RECEPT FYLLD CROISSANT

Tre dagars ledigt betyder tre möjligheter till extra goda frukostar. Såg någon croissant fylld med ost, avokado och grönsaker glida förbi på instagram och blev så jädra sugen på just detta. Croissanter är så tacksamma att fylla med diverse gott eftersom de passar till både sött och salt.

Testa att fylla en croissant med någon salt parmaskinka, gruyereost och chiliflakes och lägga i smörgåsgrillen eller våffeljärnet. Det kan inte bli fel.

Eller gör en salt äggröra och fyll croissanten med. Eller kör en söt variant med grädde, bär och någon hasselnötskräm? Eller smält choklad … Jodå!

Annat som är gott i croissanter är att äta den helt naturell med en stark kopp kaffe, att breda på rejält med nutella eller annan hasselnötskräm och att äta den strategiskt så att man får det innersta smöriga lagret kvar till sist.

fylld-croissant-2

Hittade de här bilderna från min födelsedagsfrukost för ett par år sedan. Fattiga riddare är också gott, speciellt om man är sugen på något sött till brunchen.

Fattiga riddare:

Bred nutella på något surdegsbröd och bred på ett lager mosade bär. Lägg ihop med en till brödskiva, doppa i en äggblandning (vispa ihop ett ägg, salt och en skvätt grädde) och stek ett par minuter på varje sida. Servera genast och dra över mer nutella vid servering.

Nu ska jag göra något jag längtat efter länge: Börja piffa på balkongen!

 

  1. Sofia skriver:

    Gud vad gott!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..