VÄRLDENS GODASTE PAVLOVA

→ Annons i samarbete med Electrolux ←

Ni som läst den här bloggen ett tag har nog inte missat att jag är smått besatt av pavlova, denna ljuvliga marängbotten som toppas med vispad grädde och valfria goda saker. Det är nog omöjligt att tröttna på något så lent, sött, krispigt och syrligt.

Hemma gör jag den med en vanlig elvisp i och med att det är det som finns att tillgå, men i och med det här samarbetet med Electrolux så fick jag chansen att prova köksmaskinernas Rolls Roys, alltså Electrolux AssistentPRO. Några snäpp bekvämare än min tanig elvisp så att säga …

AssistentPRO gör hela jobbet och har många funktioner för att underlätta bakningen. Med det professionella lyftsystemet kan man använda en större skål utan att det påverkar stabiliteten. Det enda jag behövde göra är att välja hastighet och hälla ner ingredienserna

Vi tar en kik på hur det såg ut ↓

Började såklart med att placera ut ingredienser, assistenten och piffet på bänket. Rev citronskal och skapade något så fotovänligt som möjligt.

Ingredienser och strössel trängdes. En pavlova är egentligen bara en marängbotten som består av äggvita, socker, lite balsamvinäger och någon smaksättning (citronskal här). Sedan gäller det att ösa på med goda strössel i form av syrliga bär, vispad grädde och annat som är gott.

Äggvitorna (rumstemperatur) åkte ner i assistenten och jag startade på låg hastighet. Det finns ett litet ”tak” som minimerar risken för att det stänker. Efter hand ökade jag hastigheten så att äggvitan vispades fluffig. Och medan det vispas så kan man passa på att äta några bär eller dra några djupa andetag.

När äggen börjar toppa sig är det dags att hälla ner sockret. Hemligheten är att ta lite i taget, vilket jag insåg är betydligt lättare med assistenten. När sockret är i och fått blanda en stund så är det dags för citronskal och citronsaft efter smak. Mitt råd är att ösa på rejält.

Efter att provat AssistentPRO så kan jag inte låta bli att fantisera om att ha en hemma på köksbänken. Alla de där bröden som jag ofta tänker att jag ska baka, men som inte blir av, kanske skulle bli roligare att göra med den här. Men tillbaka till pavlovan …

Låt äggvitan och sockret vispas en stund till så att marängen blir alldeles blank och krämig. När den är så krämig att du kan vända på skålen och lyfta den upp och ner så är den klar. Bred ut den på ett bakplåtspapper, grädda i ugnen i ungefär en timme och låt svalna en stund innan du dekorerar den.

Den här gången gick jag all in och öste på vispad grädde, färska bär, hackade hasselnötter, kokos och till sist ringlade jag över smält choklad.

Sammanfattningsvis så blev det betydligt smidigare att baka med hjälp av AssistentPRO. Den var enkel att använda, är snygg att ha framme och bidrar säkert till både lust och inspiration att prova mer.

Det enda minuset är väl att den tar sin plats, men det gör å andra sidan alla köksmaskiner så i slutändan får man prioritera och kanske välja några få som man verkligen använder.

→ Läs mer om AssistentPRO HÄR! ←

Advertisement

 1. Kan man göra Pavlova med annat typ av socker? Typ kokossocker eller sötningsmedel. Ser helt fantastiskt gott ut men är tyvärr helt socker beroende (något som varit jättesvårt att acceptera:))
  Kram
  Mirella
  http://www.livetmedhund.se

  1. ptfia skriver:

   Har testat en gång med kokossocker då föll den ihop. Tänker dock att det borde fungera om man mixar sockret (så det inte blir lika ”tungt”). Sötningsmedel har jag inte testat, men det kan säkert vara värt ett test! 🙂 Kram!

 2. Sofia skriver:

  Men gud vad gott!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..