kommer aldrig att sluta följa dig!! Du är min absolut största förebild. Det känns ibland som du är min tvillingsyster men ändå så långt bort.

 7. Lindex har riktigt bra, men tänk på att köpa 1-2 strlk större, magen växer fort! 😀
  Stort grattis! Kram

 8. Hej! Har inte alls med ämnet att göra, men tänkte att du kanske kan tänka dig att tipsa ändå, haha 🙂 först och främst, jättegrattis till lilla livet i magen, och för en toppenfin blogg!

  Nu till min fråga! Är nyinflyttad söder om Sthlm, gröna linjen söder om söder. Skulle så gärna vilja förstå hur jag tar mig ner till den södra sidan av Hammarby sjöstad (där vid vattnet alltså). Det är ju så mycket ombyggnationer där så det går ju inte ta sig fram om man går från skanstullsbron! Hur ska jag göra för att ta mig dit bort till dom härliga bryggorna tex? Går det att gå ”bakvägen”, typ från södra hållet och ner mot vattnet? Eller hur gör jag? 😅 Tog mig till Hammarbybacken för första gången idag, överlycklig tjej haha! 🙂 så tips mottages tacksamt så att jag kan få utvidga mina promenader! Ha en fin helg! Kram! <3

  1. Tusen tack! 🙂 Vad roligt, välkommen hit! Det går bra att gå eller cykla från Skanstullsbron till Hammarby Sjöstad, trots byggnationerna. Du kan ta trappen vid rondellen vid Skanstullsbron och gå längs med kajen hela vägen bort till bryggorna eller följa vägen ner. Du kan även ta buss 75 eller någon av ersättningsbussarna för tvärbanan som går från Gullmarsplan. Bor du i t.ex Hammarbyhöjden, Björkhagen etc så går det även att gå via Hammarbybacken, gå då runt backen (så du har den på vänster sida om dig) så kommer du ner till Sjöstan även där. Lycka till! Kram!

 9. Jag tycker det är så himla synd att det i princip bara är hm som har gravidkläder att testa i butik (bor i Eskilstuna, förstår att det säkert är skillnad i tex sthlm) så jag köpte nästan alla mina jeans och övriga kläder där under mina 2 graviditeter. Satt ok men åkte gärna ner och ju större jag blev satt de åt och tryckte mot livmoderns nedre del så i slutet blev det leggings för hela slanten! 😉
  Orkar man scanna nätet finns mkt men som sagt, svårt att veta hur de sitter och det skiljer mellan storlekar så man får vara beredd på att returnera en del. Hoppas du hittar nåt som passar! 🙂
  Kram

 10. Jag köpte alla mina byxor från mamalicious. Väldigt enkelt att returnera om det inte passade. Snickarbyxor rekommenderar jag också, väldigt skönt och fint med mage.
  Annars handlade jag mycket från Asos. Också lätt att skicka tillbaka när det inte passade.

 11. Hoppas verkligen att podden är med Anja, tror ni skulle vara ett grymt par! Men det blir säkert riktigt bra oavsett 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..