GÅRDAGKVÄLLEN I BILDER

Efter att ha tagit mig ut en sväng för första gången sedan i tisdags så fick jag sällskap av syrran hem. Hon hade lovat (eh, jag hade nog begärt” att hon skulle laga mat till mig. Drog ”jag har vart sjuk hela veckan, är så trött och så gravid”-kortet, he he.

Beställde något fräscht och salladsliknande eftersom det är det godaste när det är så varmt. Och som hon levererade!

Här är vår middag ↓

Mästerkocken ♥

Det blev en stor sallad som bestod av avokado, ärtskott, vattenmelon, sugar snaps, machesallad, riven zucchini och något mer. Den rördes ihop med flingsalt, olivolja och balsamico. Till det åt vi majskolvar som stekts i smör och salt, halloumi, syrrans dressing med ingefära, solroskärnor och honung. Och ett surdegsbröd som hon bakat på en kvällskurs kvällen innan.

Kände mig så omhändertagen och bortskämd. Så oerhört lyxigt att få sätta sig ner och njuta av sådan här mat med henne.

Det är något med majskolvar. Det går inte att sluta äta dem. Måste vara det varma ihop med smöret och saltet …

Efter att ha ätit upp nästan allt som fanns på bordet lutade vi oss tillbaka och vilade en stund. Konstaterade att det vi äntligen är här igen, på balkongen, i kvällssolen och gör det vi tycker bäst om: pratar, spelar spel och äter något gott.

Solen drog sig neråt och vi gjorde i ordning för efterrätt.

Hasselnötskakor som jag bakade i veckan (recept HÄR), jordgubbar som rörts ihop med lite kokossocker, vispad grädde, vindruvor och kaffe. Provade att skumma mjölk till men insåg igen att kaffe är absolut godast svart.

Syrran väntade tålmodigt på att jag ska fota klart så hon får hugga in.

Eller attackera som jag gjorde ↓

Obehagligt nöjd med sommarens godaste efterrätt.

Syrran i sin bästa njutarposé.

Bad henne ta ”en närbild på magen, skippa att ha med huvudet”. Det blev jättebra.

Så packade vi in disken och bredde ut spelplanen till Ticket to ride. Borde kanske sluta skriva om det här spelet men har ni provat det än? Det är så förbaskat roligt. Man bygger tåg, det säger ju allt.

pt-fia-balkong-41

Och det var sommarens första riktiga balkonghäng. Äntligen!

 

 1. ISA skriver:

  Åh men jag vill att din syrra ska laga mat till mig nu 😉 Så mysig kväll!

  1. ptfia skriver:

   Lägg in en liten diskret beställning, kan fungera! He he 🙂

 2. Emmy skriver:

  Ser ut som att ni hade en helt fantastisk kväll och systertid!

  1. ptfia skriver:

   Ja, det var en fin kväll! 🙂

 3. Härligt!

  Har en fråga angående kanel. Du är ju mycket hälsomedveten och har säkert hört om ämnet kumarin.
  Har sett att du använder mycket kanel vid grötfrukosten och undrar vilken du väljer. kassia eller Ceylon?

  1. ptfia skriver:

   Strör lite kanel på gröten, använder de jag hittar i butiken. Märken och sort kan variera beroende på utbudet. Eftersom jag använder så små mängder så bör det vara lugnt. Debatten om kanel blossade snabbt upp och avtog sedan, som med allt annat så tror jag att variation och rimliga mängder räcker långt! 🙂

 4. Inte för att vara den, men dressingen är inte vegansk då den innehåller honung😊

  1. ptfia skriver:

   åh, vet du det har jag faktiskt inte tänkt på. Lärt mig något nytt! 🙂

   1. Inte lätt om man ej e vegan själv, det är en hel vetenskap! Haha😊

    1. ptfia skriver:

     Haha ja verkligen! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..