GRAVID VECKA 22

Nytt sedan sist:

Nu börjar jag äntligen få tillbaka välmåendet efter att ha vart krasslig och sjuk i över en vecka. Tacksamheten! Har även köpt ett stödbälte som stöttar upp bäckenet och det verkar hjälpa förvånansvärt bra. Smärtan i skinkan har lugnat sig de senaste dagarna. Använder det främst när jag promenerar och står länge.

Upptäckte mina första tendenser till bristningar imorse. Det börjar bli något tunt spindelvävsliknande på insidan av båda brösten. Naveln är nästan helt fylld och kommer säkert att ploppa snart. Har även köpt mina första gravidjeans och använt ungefär varje dag sedan dess men de börjar redan bli lite obekväma då de har töjt sig.

Får nu lätt röda märken efter kläder, lakan osv som är kvar länge (som på bilden nedan). Gissar att det är på grund av den ökade mängden vätskan i kroppen?

Har nog landat i graviditeten på riktigt nu. Det tog lång tid men känner att jag är i den helhjärtat sedan några veckor tillbaka. Jag börjar förstå att det är en liten bebis i min mage (om man nu kan förstå det) och jag längtar så mycket tills vi får träffa hen. Och jag längtar efter att få bli en egen liten familj. Det börjar bli verkligt och vi förbereder oss så gott vi kan för det som komma skall. Vårt första barn!

Cravings:

Är fortfarande osugen på mat och är egentligen inte sugen på något. Tycker inte att något smakar särskilt gott och får påminna mig själv om att äta oftare. Det är nog första gången i livet som jag kämpar med att få i mig mat för att det är så förbaskat smaklöst, ointressant och trist. Saknar min vanliga inspiration och glädje kring maten!

Märker även att det är svårare att äta stora portioner då någon mer slåss om utrymmet. Behöver sluta äta tidigare trots att jag inte är mätt eftersom det inte får plats mer för stunden. Det gör det ännu viktigare att jag äter oftare för att fylla på med energi.

Träning:

Har mest tagit någon lugn promenad och cyklat till och från de få jobbgrejer som jag inte kunnat göra hemifrån. Annars bara vilat för att bli frisk. Har första träningspasset på över en vecka idag och ser fram emot det så mycket!

Magen:

Upplever att den är ungefär i samma storlek som de senaste veckorna, med skillnaden att den ser mer och mer gravid ut på något sätt. Ibland har den bara sett uppblåst och svälld ut men nu syns det verkligen att det är en gravidmage.

Det är så mycket mer aktivitet från bebisen nu! Igår kväll fick Kim äntligen känna sparkar för första gången!! Blev helt tårögd och fick bita mig i tungan för att inte bryta ihop helt eftersom vi var ute och käkade. Blev så glad över att se Kims glädje och att nu kunna dela upplevelsen ännu mer.

gravid-vecka-22

Prylar:

Vi besökte djungeln av barnvagnar för första gången i lördags. Herregud, så mycket det är att lära sig, ta ställning till och välja på. En säljare i en butik ville bara sälja Emmaljunga och sa att prick allt annat var skit. Sådant gör mig skeptisk. En annan var mer neutral och utgick från våra behov och gav bra tips.

Vi har insett att vi behöver en vagn med svängbara hjul där fram, men som ändå är stabila nog att klara av att köra i terräng och snö. Vi går inte i butiker så mycket att den behöver vara liten nog för provhyttar och sådant och den ska ändå kännas rejäl. Sedan är det väl samma önskemål som många andra – lätt att fälla ihop, lätt att packa in i bilen, utrymme för packning, smidig att köra, inte för låg och framförallt att barnet sitter och ligger bra i olika åldrar.

Just nu är vi inne på en Britax Go Big, men Emmaljunga Superviking kan också vara intressant. Skulle vilja veta mer om främst Stokke Trailz som jag läst bra recensioner om. Hur ska man egentligen veta vad som är bra? Några tips?

Uppdatering: Nu har två vänner även tipsat om Bugaboo Buffalo som de båda är supernöjda med. Har ni erfarenhet av denna? 

Hur mår ni som också är gravida? Berätta gärna! Det är så skönt att läsa om fler som går igenom samma sak ♥

 

 1. Tessan skriver:

  Har en Super Viking Outdoor & är så himla nöjd! Har haft andra vagnar innan men denna är så nice 😃 Sufletten är så lång så den skyddar hela barnet (gäller sittdelen då) & chassit tar ända upp till 30 kg! Känns viktigt för mig då många andra vagnen bara tar 15 kg. Den går dessutom att göra om till syskonvagn 👍🏻

 2. Tänk på att kunna fälla handtaget så att solen inte lyser på barnet!!!!! Perfekt när man går mycket o inte vill dra vagnen efter sig!!!!

 3. Anna skriver:

  Vi har en Britax go next och är supernöjda! Bor i Norrland (Skellefteå) och har behovet av en bra vagn med bra hjul. På sommaren har vi svängbara hjul på vagnen och i vintras köpte vi till en axel med fasta, större hjul – fungerar kanon för oss! Lätt att fälla ihop och inte tung. Enda minuset är när man har liggdelen , den måste lossas och ligga bredvid när den är ihopfälld. Men det är en kort period, vi bytte till sittdelen efter 5månader pga nyfiken krabat och då är den svinenkel att få ihop! 🙂 Lycka till!

 4. Linda skriver:

  Vi har en bugaboo Buffalo och är jättenöjda! Har svängbara hjul fram som kan låsas, är lätt att fälla ihop och packa in i bilen, smidig och snygg (om en får vara ytlig 😉). Rekommenderar verkligen!

 5. Jag är i vecka 31 och mår väldigt bra måste jag säga. Börjar få svårt att vända mig i sängen, känner mig som en sköldpadda som hamnat på rygg, haha och är kanske lite tröttare än vanligt. Skriver gravidstatus i min blogg varje vecka 🙂 kul att kunna kolla tillbaka på sen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..