BEHIND THE SCENES

Hela tisdagen ägnades åt en inspelning och min koordinator Elin passade på att öva på sina fotoskills. Hon håller på att lära sig systemkameran och hitta sin känsla för fotograferandet för att kunna hjälpa min ännu mer med bilder framöver.

Såhär såg dagen ut genom hennes kameralins ↓

Vi bullade upp med diverse grönsaker på köksön. Det blir så mäktigt när mycket grönt kommer tillsammans. Precis allt ser gott ut. Elin passade på att öva på att sätta skärpan.

Vi flyttade soffan i vardagsrummet för att få bättre rymd bakom mig och för att slippa ha ljuset från fönstret bakifrån. Ljuset är alltid det viktigaste när man både fotar och filmar. Se till att objektet (personen, saken, etc) har ljuset i ansiktet. Förutom när det ska vara motljus såklart.

Prova att ta en selfie vid ett fönster och ställ dig med ryggen mot fönstret, från sidan och till slut med ansiktet mot fönstret och se skillnaden.

Vi gick igenom manus, stämde av sista detaljer och ljud och ljus justerades innan det var dags att spela in.

Ofta pratade jag fritt efter att ha sneglat på manus för att veta vad som var viktigast att få med och ibland läste jag direkt från manuset och då används bara ljudet.

När vi var klara vid soffan tog vi sista scenen i köket. Detta är innan scenen ”plocka tre myntablad på ett naturligt sätt”.

Medan ljudet justerades (mikrofonen stöttades upp med hjälp av böcker pga att jag var för lång) så fick Elin utmaningen att sätta skärpan på myntabladet ↓

Bra jobbat!

Och efter några närbilder på rekvisitan, detaljbilder på balkongen och en sista röstinspelning så var vi klara för dagen.

behind-the-scenes-30

Resultatet kommer om några veckor! Nu ska jag fortsätta med manuset till detta som jag har andra deadline för imorgon. Vill passa på att tacka för alla kommenterar med tips och råd om barnvagnar. Supertack! Så mycket bra input och värdefulla tankar.

Hoppas ni får en härlig torsdag! Just det, kika in här i kväll för att se när jag provar den senaste trenden på instagram → Freakshake!

 

  1. Linda skriver:

    (Varning för ytlig kommentar (!))

    Den där skjortan gillade jag skarpt!!
    Älskar färgen, tror kanske inte att den skulle vara lika fin på mig som på dig, men vill du dela med dig av var den kommer ifrån? 😀

  2. Sofia skriver:

    Tycker hon sköter kameran bra ju! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..