FREDAGSLISTAN V. 17

Veckans bästa:

Såklart att få berätta om graviditeten och den enorma kärleken som kom med det. Är fortfarande överväldigad av responsen!

Veckans känsla:

Lättnad. Saker och ting börjar falla på plats, min energi börjar komma tillbaka, flera saker har blivit klara i jobbet och jag börjar så smått känna igen mig själv igen.

Veckans sämsta:

Snön som återigen avbröt våren. Till och med jag som inte är så förtjust i våren börjar känna att det får räcka med snö och kyla. Vi behöver vår, värme och sol nu.

Veckans mat:

Har insett att jag behöver äta ännu mer för att bli mätt. Den lille verkar växa extra mycket för det är svårt att bli tillfredsställd. Har ätit mycket fisk, fått sug efter fruktsallad, blir panikhungrig på kvällarna och behöver äta oftare och oftare. Har ätit allt från min vanliga grötfrukost, världens godaste dubbelmacka (surdegsbröd, ost, paprika, någon frasig sallad och mycket smör), rester (halloumi med potatisgratäng, inte så gott), en pizza med alldeles för mycket ost, någon matlåda, många frukter osv osv osv.

Veckans nyhet:

Jag släpper snart en ny podcast! HURRA!! Den här gången är det tillsammans med en vän som är aktiv i hälsobranschen och jag skulle nästan kunna säga att det är som en förlängning av Ofiltrerat, fast 2.0. Berättar mer snart!

Veckans träning:

Ett pass styrketräning med min tränare Robert med fokus på att stärka kroppen i graviditeten och behålla det vi byggt upp. Ett par långpromenader hem från jobbet, cykel till och från jobbet resterande dagar och i helgen blir det ett eller två pass med fokus på styrka och mammamage-appen.

Just nu:

Jobbar hemma och lyckades inte ta mig upp när jag hade tänkt i morse. Är trött i huvudet och behöver gå ut och få luft. Har en någorlunda lång lista som ska betas av innan jag kan runda av för helgen. Ska göra ett ”min helg i bilder”-inlägg så försöker komma ihåg att fota mycket.

I helgen:

Insåg nyligen att det är ledigt på måndag igen och blev helt pirrig. Det är något speciellt med att vara ledig över en måndag. Det enda som är bokat just nu är middag hos två vänner imorgon kväll.

I övrigt så vill jag shoppa blommor, växter och några nya krukor till balkongen och inreda den (äntligen!), plantera om mina blommor som bor inne, rensa garderoben och flytta kläder som inte magen inte får plats i, träna två pass och vila. Att greja hemma alltså, det bästa som finns.

Och appropå balkongen … här är några bilder som från våra senaste somrar där ute.

sofia sjöström-7
en kväll på balkongen-6
grillkväll-3
sofia sjöström-5
ptfia-3
sofia sjöström-10
semester hemma-3
semester hemma-5
grillkväll
pt-fia-16

Veckans fråga:

Vilka gravidjeans är bäst? Har provat flera modeller på HM men har inte hittat några som känns sköna och sitter bra. Vart köper ni gravidkläder? Vi ska på flera bröllop i sommar så har beställt några klänningar från Asos som var riktigt fina, i övrigt har jag inte utforskat gravidutbudet än.

Önskar er en snäll långledighet!

 

 1. Emma skriver:

  Hej!
  Jag köpte mina gravidjeans på HM och jag är nöjd med dom. Annars är mitt bästa tips: en pennkjol!! Den används flitigt.
  Och gravid-tshirts/linnen. Har köpt från HM, jättebra att dom täcker magen.

 2. Tycker också det är svårt med gravidjeansen. Har två par från hm men stör mig mest på dem 😛 Är ganska nätt i figuren och alla jeans jag provat är alldeles för breda över höfterna och mudden blir påsig upptill. Något som man med största sannolikhet kommer att växa i allteftersom magen och bäckenbet växer och vidgas. Men som nu i v17-18 då man är i det där läget då vanliga jeans är obekväma och mammajeansen bara hasar ned så hamnar man i ett mellanting! Fick tipset att köpa de jeansen där inte mudden går hela vägen upp, utan bara är som en remsa nedtill – Finns bl. a. på Lindex! Jag har precis beställt samma modell från Asos och hoppas att de sitter uppe 🙂 Lycka till!

  1. ptfia skriver:

   Åh, tack för tips! 🙂

 3. Disa skriver:

  Jag tycker att HMs byxor är jättebra, men mitt bästa tips är att köpa vanliga klänningar/tunikor som går att växa i, och sen strumpbyxor/leggings på mammaavdelningen. Börja hålla utkik efter kläder som går att amma i, det är supersvårt att hitta snygga amningskläder ( om du tänker amma)

 4. Först och främst stort grattis till graviditeten!! Mitt tips är att köpa vanliga kläder i någon storlek större. Iaf när det kommer till klänningar, t-shirts, linnen, träningskläder etc, då kan du även ha dom tiden efter förlossningen. Byxor är jobbigare men man kommer långt med ett eller två par gravidjeans/shorts om man har en del toppar att variera med 😊

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack! 🙂

 5. Stort grattis till er! Så roligt! Har precis som många andra följt din fantastiska blogg länge. 2017 är verkligen babyboom både bland bloggare och många av mina vänner.
  Är själv i v37 nu, har iofs en liten mage som ligger lite högre, men tycker att cubus mjuka stretchjeans med låg midja har funkat bra under hela tiden. Även typ mjuka chinos i lite stretch är bra. Mycket skönare faktiskt än t.ex hm gravidjeans som jag tycker klämmer överallt. Mitt tips, gör dessutom att man kan ha dem sen i vanliga garderoben. Lycka till!

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack! Och tack för tips! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..